#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2014-03-19 klockan 21:26:00
 
Hej jag har precis fixat en weave och min hårbotten kliar. Sett videor på youtube där de rekommenderar cantu shea butter no drip oil. 
Vet du om det finns någon butik i sthlm elr hemsida där man kan köpa den för jag hittar den tyvärr inte. Eller har du tips på någon bättre produkt? 

Svar: Hej! Jag blir direkt lite nyfiken på varför ditt hårbotten kliar och orsaken till det. Kliar din hårbotten endast när du har weave? Kliar din hårbotten kontinuerligt oavsett om du har weave eller ej. Använder du schampo för ofta osv? Rent generellt sätt kan det betyda att din hårbotten antingen är ''allergisk'' mot löshåret (oftast kan det hända med löshår som inte är 100%naturligt hår) eller så kan det helt enkelt bero på att din hårbotten är torr. Utifrån det kan det då vara bra att återfukta ens hårbotten med olja. Kontinuerliga hårinpackningar brukar också kunna hjälpa. Jag vet tyvärr inte var man kan köpa Cantu Shea butter no drip oil just i Sverige. Har du prövat via hemsidan Ebay? Förövrigt sägs produkten innehålla jojoba olja, tea tree olja osv. Dessa naturliga oljor finns att hitta exempelvis på hemsidan bodystore.com. Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Fio

Eller också så kan det bero på att hon är allergisk eller överkänslig mot de ingredienser som hennes hårprodukter innehåller. Då kan ett alternativ vara att börja använda produkter som är mer naturliga.
Har själv haft kliande hårbotten men irritationen försvann när jag började använda produkter från Shea moisture.

2014-03-19 @ 23:59:59
Postat av: Linda

Tack lillesyrran för din input ;)

2014-03-20 @ 18:54:13
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Fio

;)

2014-03-21 @ 00:46:38
Postat av: Ida

Hej! Anledningen till att hennes hår kliar kan vara för att flätorna börjar släppa till lite, vilket leder till klåda. Det bästa man kan göra är att verkligen inte klia. Att duscha igenom håret Kan också hjälpa :)
Har haft weave i flera år, och brukar alltid klia i början ( ibland mer eller mindre).

2014-03-24 @ 00:14:12
Postat av: Linda

Tack ida för din kommentar! Sharing is caring! Kram :)

2014-03-27 @ 21:30:51
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback