Rea på Matköp!!!

Skrivet av Linda den 2013-02-28 klockan 21:52:00
Jag var förbi mataffären Matdax ikväll och såg detta!!!!
 
 
2st Tresemmé balsam naturals för 55kr!! Helt underbart verkligen! Jag köpte ett par på en gång ;)
 

So lovely

Skrivet av Linda den 2013-02-28 klockan 06:26:00
 
Fint!!! <3

Hårtvätt: Fuktgivande hårbehandling

Skrivet av Linda den 2013-02-28 klockan 06:25:00
 
 
I helgen gjorde jag fuktbehandlingen inkluderat med Aloeveran, jag hade tyvärr ingen honung hemma så det fick bli rapsolja istället för honung :P Jag hade inpackningen övernatten och tvättade ur allting nästa morgon. Åhh...jag älskar det! Ska definitivt pröva denna behandling igen.  :)

6 myter om afrohår -min åsikt

Skrivet av Linda den 2013-02-27 klockan 00:26:00
 
-Afrohår växer långsamt
 
Afrohåret skiljer sig från person till person. Hur snabbt håret växer beror på generna. Jag tror dock inte att det stämmer att afrohåret växer långsammare än personer med annan hårtyp.  Generellt sätt sägs afrohåret växa ca 0.6 cm per månad. Det kan se olika ut, endel afrohår växer riktigt snabbt. En vännina till mig med hårtypen 3C har lyckats få sitt hår att växa ca 1.5 cm per månad medans en annan vännina till mig med hårtypen 3A-B inte har lyckats få längre hår på flera månader. Det finns ju olika metoder som kan göras för att bidra till ökad hårväxt, bland annat att ge hårmassage, äta rätt ta kosttillskott m.m.
 
- Afrohår inte blir riktigt långt
 
Det gäller att ha en bra hårvårds regimen. Exempelvis att tvätta håret regelbundet, kamma rätt, hitta metod som inte sliter på topparna. Ha tålamod!! I annat fall kan afrohåret inte bli riktigt långt, en del personer med afrohår tror helt enkelt inte att afrohåret behöver vård. Många av mina vänninor har exempelvis aldrig klippt sina toppar någonsin i hela deras liv. En del av de använder enbart weaves, löshår o.s.v. och många gånger tar de mycket bättre hand om löshåret än med sina egna hår. Mina mostrar och fastrar kammar deras torra hår med en borste (inte med en bredtandad kam) varje dag.! Vid hårtvätt har de har aldrig tvättat sina hår med balsam... Så jag tror absolut på att afrohåret kan bli riktigt långt, det som behövs är bara mer kunskap.
 
- Klippa topparna påverkar längden av håret negativt
 
Rötterna på håret påverkar inte hårets längder alls. Därmed kan det heller inte påverkas negativt vid klippning. Att klippa topparna bidrar till hälsosammare och fräschare hårlängder. Tänk dock på att inte klippa för ofta så att du klipper mer än vad ditt hår växer varje månad. Om ditt hår växer ca 1 cm varje månad, då kan man exempelvis klippa 1-2 cm efter 6 månader. Håret har alltså då växt ca 6 cm på 6 månader. Men att klippa topparna är också individuellt, endel behöver inte klippa alls så ofta och trots detta ser deras hår jättesnyggt ut. Lär känna ditt hår och se vad som passar dig bäst. :)
 
- Tron att enbart en produkt kan få håret att växa och bli längre
 
Under den perioden av mitt liv då jag hade lite längre hår ( APL= Armpit Length) brukade endel personer fråga mig vad jag använde för hårprodukt. När jag berättade mer om min hårvård och hårvårdsrutiner var de inte alls intresserade. Tillslut jag upp och jag nämnde några hårprodukter till dem. Men det är ju inte produkterna  i sig som bidrar till ökad hårväxt, utan tekniken!!! 
 
-Personer med afrotextuerat hår bör endast använda hårprodukter avsedda till afrohår.
 
Rent vetenskapligt är det inte alls mycket som skiljer sig mellan afrohåret och andra hårtyper. Utifrån detta skall vi kunna använda ''andra'' hårvårdsprodukter. Det väsentliga är att hårprodukten matchar hårets egna behov. Exempelvis, har du extra torrt hår, ta gärna en balsam som är extra fuktgivande o.s.v. Det viktigaste i det stora hela är att helt enkelt lära känna sitt hår och se vilka produkter som den gillar. 
 
-Afrohår är svårhanterligt och det tar lång tid att vårda
 
Jag ser afrohåret och hur man vårdar det lite som ett spel. När du väl har lyckats ''knäcka koden'' så är det hela bara lättare och på så sätt blir afrohåret roligare att ta hand om.

Mary N'Diaye och hennes fina afro

Skrivet av Linda den 2013-02-25 klockan 22:23:00
Såg sångerskan i helgen på stan och GUD vad hennes hår är fint!!!!! Love it, Love it!!!
 

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-02-25 klockan 18:20:00

....... Indeed!!

Skrivet av Linda den 2013-02-24 klockan 21:57:00

Lite hårupdate

Skrivet av Linda den 2013-02-24 klockan 21:54:00
 
 
 
 
 
Afrot börjar blir större och tjockare nu... =)

Min nästa ''mission'' är att skaffa en hårhandduk!

Skrivet av Linda den 2013-02-24 klockan 10:41:00
När jag får min nästa lön skall jag genast köpa en mikrofiber hårhanduk :P
 
 
 
Varför är det bra att ha en hårhandduk? :
 
-Hårhandduken absorberar vatten och torkar håret ca 10 gånger snabbare än vanlig frottéhandduk.
-Sitter på plats även när du böjer dig, lägger dig o.s.v
-Minskar problem med kluvna hårtoppar, förminskar att håret slits
-Perfekt att använda i bastun och jacuzzin
-Perfekt att använda vid hårinpackningar, pre-poo's eller när du lägger make-up
-Liten och lätt, lagom att packa i gymväskan
 

Storlek: 24 x 64 cm, dubbel (formad som på bilden, fästes med en knapp bak). Kostar mellan 60-99kr och hårhandduken går att köpa online.

 Jag hade ingen aning om att dessa hårhanddukar även såldes i Sverige. Åh vad jag längtar tills jag har min egen hårhandduk.. I really can't wait !! =)

Vad man inte ska göra med håret!!! 101 Hehehe

Skrivet av Linda den 2013-02-23 klockan 11:07:00
Ush vad elakt att skratta egentligen men jag kan inte hjälpa det :) Videon är ju både hemsk och komisk på samma gång... Även om tjejen inte har afrotextuerat hår så kan det även hända personer med andra hårtyper.
 
Stackars tjej....Detta är vad man inte ska göra med sitt hår när man använder ett värmeverktyg:
 
 
 
-Värmeverktygen (om du har hög värme) skall helst sitta i ca 3-7 sekunder i håret..inte längre!!! 
 
-Använd ALLTID värmeskydd innan
 
-Vad noga med vilka andra produkter du har i håret innan du plattar
 
- Svenska hårfrisörer rekommenderar att man inte har några andra hårprodukter INNAN man plattar håret, enbart värmeskydd. Andra produkter, såsom håroljer och liknande som används innan hårplattning kan bränna av håret. Använd hellre andra hårprodukter när du är färdig med att platta håret.
 

Är det ens möjligt? Värsta håret någonsin!!

Skrivet av Linda den 2013-02-22 klockan 06:08:00
Jag har på senaste tiden fått syn på en svart man i ca 30 årsåldern när jag är på väg till jobbet på morgonen. Jag tror att han själv är påväg till någon typ av skola, han brukar alltid ha ryggsäck och ibland får han sällskap av några klasskamrater. Alltså jag kan säga så här, jag är verkligen ingen sådan person som dömmer andras hår, alla får göra precis vad de vill med deras hår...MEN!!!!! den här mannens hår är riktigt skrämmande! Hans hår är jätte jätte JÄTTE tovigt så det går inte ens att se vad han har för hårtyp, det ser ut som att han inte har kammat håret på 5 år!!! Det är helt otroligt och så hemskt!!! =( Han ser ju annars ok ut förövrigt. :S
 
 
Svarta mannens hår ser typ ut som på bilden, fast han har mycket kortare hår.  Det är riktigt synd att det ska behöva gå sådär långt för en del...

Lagt märke till en sak... del 2

Skrivet av Linda den 2013-02-18 klockan 21:25:00
 
 
I september förra året skrev jag ett inlägg om hur jag har lagt märke till att håret har växt och hur jag pågrund av detta måste ändra min hårrutin m.m.. Jag ska nog fortsätta skriva inlägg om vad jag lägger märke till framöver, det är ju alltid kul att se tillbaka och jämföra =) 
 
På senaste tiden har jag lagt märke till att det inte längre tar ca 20 minuter att utreda håret, nu tar lite mindre än 1 timme. (Hmm.... jag kanske behöver uppdatera en ny bredtandad kam) :S
 
Nu när håret börjar växa lite mer så har jag också behövt ändra min hårfrisyr. Nu gör jag vanliga twists men istället som jag har gjort förut så tar jag in twisten i håret. Det underlättar mycket mer eftersom att twistarna är en aning längre nu, det blir även mycket lättare att använda peruken när man ''lägger in'' twistarna i håret.
 
It is growing..sakta men säkert =)

Vardagsrutin

Skrivet av Linda den 2013-02-18 klockan 21:07:00
Min vardagsrutin är att spraya in fukt i stort sett dagligen i mitt hår, framförallt om jag märker att håret är torrt. (Det behöver inte alltid vara dagligen). Nu funderar jag dock på att spraya jättelite vatten tillsammans med mina leave-ins (hydrotherma naturals, +mandel olja + sheabutter) på onsdagar (mitten på veckan)...Lördagar eller söndagar ju är min tvättdag. Jag tror på så sätt kan jag verkligen se till att få in mer fukt i håret. Vatten är ju också fuktgivande och det gillar afrohåret.  Men självklart skall man inte överdriva men fukten heller, för mycket fukt kan också ge motsatt effekt...
 
 
 
 
I love to spray... =)
 
 
 

Tips på en bra hårinpackning (fuktgivande)

Skrivet av Linda den 2013-02-17 klockan 11:47:00
 
Det finns massor av hårinpackningar man kan göra hemma som kan vara minst lika bra som färdigköpta inpackningar.. 

En fuktgivande hårinpackning:

* 1 del av ditt favorit-balsam (fuktgivande).
* 1/4 del honung.
* 1/4 del aloe vera gel/juice.

Blanda till så mycket som krävs för en applicering i en bytta, ställ in i micron på låg värme i max 10 sekunder så det blir uppvärmt och rör om. Applicera på fuktigt hår (även torrt går bra) och låt sitta så länge som möjligt, gärna 1-2 timmar. Skölj sedan ur. Bäst resultat blir det med ett balsam utan silikoner och med mycket fuktgivande ämnen.
 
Info från hemsidan makeupstuff.blogspot.se under kategorin: Hårvård

Information om hårtstået

Skrivet av Linda den 2013-02-17 klockan 09:58:00
Hår är död vävnad, hårstråt förnyas inte utan blir bara mer och mer skadad, så ju mindre skador (kamma rätt, bra hårtvättsrutin, mindre användning av värmeverktyg etc.) desto fräschare blir håret. Hårstrået består mestadels av keratin (protein) 
 
 
 
 
Info från hemsidan: http://www.beinggirl.nu/beauty/jun07_tips.php

Underbar chillsång för en dag som denna, helg, en söndag

Skrivet av Linda den 2013-02-17 klockan 09:06:00
 
 
 
 

Happy Valentines day =)

Skrivet av Linda den 2013-02-16 klockan 12:39:00
'
 
Snygg Alla Hjärtans dag hår =)
 
 
 
Själv gjorde jag inget speciellt med håret på Alla Hjärtans dag, jag hade min peruk och det var utsläppt. Hoppas att ni alla haft en supermysig Alla Hjärtans dag i torsdags. Stor kram!!! 

Cute =)

Skrivet av Linda den 2013-02-13 klockan 19:08:00

E.F.A oljan: meddelande från min vännina

Skrivet av Linda den 2013-02-13 klockan 19:02:00
Fick ett meddelande från en vännina för ett tag sedan. Hon har nyligen börjat använda E.F.A oljan och ganska så snabbt kunde hon se att hennes naglar har vuxit mycket snabbare.
 
Eftersom att hår, hud och naglar är kopplat till varandra så tänker jag att hennes hår också växt en hel del. Hon är iallafall jättenöjd med den.
 
Just nu använder jag kosttillskott från Hårologi men jag får se, jag kanske prövar E.F.A oljan efter när jag är klar med Silican. Silican kommer jag att pröva efter Hårologi tillskotten. Hehe, så himla rörigt men jag prövar hellre en sak i taget...då är det också lättare och veta vad som har gått bra och tvärtom när man växer ut håret =9
 

Dagens småbarn - Helt sanslöst!

Skrivet av Linda den 2013-02-11 klockan 21:43:00
För några veckor sedan hade jag en barndomsvän över på besök för en fika. Vi pratade bl.a om den nya generationen och hur annorlunda det har blivit från våran tid när vi var yngre.
 
Hon berättade att hennes 7-åriga lillasyster i stort sett dagligen har blivit retad av hennes klasskamrater för sitt afrohår. Hennes hår är alltid flätad i rastaflätor till vardagen.  Klasskamraterna vill inte att 7-åringen leker tillsammans med dem då hennes hår är ''annorlunda'', ''konstig'', ''inte rakt'', ''inte som alla andras''.
 
Först tänkte jag att det möjligtvist bara handlade om den skolan. Det var på en förort. Men samma sak hände igen när hon bytte till en annan skola. En mer välbärgad skola. Det är helt sanslöst!! 
 
 
Det är helt otroligt att det numera inte handlar om hudfärgen, nu har det istället gått över till håret. För mig är det helt befängt och jag förstår inte hur små barn ens kan lägga märke till något sådan. :s
 
Det är väl för att den nya generationen har blivit mer utseendefokuserad jämfört mer förr..Så hemskt och stackars lilla tjej =(

Hårtvätt: Pre-poo med Sheabutter, Kokosnötolja och mandelolja

Skrivet av Linda den 2013-02-10 klockan 11:08:00
Mitt hår älskar det!!! <3 
 

Varför skölja ut håret med kallt vatten?

Skrivet av Linda den 2013-02-09 klockan 10:04:00
Inledningsvis skall man tvätta håret med lagom varmt vatten när man använder schampoo och balsam. När man är klar med sin hårtvättsrutin så är det bra att avsluta hårtvätten genom att skölja ut håret med kall vatten.
 
Att skölja ut håret med kall vatten hjälper till att ''stänga'' in hårets yttre lager på hårstrået, som i sin tur gör att fukten bibehålls i håret. Att bibehålla fukten i håret är ju det vi vill sträva efter eller hur? :P
 
 
Info från freed_naturals på instagram

Normal hårstrå vs. skadad hårstrå

Skrivet av Linda den 2013-02-09 klockan 09:34:00
 

Hur man gör en snygg bulle

Skrivet av Linda den 2013-02-07 klockan 23:07:00
 
 

Eleonore från Svenska Top Model

Skrivet av Linda den 2013-02-07 klockan 07:05:00
Var det någon som såg senaste avsnittet av den svenska Top Model ? Den delen där tjejerna skulle få nya frisyrer. Eleonore 19 år blev uppmanad att ha riktigt kort hår. Hennes svar till det blev:
 
''Hur ska man kunna få en pojkvän om man har sådär kort hår? Ingen kille vill ha en tjej som ser ut som en annan kille. Jag vill inte, jag kommer att se ful ut. Det är integritetskränkande''
 
 
 
 
Heheh.. WOW! Jag måste vara ärlig och säga att jag faktiskt inte visste att håret även var så betydelsefullt för personer med annan hårtyp också.
 
Men jag blev riktigt chockad över hennes svar och jag tycker att det är synd att håret begränsar hennes önskan att bli modell.... hår växer ju ändå tillbaka!!!
 
Detta fick mig att fundera lite på oss personer med afrohår, diskussionerna mellan naturligt hår och rakpermanentat hår, ibland kan det bli heta debatter. Men varför är håret så himla viktigt för många egentligen?

Banan i hårmask...bra eller dåligt?

Skrivet av Linda den 2013-02-06 klockan 00:29:00
I helgen bestämde jag mig för att göra en banan hårmask tillsammans med ägg, honung, citron och mandel olja. Jag gjorde min blandning och försökte så gott som möjligt att inte ha några banan klumpar kvar i masken. (Jag hade knappt några synliga klumpar i hårmasken) Jag blandade med en elektriskt visp. 
 
 
 
Jag hade hårmasken i ca 3 timmar och när jag sköjlde ut hårmasken fanns det jätte många banan bitar kvar i håret. Jag försökte skölja ut flera gånger med balsam men det gick inte, inte ens när jag utredde med en kam. 

Jag gav då upp en stund och lät håret själv torka. Dagen efter fick jag hjälp av min bästa vän att pillra bort VARENDA liten banan klump i håret, vi började ca kl 19 och slutade kl 22:30. SUCK!! 
 
 
 
 
Det var verkligen inte roligt kan jag säga! Jag borde ha gjort min research lite mer nogrannare för tydligen verkar det vara ett ganska vanligt fenomen, att folk har fått bananklumpar som varit svåra att få ut i håret.
 
Aja, man lär sig alltid från sina misstag... I guess. Så om jag väljer att göra en banan hårmask framöver så ska jag använda utav banan purén från en barnmatsburk istället för att göra blandningen själv =D! Då kan jag iallafall försäkra mig om att det inte finns några klumpar i hårmasken...

Vilken katastrof!!! Varning!

Skrivet av Linda den 2013-02-05 klockan 07:16:00
Vill bara varna er andra att ALDRIG göra en banan hårmask innan ni har förberett er noggrannt!! Jag gjorde en i helgen..suck! Inte kul :/ 
 
 
 
Haha..Jag berättar mer i nästa inlägg...

Gott! =)

Skrivet av Linda den 2013-02-03 klockan 22:40:00

Saknar....

Skrivet av Linda den 2013-02-03 klockan 17:05:00
Idag är den dagen där jag känner att jag saknar min gamla hårlängd :(