Köpte lite hår accossearer idag

Skrivet av Linda den 2012-10-31 klockan 22:54:00
Gud vad snabb leveransen var från Lyko.se. I måndags kväll köpte jag lite hårprodukter och idag fick jag hämta ut dem från posten. Jag är verkligen jättenöjd=) Lyko.se har skapligt bra priser också! Idag köpte jag en sprayflaska, clips och en bandana. (Är lite osäker på om det är 2 st hårband eller om det är någon cap mössa, hehe vi får se,men det spelar ingen roll egentligen, ''capmössan' var ändå så himla billig!.
 
 
Sprayflaska
Clips
 
 
''Bandana''
 

Afrohår och regn

Skrivet av Linda den 2012-10-31 klockan 07:34:00
Suck, vad det har regnat som bara den i de senaste dagarna... i samband med det kom jag och tänka på afrohåret och hur det påverkas av regn. Det finns ju en myt om att regn inte ska vara bra för afrohåret, näst intill skadligt.............
 
 
Detta stämmer inte riktigt. Enligt hemsidan på ehow så sägs regn endast ha den effekten att det torkar ut hårets fukt, i sin tur kan hårstråna bli lite svagare. För att afrohåret ska må bra så behöver det fukt.
 
Därmed är det bra att skydda håret på så sätt att du ser till att håret har tillräckligt med fukt. Leave in balsam och att man stänger in fukten i håret med en naturlig olja är att rekommendera. Undvik produkter som innehåller alkohol och sulfate (Främst under regniga dagarna, dessa ämnen torkar ut afrohåret).
 
Så kom ihåg, regn är inte farligt för afrohåret, regn torkar bara ut ditt hår.

Skapa delmål!

Skrivet av Linda den 2012-10-30 klockan 06:16:00
Ett bra sätt i att låta sitt hår växa ut och göra resan till ett längre hår mycket roligare, det är att sätta upp delmål för sig själv.
 
Exempelvis så var min första delmål att inte ha torrt afrohår och försöka få mer fukt i mitt hår. Nu känner jag att har uppnått första delmålet.
 
Mitt andra delmål som jag strävar efter just nu är få starkare och hälsosammare toppar, mitt tredje delmål kommer därefter vara att få lite tjockare hår.
 
Och sedan fortsätter man på det viset... När jag uppnått dessa så får vi se vad min fjärde delmål kommer att bli =)
 
 

En av mina favorit hårprodukter säljs äntligen i Sverige =)

Skrivet av Linda den 2012-10-29 klockan 17:58:00
 
 
Har någon lagt märke till det?Eller är jag efter? =P Jag satt igår kväll och tittade på TV-reklam, och där visar de ingen mer än Mane n Tail hårprodukterna!!! =)  Jag trodde att jag såg i syne till en början haha. Men icke sa nicke! De produkterna finns äntligen här i Sverige, är så himla glad =)
 
Det finns att köpa på lyko.se, otroligt bra priser!!
Jag har redan deras ''detangler'' utredande sprayflaska, så ikväll ska jag köpa deras fuktgivande balsam. Den kommer jag att använda nu framöver.. istället för min Tresemme naturals balsam som jag har just nu.

Bra produkter som tar bort knutarna i afrohåret

Skrivet av Linda den 2012-10-29 klockan 06:05:00
Exempel på varför en ''detangler'' produkt är bra att skaffa!
 • Håret är svår att utreda
 • Håret har knytit ihop sig till dreadlocks
 • Knutar i håret
 
 
Mane n Tail Detangler
(En Stor favorit! )
 
 
Silken Child Detangler
 

Att reparera bränt afrohår

Skrivet av Linda den 2012-10-28 klockan 14:59:00
Om man har bränt sitt hår med hjälp av någon typ av värme verktyg så kan man tyvärr inte återställa håret igen enligt hårexperten. Det ända man kan göra är att faktiskt klippa av de hårstrån som är förstörda. Det är bra att klippa av de förstörda hårstråna några centimeter ovanför de brända hårstråna, detta för att det nya håret skall återigen kunna växa i ett hälsosam takt.
 
Det är ingen idé att hålla kvar till de brända och förstörda hårstråna...det kommer bara att orsaka klyvna toppar och i sin tur förstöra de andra hälsosamma hårstråna i ditt hår. Detta vill vi ju högst av allt undvika. Så det är helt enkelt bäst att klippa av de brända hårstråna och ge resten av håret ett djup och helande hårinpackning. Hårinpackning som innehåller protein är bra, såsom hemmagjorda inpackningar... majonäs och ägg.
 
 
Det bästa sättet för att undvika att håret bränns är naturligtvis att se till att använda värmeskyddande hårprodukter. Undvik att lägga olja i håret innan du ska plattar håret. Detta då olja orsakar att hårstråna förstörs, skadas och i värsta fall bränns.
Information från Ehow, sökorden Burnt hair

Hårtvättsdag... idag blev det en fuktgivande inpackning

Skrivet av Linda den 2012-10-28 klockan 10:20:00
 
Igår var det dags för hårtvätt igen. Jag började med att ta ut mina twists som jag har haft under hela veckan.
 
 
Mitt hår har blivit riktigt bläck svart nu när jag har börjat ta hand om håret på riktigt.. i like it =)
 
 
Framifrån =)
 
 
 
Jag börjar med att utreda håret med Tresseme balsam. Jag utreder genom att kamma håret med en bredtandad kam... håret är också blött.  (Jag kammar ALDRIG håret när det är torrt).

 
 
Nu har jag lagt i fuktgivande balsam (Herbal Essence Hydration) och blandat med almond olja. Detta för att håret skall få ännu mera fukt =). Jag har en påse över håret och lindar sedan handduken över påsen (För att skydda håret mot tyget från handduken och även för att bibehålla värmen i håret) Värme är bra vid inpackningar.
 
Jag sover med inpackningen över natten och håret blir jättemjukt dagen efter.

 
Lägger in leave in spray, daglig balsam och stänger in fukten med almond olja. Avslutar med att twista håret igen. Denna procedur gör jag när håret fortfarande är blött. Oftast är det lättare att göra vissa frisyrer när afrohåret är blött. (Detta för att bland annat undvika behovet av att vilja kamma håret när det är torrth). Afrohåret är även ''mjukare'' när det är blött.
 
Nästa vecka blir det dags för mig att äntligen klippa topparna.. haha..jag märker att mina toppar kräver det nu..(Mitt hår mår som bäst när jag klipper topparna var tredje månad) Så nu måste jag verkligen få tag på en nagelsax, Vart köper man en nagelsax någonstans? :S

På tal om att bli mer hälsosam..

Skrivet av Linda den 2012-10-27 klockan 13:52:00
 Jag har nyligen köpt bra vitamintabletter från Hårologi för att på så sätt se till att min kropp får i sig väsentliga vitaminer. Då kommer ju håret också att må ännu bättre. =) Jag kommer absolut inte överdriva det hela för jag är inget hälsofreak i naturen..hehe det går tyvärr inte att ändra den egenskapen hos mig tyvärr. Men det spelar ingen roll egentligen..Det viktigaste i slutändan är att man mår bra i sin själ. Eller? =P Hur som helst så har jag bestämt mig för att ta ca 1 tablett om dagen..eller varannan dag.
 
 
Men kom ihåg mina vänner...att vitamintabletter inte är en ''substitut'' från vanlig kost. Det gäller att äta bra kost dagligen och att isåfall endast ha vitamintabletterna som ett kosttillskott.

Snyggt afro

Skrivet av Linda den 2012-10-25 klockan 22:40:00
Fuktgivande, hälsosamt och mycket volym! Sjukt snyggt!!!....
 
 

Bra plattånger

Skrivet av Linda den 2012-10-25 klockan 00:08:00
Som många av er redan vet kan det vara svårt att hitta plattånger som plattar afrohåret bra, en plattång som gör att håret blir spik rakt och att det även håller i sig i en längre tid. Här är de tre populäraste plattångerna som verkligen är gjord för afrohåret!
 
Babybliss Pro Nano Titanium
(En stor favorit!!!)
GHD Classic Gold
 
Chi pink flat iron

Bra värmeskydd

Skrivet av Linda den 2012-10-24 klockan 13:41:00
För er som väljer att platta ert hår. Då är det otroligt viktigt att skydda hårets yttersta lager. Detta kan man göra genom att använda värmeskyddande hårprodukter. Här är några exempel på värmeskydd som många personer i amerikanska hårforum har pratat gott om..
 
OBS! Lägg aldrig naturliga oljor på ditt hår innan du ska platta det!! Ditt hår kommer att brännas. Lägg hellre oljor i håret när du har plattat klart.
  Olive oil Serum
 
 
IC Fantasia Serum
 
Trresemme Thermal Creations
 
 
Chi Silk Infusion

Happy hair journey

Skrivet av Linda den 2012-10-23 klockan 18:32:00
Vill önska till alla personer med afrohår en happy hair journey =) Jag hoppas att det går bra för er ni är nöjda med er hårresa so far. Har man tålamod och behandlar sitt hår som en livskamrat så kommer ditt hår att ge tillbaka... och ganska så snart kommer du pågrund av det också se ett fint resultat ;)
 
 
 
 
''Behandla ditt hår som du själv vill bli behandlad!''

PH-mätare

Skrivet av Linda den 2012-10-22 klockan 22:48:00
 
 
 
 
Hårets PH-värde är mellan 4.5-5-5. I och med detta är det bra sträva efter hårprodukter som har ett PH värde liknande som hårets egna ph-värde. Med hjälp av en PH-mätare kan man lätt mäta hårprodukternas PH-värde. Att köpa en PH-mätare ska definitivt bli min nya mission när lönen kommer i veckan =)
 
 

Hårprodukter från Hårologi

Skrivet av Linda den 2012-10-22 klockan 21:54:00

 
 • Bra PH-värde
 • Miljövänlig
 • Allergi vänlig
 • Ej testat på djur
 • Produkterna är individ anpassas helt efter hårets egna behov)
Hårologerna rekommenderar inpackningen som heter ''Multitreat'' till personer med afrohår. Multitreat inpackningen, återfuktar, vårdar reglerar och neutraliserar håret. En produkt som är lite ''allti i allo''..dvs. den ger en multieffekts behandling till håret.
 

Olive oil replenishing conditioner

Skrivet av Linda den 2012-10-21 klockan 23:39:00

 • Det sägs vara en av de få inpackningar som är både proteinrik och fuktgivande
 • Bra för hårtyperna 3 och 4 inom alla kategorier
 • Organisk produkt = gynnande för afrohår
 • Luktar jättegott!

Hårtvätt med min favorit inpackning!!

Skrivet av Linda den 2012-10-21 klockan 23:20:00
 1. Kammar afrohåret i blött vatten tillsammans med balsam (Vill utreda håret innan hårtvätt)
 2. Tvättar ut håret i varmt vatten (För att öppna upp håret)
 3. Lägger in inpackningen Olive oil repleneshing pack i 1,5 timme (Har påse över håret samt handduk för att uppnå värme i håret).
 4. Masserar hårbotten i några minuter sedan tvättar jag ut håret med kallt vatten.
 5. Lägger in leave in spray, leave in kräm/balsam och stänger håret med en naturlig olja.
 6. KLAR! =)

Hårtest

Skrivet av Linda den 2012-10-21 klockan 22:02:00
På hårologi kursens första dag fick alla elever göra ett hårtest för att testa hårets styrka och elastisitet. Fy vad jag blev nervös precis innan. Jag kände att jag gärna ville hoppa över det hela, för om värderna skulle vara hemska skulle man inte må så bra efter det. Inte jag iallafall. Men efter en bra stund så var det tillslut min tur. En annan elev klippte av ett hårstrå på mig. Vips får man se sina värden på håret. Jag förstod inte vad alla siffror betydde till en början men våran föreläsare förklarade allt för allihoppa tillslut. Och gissa?! Jag hade optimala värden och min fuktighetsbalans var god!! =) Med andra ord betyder det att allt jag håller på med gällande mitt afrohår har verkligen gett resultat! Yippe =) MItt hår mår bra =) Det ända som var negativt med mina värden var att jag behövde äta mera grönt! Vilket stämmer, jag måste bli bättre på att äta mer hälsosamt och jag har även redan idag köpt kosttillskott i tablettformer. Så hälsosamma människa från och med nu.. here i come :D
 

Hårologi grundkurs över helgen

Skrivet av Linda den 2012-10-21 klockan 06:40:00
ÅÅÅÅh jag är såååå glad så glad så glad!!!! haha!! Nu har jag äntligen varit på den efterlängtade hårologi kursen och fy fan vad man blir på bra humör när man varit där. Hårologi betyder läran om hår. Kursen är otrolig intressant och innehållsrik. Väldigt mycket information fick man under dagen så just nu är jag ganska slut =D Föreläsaren heter Diana Backlund och hon arbetar på Hårologi Stockholm. Otroligt bra är hon och inspirerande!
 
Hårologi i Stockholm arbetar bland annat med att sälja hårprodukter som är 100% individ anpassat till kundernas behov. De sprider deras kunskap till frisörer. Det finns ca 500-600 frisörsalonger i landet som har hårologi produkterna i deras salonger. Hårologiprodukterna är allergivänliga, ej testat på djur, deras produkter är anpassade till kundens individuella behov samt så har produkterna BRA PH-värde!! De börjar med att göra ett hårtest på kunden och sedan utgår de därifrån. Bra va?? =)
 
 
 
 
Lite ''parantes'' information som man tog upp på Hårologi kursen var följande:
 • Kranvatten har PH-värde 8.4 i Västerås. (Oklart hur det ligger till i stockholm men det ska tydligen också ligga kring 8) Men förstå? Jag som trodde att vatten var neutralt i landet. Suck! Det är allstå mer alkaliskt, då behöver man alltså mer ''sura'' produkter för att få ner hårets PH-värde till sitt normala tillstånd vilket är kring 4,5-5,5)
 • ''Bubbel'' vatten och kolsyrade drinkar orsakar rubbningar i kroppen vilket inte är bra för våra hår
 • Ricin olja = Laxeringsolja
 • Silikon = plast och konstgjort! Funkar enbart som en ''quick fix''
 • Alla oljor är inte nödvändigtvis naturliga oljor. Endel oljor innehåller silikoner (vilket ej är naturligt).
 • Personer från Afrika, Asien och Sydamerika har hår som är anpassade efter varmare klimat. Det är efter flera generationer som håret kan anpassas i det nya landet med kyligare klimat. (Intressant att veta för personer som är andra generationens invandrare) 
 • Bra att smörja in sin hårbotten med olja, oavsett hårtyp.
 • Att endel personer inte har hår på sidorna (ovanför öronen instill ögonen) kan bland annat bero på högt blodtryck eller över produktion av sköldkörteln. )För personer med afrohår kan det även bero på andra saker. Det kommer jag diskutera vid ett annat tillfälle.)
 • Lägg aldrig naturlig olja på håret innan du skall platta det! Det kommer att bränna håret. Använd värme skyddande produkter!
 • Viktigt att ha en bra kost! Ät också mycket frukter och grönsaker
 • Att bli skrämd på 1 dag gör att man förlorar kroppens alla b-vitaminer under dagen
 • Protein är bra för håret! Undvik dock protein som innehåller socker, eller proteinpulver som innehåller socker!!
 • Kosttillskott är bra! Men undvik onaturliga kosttillskott eller kosttillskott som innehåller socker. Exempelvis 100% ren vitamin A, B, C, D; E ska man helst få i sig.

Rekomenderad bok

Skrivet av Linda den 2012-10-20 klockan 10:01:00
För er som vill ha öka kunskap om afrohår i ett mer vetenskaplig plan så skulle jag vilja rekommendera boken Science of black hair skriven av Audrey Davis-Sivasothy. En jättebra bok om man vill få en fördjupad guidning och förståelse i hårvård. Jag har inte boken just nu men jag planerar att köpa den nästa år när jag har sparat ihop lite mer pengar. =)
 
 
 

Avocado behandling

Skrivet av Linda den 2012-10-18 klockan 22:52:00
Har du torrt afrohår?
 
 
 • Att blanda avocado med majonäs och ägg = hemmagjord protein inpackning
 • Att blanda avocado med honung = återfuktande inpackning (Obs! tänk på att honung har en förmåga ändra hårets naturliga färg till en ljusare färg).
 • Att blanda avocado med olivolja = återfuktar samt ger lyster och glans
 
Avocado innehåller mineraler, fettsyror och vitaminer. Dessa mineraler, fettsyror och vitaminer är gynsammt för torrt afrohår. Dessa ämnen i avocadon återfuktar ditt hår, ger det glans och bra näring. Det hjälper även med att hela ditt hår och hårbotten, bra exempelvis om man har ''kliande hårbotten''. Många som gör avocado behandlingen brukar mixa inpackningen med bananer, majonäs och/eller naturliga oljor, såsom oliv olja.
 
Info från Ehows hemsidan med sökorden avocado hair treatment
 

Massera din hårbotten!

Skrivet av Linda den 2012-10-18 klockan 07:28:00
 
Visst finns det olika produkter som går att köpa i affärn som bidrar till ökad hårväxt och hälsosammare hårbotten. Men många gånger har vi sakerna lätt tillgängliga i vår närhet. I detta fallet har vi våra egna fingrar! =) Alltså, att använda våra fingrar när vi masserar våra hårbotten bidrar till att blodcirkulationen ökar och i sin tur bidrar detta till ökad hårväxt. Inte alls tidskrävande och det kostar ingenting!
Så kom igen gott folk, sätt i rutin att massera er hårbotten (varsamt) en gång eller varannan dag.. i några minuter!

Gamla minnen

Skrivet av Linda den 2012-10-17 klockan 07:43:00
Hittade några gamla bilder på mitt hår när det var rakpermanentat 2009-2011... :D
Det var under de åren som jag började läsa mer om afrohår och hårvård men håret var fortfarande väldigt förstört och slitet, detta pågrund utav hur jag tog hand om håret åren innan 2009.. Haha..Jag hade alltid håret uppsatt vilket heller inte är bra..: /

 
2009
 
 
2010
 

2011
 

Silkes/Satin mössa

Skrivet av Linda den 2012-10-15 klockan 23:00:00
 
 
Att använda en silkes mössa eller ett så kallat satintygs mössa när man sover under natten gör följande saker:
 • Skyddar mot hårfriktion
 • Bibehåller fukten i håret
 • Mer skonsammare mot dina hårtoppar
OM man inte känner för att sova i en silkes mössa eller satintygs mössa går det även bra att sova på kuddar som är gjorda av satin- eller silkestyg. Alternativt att använda sig utav ett satin eller silkestyg och knyta runt på huvudet.

Cayenne peppar

Skrivet av Linda den 2012-10-15 klockan 12:59:00
Det som är så bra med hårvård ibland är att det även finns en hel del ''produkter'' i hemmet.
 
 
 
Cayenne peppar bidrar till ökat hårväxt då det ökar blodcirkulationen i hårbotten. Jag brukar lägga i ca 1 tesked cayenne peppar i min hemmagjorda inpackning ca varannan månad.

Kom ihåg! ....Olja är ej likamed fuktgivande kräm

Skrivet av Linda den 2012-10-14 klockan 12:37:00
Att ge fukt till håret innebär allså inte att enbart lägga olja i håret. Oljan själv bidrar inte till att det tillför fukt i afrohårets innersta hårstrån. Oljan läggs endast utanför hårstråna och ger håret glams och en illusion av att håret får fukt. Oljans molekyler är ''vattenfobisk'' vilket betyder att den avvisar och kan därmed inte mixas med vatten.
Kom ihåg att, om du lägger i olja före en fuktgivande kräm så förhindrar du att fuktgivande krämen samt övrig vatten penetrerar hårstrånas innersta del. Tänk därmed på att lägga i fuktgivande kräm först och sedan stänga in fukten med en naturlig olja.
 
Info från Science of Black hair hemsida

Affropuff

Skrivet av Linda den 2012-10-14 klockan 12:03:00
Satt i helgen och tänkte på hur det kommer att vara att rakpermanenta håret igen. Fy vad man kommer sakna det naturliga håret och afropuffet! Suck! Stort dilemma är det just nu för mig!.. aja får se hur det blir. Jag har ju som sagt ca 1-2 år kvar att tänka till =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra leave in balsam produkter

Skrivet av Linda den 2012-10-13 klockan 10:34:00
Exempel på några bra leave in balsam....

 
Shea butter (Cantu, Shea soft)
 
 
Giovanni
 
 
 
Creme of nature
 
 
 
Mixed chicks
 
 
Olive oil (Organic root stimulator)
 
 
Herbal Essence
 
 
Aussie
 
 
 
Kinky curls (Knot today)
Hydrotherma Naturals (Daily Moisturizing Growth Lotion)
 
 
 
 

Varför är det bra att använda leave in balsam? (leave-in conditioner)

Skrivet av Linda den 2012-10-12 klockan 07:31:00
Ditt afrohår är alltid exponerad i saker som gör att håret blir torrt och vilket i sin tur kan leda till att håret förstörs. Solstrålar, varma verktyg och torrt väder kan göra ditt hår svagare genom att det öppnar hårets ''ytterhud''.
 
Dessa leave in balsam kan hjälpa håret att stänga ''ytterhuden'' och kan ge håret det extra fukt som håret faktiskt behöver. Det faktum att man inte tvättar ut leave-in balsam gör att det arbetar ännu hårdare med att se till att håret blir hälsosamt.
 
Det Leave in balsam gör:
 • Utreder
 • Återfuktar
 • Skyddar
 
Det är väldigt viktigt att använda leave-in balsam efter varje hårtvätt. Detta så att det ''stänger'' in vattnet i ditt hår. Ditt hår blir då mjukt och lent när håret sedan väl blir torrt..
 


Bästa leave-in balsam för afrohår:
Precis som det är med andra produkter, så är det bästa produkterna det som passar för DITT hår.

Här är dock lite guidelines när du någon dag vill köpa en ny leave-in produkt

 • Om ditt hår är tunnt så är det bra att använda helt flytande leave-in
 • Om ditt hår är extra torrt eller tjockt är det bra att använda krämig leave-in
 • Använd INTE leavin in som är ''greasy'' och/eller innehåller petrolatum och mineral olja. Dessa produkter återfuktar inte håret.
 • Om man vill ha naturliga leave in balsam så är det bra att använda dem som innnehållet glycerin och naturliga oljor. Dessa penetrerar hårstråna och absorberar fukt från luften.
Information från blackwomenbeautycentral, sökord leave in conditioners

Hur börjar man?

Skrivet av Linda den 2012-10-11 klockan 07:27:00
Mycket kunskap behöver man för att veta hur man ska ta hand om afrohåret till punkt och pricka. Det är dock en lång process och det gäller att ha tålamod till det. Men det blir som sagt bara roligare när man får lära sig mer och mer och när man framförallt lär känna sitt egna hår på djupet.

En av de viktigaste sakerna man bör tänka på när man vill börja ta hand om sitt hår är följande:
 
 • Tvätta håret ca 1 gång i veckan
 • Kamma håret på rätt sätt (varsamt med en bredtandad kam, helst när afrohåret är blött och insmörjd i en ''silkig'' balsam)
 • Använd schampoo minst 1 gång i månaden
 • Kombinera vid användning av balsam, att exempelvis ha proteingivande balsam ena veckan och fuktgivande balsam den andra veckan (Alternativt att man känner efter när man behöver ha i protein i håret respektive fukgivande balsam)
 • Inpackning ca 1-2 gånger i månaden
 • Använd daglig leave in balsam och ''stäng in'' fukten med en naturlig olja (Bör göras varje dag, detta då det är viktigt att afrohåret får fukt. Afrohåret mår inte bra när det är torrt)
 • Klipp dina toppar regelbundet, ta hand om dina toppar då dina toppar är äldst. Smörj även in dem med daglig leave in och naturliga oljor. Tänk på att man lyckas bibehålla sin hårlängd om man tar hand om sina toppar!!!
 
 
När man har börjat med dessa saker så har man kommit en bra bit på vägen....
 
 
 
 

Solange Knowles hår är otroligt inspirerande!!

Skrivet av Linda den 2012-10-09 klockan 22:14:00
Känns det inte som att det var ganska nyligen som Solange (Beyonces lillasyster) rakade av sig allt hår?
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luft torka afrohåret

Skrivet av Linda den 2012-10-08 klockan 21:34:00
Strävar man efter ett hälsosammare och livfullt hår så ska man luft torka håret i mycket större del... än att använda hårfönen eller plattången. Visserligen är det kanske inte alltid lätt att utesluta värmeverktygerna helt och hållet men man bör iallafall försöka att sträva efter att minska användandet så gott som det bara går. Mycket skonsammare är det och ditt hår kommer att tacka dig!
 
 
 
 
 • Att använda bomullstyg eller vanlig handduk kan underlätta och även göra att hårtorkningen blir mer effektiv, detta då afrohåret har en tendens att ta lång tid på sig att torka när det väl blir blött.
 

Tips på filmer om afrohår

Skrivet av Linda den 2012-10-07 klockan 21:29:00
Ikväll sökte jag runt på nätet för att kolla runt efter filmer om afrohår. Det fanns inte alls så mycket som jag hade hoppats på. De flesta filmer som jag hittade var dokumentärer som filmades för ca 20 år sedan. Suck! :/
 
För er som inte har sett filmen ännu så skulle jag verkligen vilja tipsa om filmen Good Hair producerad av skådespelaren Chris Rock. Filmen ger endel fakta om afrohår, löshår, weave och rakpermanentning. Den diskuterar också synen på afrohår och har en hel del inslag av komiska sekvenser. Haha, i like it!
 
 
 
Sedan hittade jag en dokumentär film som heter In our heads about our hair, jag har inte sett filmen ännu men trailern finns att hitta när man söker på Youtube. Den verkar jätteintressan!
 
 

Queen Moreen svarar på frågor om afrohår

Skrivet av Linda den 2012-10-07 klockan 12:33:00
 
 
 
 
1. Vad har du för hårtyp?
Jag har hårtyp 4A, väldigt låg porösitet, medel täthet.

2. Vad är ditt värsta hårminne från barndomen? (när dina föräldrar tog hand om ditt hår)
Mitt värsta minne är första gången min mammas väninna la rakpermanent i mitt hår. Hon sa att mitt hår måste tämjas, min mamma lät henne göra permanenten eftersom min mamma inte visste bättre på den tiden. Min mamma var även trött på att brottas med mitt hår varje söndag. Första två dagarna var underbara, tredje dagen började håret att brytas av!!!! Det var så hemskt, jag hade tjock långt naturligt hår innan dess...

3. När märker du att ditt hår mår som bäst?
Mitt hår mår som bäst när jag bara låter det vara ifred. Ibland så överdriver jag med att testa produkter och metoder och det gillar inte mitt hår. Mitt hår gillar att vara ifred för sig själv.

4. När märker du att ditt hår mår som sämst?
Tja, när jag plattångar för ofta så tror jag att mitt hår straffar mig efteråt :-)
 

5. Vem är din hårmodel?
DIANA ROSS!!! Jag älskar den kvinnans stil och hår... jag tycker hon knäcker alla.. och det har jag tyckt ända sedan jag var liten :-)

6. Vilken är din favorit produkt? Varför?
Min favorit produkt är balsam, det går att göra inpackningar med balsam, jag brukar använda den som leave in ( späder ut med vatten först) och den är bäst på att ta bort tovor i mitt hår när jag kammar... i just love it!!!

7. Vad är det absolut värsta som ditt hår har varit med om i ditt liv?
Ja du... det finns väldigt mycket att välja på.. men en gång så var jag ute och cyklade med mina vänner när jag bodde på Irland, vi såg några bär som vi gick och plockkade... jag råkade stötta ner ett getingbo och dom attackerade oss.. vi tog våra cyklar och cykla därifrån som galningar.. alt var bra tills.. jag vaknade upp på akuten!!!! Det visade sig att en utav getingarna hade fastnat i mitt hår och stuckit mig... det växte inte hår där getingen stack mig på flera år!!!! Det växe fortfarande jättedåligt där den stack mig!!! varje gång jag har mittbena så blir jag påmind om hur mitt hår "fångade" en geting ( som jag är allergisk emot) och nästan gjorde mig flintskallig!!!!

8. Vad för tips vill du ge till andra personer med afrotextuerat hår?
Jag vet att det finns hur mycket tips som helst för folk med vårt hår nu tack vare internet. Jag skulle råda alla männsikor att dela med sig utav er kunskap om hår. Ni skulle bli förvånade över hur många det finns i Sverige som inte har en aning om vad dom borde göra med deras hår... dela med er utav kunskap... det är så vi lär oss att ta hand om vårt hår...

Kontakt:
Blogg: www.queenmoreen.blogg.se
Youtube: queenmoreenafro
Facebook: Queen Moreens Afro-Sida
Kontakt: queenmoreen@gmail.com
 
 
 
 
 

Black jamaican castor olja

Skrivet av Linda den 2012-10-06 klockan 19:41:00
Fördelar:
 
 • 100% Naturlig olja!!!
 • Ökar blodcirkulationen i hårbotten. Ökad blodcirkulation bidrar till ökad hårväxt
 • Bra att använda till hårbotten men även längs hårfästet (där håret oftast är kortare hos vissa personer med afrotextuerat hår)
 • Resultat brukar visas redan efter 3 månader (enligt recensioner utav personer från forumet hairlista)

Boostat håret med protein idag

Skrivet av Linda den 2012-10-06 klockan 19:15:00
Idag bestämde jag mig för att boosta mitt hår med protein ämnen.
Jag använde mig utav vanlig (ätbar) majonäs och sedan experimenterade jag lite och la cayenne peppar i min hårinpackningsmix =). Majonäs innehåller protein och cayenne peppar gör så att blodcirculation i hårbotten ökar.
 
Jag har haft detta i 6 timmar (Haha, det är inte alls vanligt att jag har min hårinpackning så länge men vid ett fåtal tillfällen kan det faktiskt hända... om jag har lite extra tid )
Det ända negativa med att använda sig utav vanlig ätbar majonäs är självaste lukten!! Fy vad det stinker!  =( Men det är helt klart värt det! Håret älskar det!!!!!
 

Tog ut mina twists...och det blev twists outs =P

Skrivet av Linda den 2012-10-06 klockan 19:02:00
Har haft twists i en vecka nu och idag tog jag bort dem =)
 
 
 

Tåls att tänka på ....

Skrivet av Linda den 2012-10-06 klockan 07:07:00
 Att all typ av hår är unikt!. Precis som hårologerna säger: ''Ens egna hår kan liknas ett fingeravtryck''. I och med detta, är den STÖRSTA delen i att få längre och hälsosammare hår, att faktiskt lära KÄNNA sitt egna hår. Tänk då på att de hårprodukter som funkar för exempelvis din systers hår behöver inte nödvändigtvis fungera på ditt hår. En person som har samma hårtyps kategori som dig behöver nödvändigtvis inte ha hårprodukter som funkar för dig. Så när du väl har lärt känna ditt hår på djupet.. blir allt som har med ditt afrohår att göra mycket roligare =)
 
 

Yepp!!!

Skrivet av Linda den 2012-10-04 klockan 22:00:00
 
 
 
 

Hårtvätt och afrohår

Skrivet av Linda den 2012-10-04 klockan 21:56:00
 • Att ha ren hårbotten är en viktig del i att få ett längre och hälsosammare hår. Myten hos de endel personer med afrohår som säger att inte ska tvätta håret så ofta stämmer inte.
 • Afrotextuerat hår har generellt sätt mycket mindre fukt än personer med andra hårtyper, därför är det inte bra att tvätta håret allt för ofta heller. Detta kan leda till att håret torkar ut.
 • Att tvätta håret ca 1 gånger i veckan eller varannan vecka, beroende på hårets nivå av fuktnivå är att rekommendera.
 

Längtar tills man får sina egna barn

Skrivet av Linda den 2012-10-03 klockan 19:33:00
Så att man kan ta hand om afrohåret...  Awww...så söt =)
 
 

Carrot oil till ...min värme oljebehandling

Skrivet av Linda den 2012-10-03 klockan 19:19:00
 
 
Ingredienser: Soybean oil (Glycerine Soja), Safflowe oil (Carthamus Tinctorius), Carrot Seed Oil (Daucus Carota Sativa), Aloe Barbadensis Leaf Extract, Vitamin E (Tocopherol Acetate), Cholesterol, Hydrolyzed Keratin Proteins, Horsetail Extract (Equisetum Hiemale), Rose Hips oil (Rosa Canina Fruit), Pecan Seed oil (Carya llinoensis), BHA.

Köpt en sprayflaska

Skrivet av Linda den 2012-10-03 klockan 07:12:00
Igår tog jag mig i kragen och köpte en sprayflaska för första gången i mitt liv, fick tips av en vän att köpa det i en blomaffär. =)
Är så glad! Nu kommer det verkligen underlätta att få in fukt i håret varje dag... =)
 
 
 
Jag har lagt i vatten, shea butter, kokosnötolja, leave-in från hydrotherma och almond olja i flaskan

Klippa hårtopparna

Skrivet av Linda den 2012-10-01 klockan 21:02:00
En del i att kunna få längre afrohår är att se till att sköta de äldsta delarna av håret också, dvs ens toppar. Då topparna är de äldsta delen av ens hår är de också mest skörast och behöver minst lika mycket uppmärksamhet som hårbotten och resten av håret.... om inte mer. Att bibehålla sin hårlängd är också nyckeln till längre hår. Det handlar om att vårda sina toppar, bland annat genom att se till att topparna får tillräckligt med fukt. Sedan är det också viktigt se till att klippa topparna regelbundet. Hur ofta och hur mycket man skall klippa får man känna efter utifrån hur snabbt ens hår växer och hur topparna ser ut.
 
 
 
När mitt hår var rakpermentad brukade jag klippa topparna var tredje månad (varje gång som jag rakpermanentade på nytt). Nu när jag har afrohåret så planerar jag att klippa topparna var sjätte månad.
 
Viktigt att tänka på att klippa sina toppar på rätt sätt. Om man väljer att klippa topparna själv och inte i en hårsalon så råder jag er att använda en nagelsax. Att klippa topparna med nagelsax är mycket skonsammare för håret än andra typer av saxer. Anledningen är att andra saxer har en tendens att bidra till att man får klyvna toppar till skillnad från naxelsaxer.