Hår tabell

Skrivet av Linda den 2013-03-31 klockan 12:20:00

Hårtvätt: Protein inpackning denna helg

Skrivet av Linda den 2013-03-31 klockan 11:59:00
 
Denna helg så blev det proteininpackning över natten, sedan sköljde jag ut alltihopa med en balsam från Tresemmé. Protein över natten är dock något som jag inte rekommenderar förutom om man har rakpermanentat hår. Rakpermanentat hår brukar generellt sätt behöva mer protein i håret.
 
Trevlig helg och Glad påsk! 

Glad påsk

Skrivet av Linda den 2013-03-30 klockan 12:13:00
Vill önska er alla en Glad påsk! Hoppas att ni får en mysig påsk helg. Ta hand om er<3
 

Frågor till svarta killar om afrohår

Skrivet av Linda den 2013-03-30 klockan 08:59:00
Igår skrev jag ner lite frågor till några svarta killar för att ta reda på om deras syn på tjejer med afrohår. Ganska intressanta svar har jag fått hittills, och de flesta svaren var inte alls som jag hade förväntat mig. Jag ska sammanställa allting i början på veckan. So stay tuned :)
 

Fint <3

Skrivet av Linda den 2013-03-26 klockan 20:36:00
 
Aww..fin bild! =) Undrar hur många av dagens tjejer som vågar låta sina partners ''behandla'' deras hår?...

Afrosalonger

Skrivet av Linda den 2013-03-26 klockan 06:35:00
 
Igår kväll surfade jag runt och kikade igenom en del afrosalonger i Stockholm bara för att se om det kanske är värt att rakpermanenta håret själv eller på salong nästa år. Men jag tappade ganska så snabbt lusten när jag såg en ganska så populär salong som rakpermanentar barn under 10 år ???? Riktigt sorgligt tycker jag... =(
 
Sedan fann jag en salong som fanns på Söder, Urbanhair. De känns som en av de bättre afrosalonger. Jag gillar att de konstant uppdaterar sin kunskap och utbildning om afrohår. I jämförelse med de flesta hårsalonger så verkar de också mer intresserade att kunderna ska få hälsosamt och friskare hår...Ett steg i bättre riktning ;)

Tangle teezer

Skrivet av Linda den 2013-03-24 klockan 11:39:00
3 dagar kvar tills lönen kommer. Då ska jag köpa en ny utredningsborste, Tangle teezer. 
 
 
 
 
Bra med en Tangle Teezer:
 
-Utreder håret bra och skonsamt
-Bryter inte av friskthår
-Tar bort ''dött'' hår
-Utreder håret mycket snabbt
 

Protein och fukt i hår, varför det är så viktigt

Skrivet av Linda den 2013-03-24 klockan 11:19:10
Kvinnan som skrev boken ''Science of black hair'' har nyligen börjat spela in olika videon på youtube. Äntligen! :D
För er som inte hört om boken ännu så skriver hon om afrohår samt rakpermanentat hår och hur man på bästa sätt kan vårda det. Hon ger personer en större förståelse kring ämnet. 
 
Här förklarar hon väldigt bra varför det är bra att kombinera med protein och fukt i håret. 
 
'
 
 

Sanningen om de olika löshåren

Skrivet av Linda den 2013-03-20 klockan 22:42:00

Virgin hair:

Hårtypen som inte har blivit förändrad/ändrad eller kemiskt behandlad på något sätt. Om håret du har köpt kommer i #1, #2, #1b/#27 etc så är dessa hår inte virgin hair. Färgat hår har blivit kemiskt behandlad av kemikalerna från färg. Hår som kallas Afro Curly, Yaki och Brazilian Wave etc är också hår som har blivit behandlade för hårets textur. Om ett företag uppger att denne säljer virgin hair med färgat hår så är det i själva verket inte Virgin hair. Det spelar egentligen ingen roll om man köper behandlat eller obehandlat, men det är ju alltid bra som köpare att iallafall ha mer kunskap i de produkter man köper.

 

Remy hair:

Även kallat Remi, sägs vara av det högsta kvalité av löshår. Remy och Remi hår har upplägg av de olika hårstråna precis som donatorn. Det är det hälsosammaste löshåret. Denna typ av löshår brukar knappt bli tovigt. Dock finns det endel företag som uppger att de säljer Remy/Remi löshår när det i själva verket inte gör det. Falsk remy hår brukar knuta ihop sig och bli tovigt. Detta är också en anledning till varför en del företag exempelvis färgar endel löshår då löshåret generellt sett ser mer ut som håret kommer från en riktig person.

 

Human hair:

Hårfölängningar som sägs vara human hair brukar generellt sett vara mellan 10%-100% ''human hair''. De flesta hårförlängningar som är human hair kommer från personer med kinesiskt hår, alltså från landet Kina. Hårförlängningarna är oftast kombinerat med human hair och syntetiska fibrer eller hår från djur. Dessa hårförlängningar är oftast inte så dyra och kan köpas i de flesta butiker som säljer hår. Numera kan hårförlängingar som innehåller syntetiska fiber klara av värme verktyg såsom plattånger. Detta är ett sätt att få kunder att tro att de har köpt billig human hair, när det i själva verket inte är så

 

 

Brazilian, Malaysian, Peruvian,  Indian, Mongolian hair:

Med tiden ökar fler och olika typer av hårförlängingar. Det är även svårt att se några skillnader emellan dem. I det stora hela är det svårt att veta exakt vad det är ''hår'' man har köpt. Däremot bör man tänka såhär:

-Tror du att det finns tillräckligt med kvinnor i dessa länder som donerar deras hår, rakar av allt deras hår i jämförelse med hur många hårförlängningar som säljs i hårindustrin? ;)

 frånh hemsidan www. prestigeworldhair.com, sökord: truth about hair

Fuktgivande hårinpackning: Shea butter hårinpackning

Skrivet av Linda den 2013-03-19 klockan 20:25:00
 
 
I helgen gjorde jag en fuktgivande hårinpackning med Shea smör, rapsolja och kokos nötolja. Jag hade inpackningen över natten och sköljde ut nästa dag. Denna gång när jag skulle utreda håret märkte jag att jag hade  fått lite knutar, så himla störande men det är sånt som händer när håret blir längre. Utredningen tog också lite längre tid en vanligt, 1 timme och 20 minuter :s Det är alltså dags att börja skaffa en ny utredningskam =)

Lite mer tips

Skrivet av Linda den 2013-03-17 klockan 08:29:00
 
 
Tips från Jamaican Hair therapy... (Jag rekommenderar dock mellan 2-9 veckors break beroende på hur ''stark'' ditt hår är...)

Dags att börja med Silica kosttillskott

Skrivet av Linda den 2013-03-17 klockan 08:23:00
Från och med idag :P...  
 
 
 
 
Får testa dessa kosttillskott i 2-3 månader och vi får se hur jag gillar dem..

Aww.. =)

Skrivet av Linda den 2013-03-16 klockan 21:23:00
Så fina!!
 
 
Docka med twist outs! 
 
 
Docka med bantu knots =)

Bra webb butik!

Skrivet av Linda den 2013-03-16 klockan 21:18:00
Det fanns en läsare som skrev till mig för några månader sedan som undrade om det fanns några bra butiker online som säljer hårvårds produkter, löshår m.m.
 
Jag har nu hittat sidan.... www.beautyparadise.se
 
Har själv inte handlat därifrån ännu då jag väntar på min nästa lön. Jag har kikat lite och de har en hel del hårprodukter som jag tänker köpa i framtiden. Just nu tänker jag börja med att skaffa black soap som de har och en sleeping haircap (hårmössa i satintyg). I can't wait!! :)
 
 

Back in town :)

Skrivet av Linda den 2013-03-16 klockan 10:49:00
Igår kväll kommer jag tillbaka från Turkiet. Det var helt otroligt underbart att få åka iväg ett tag och ta en paus från det kalla vädret. Det var ingen sol och bada semester denna gång utan mer som en rundresa med guidade turer. Vädret var kring 19-23 grader så det var perfekt just för en sådan resa. Inte för varmt och inte heller för kallt.
 
I och med att jag var borta i en vecka så var jag inte noggrann med min hårvårdsrutin. Jag var lat denna gång. :D Jag hade min wig som en skyddande hårstil men jag gjorde ingenting annat!
 
Det jag generellt sätt brukar göra är att förbereda håret men en proteinbehandling dagen innan resan. Idag ska jag göra en fuktgivande blandning för att mjuka upp håret igen. (Just nu är det ganska torrt då jag inte la in fukt dagligen när jag var utomlands).
 
 
Försökte hitta några intressanta hårvårdsprodukter i Turkiet, jag besökte Antalya, Pamukkale, Kusadasi och Side men kunde inte hitta några, enbart olika shampoon men inte några hårbalsam exempelvis. Hmmm... kanske för att de ställerna var mer turistorter..vem vet. Skönt att vara tillbaka iallafall. Hoppas att ni alla haft en fin vecka. =)

Semester :)

Skrivet av Linda den 2013-03-08 klockan 15:06:00
Ikväll åker jag till Turkiet i en vecka!! =D Åh vad härligt det ska bli =) Är lite stressad nu då det är mycket som ska fixas och jag är en typisk tidsoptimist. Hehe inte bra! Men jag får se om jag hinner skriva några inlägg i Turkiet. Om inte så hörs vi nästa helg. 
 
 
 
Ha det bra så länge. Kram på er!

Fuktgivande hårinpackning: Banan och mango puré

Skrivet av Linda den 2013-03-07 klockan 08:41:00
 
Jag prövade denna hårinpackningen i helgen.. banan puré, mango puré och rapsolja. För min del är detta ett MYCKET bättre alternativ än bananhårmasken. Jag ska absolut fortsätta med denna hårinpackning framöver. Håret blev mjukt lent när jag tvättade ut hårinpackningen, jag gillade det <3... Men nästa gång ska jag ha i hårinpackningen i ca 40 minuter och inte 6 timmar. Jag märkte att hårinpackningen blev lite hård :D.. Inte så konstigt egentligen, det är ju trots allt mat man har i håret :)

Somliga har lite mer tur än andra... eller?

Skrivet av Linda den 2013-03-07 klockan 07:33:00
En artikel från Metro igår:
 
 
''Cen Yinyuan 44, från Kina visar stolt upp sitt 1,84 meter långa hårsvall. Det är 31 centimeter längre en Cens längd: -Jag är beroende av mitt hår säger Cen själv i intervjun. ''
 
 
Jag kan inget annat än bara säga, fy fan vad coolt!! :)

Göra lockar med hjälp av strumpor :)

Skrivet av Linda den 2013-03-05 klockan 23:11:00
I love this! Helt underbart att kunna hitta andra och även lätt tillgängliga metoder för att få till en snygg frisyr! :)
 
 
  
 

Så sant!!

Skrivet av Linda den 2013-03-05 klockan 17:26:00
 
Känn dig inte begränsad i att pröva ''andra'' hårvårdsprodukter... Det som är viktigast är att ditt hår är nöjd och att ditt hår mår bra! ;)

Min hårresa...

Skrivet av Linda den 2013-03-03 klockan 18:54:00
Ett år har gått riktigt snabbt =)
 
 
                                                                        Januari 2012
 
                                                                       Februari 2013

Äta rätt.. Gör du?

Skrivet av Linda den 2013-03-03 klockan 18:43:00
Att äta rätt är en viktig del i att få hälsosammare hår....
 

Hemsk dröm inatt

Skrivet av Linda den 2013-03-03 klockan 18:40:00
Fy vilken hemsk dröm jag hade inatt. :( Jag drömde att ca halva håret var jätte tovigt så jag var tvungen att raka av håret igen. Det kändes jätte verkligt. :/ Men tack och lov så var det bara en dröm... =)
 
 

Coolt!!!! :)

Skrivet av Linda den 2013-03-03 klockan 18:31:00

Hehehe =)

Skrivet av Linda den 2013-03-02 klockan 15:59:00

Hårets bibel citat

Skrivet av Linda den 2013-03-02 klockan 15:57:00

Tips på vad man skall tänka på vid köp av en plattång

Skrivet av Linda den 2013-03-02 klockan 10:35:02
Tips från en kosmetolog
 
 

Köpt barn mat :)

Skrivet av Linda den 2013-03-01 klockan 19:19:00
Idag passade jag på att handla barnmat som innehåller banan puré och mango puré. Heheheh :)
 
Som jag nämnde tidigare så tänker jag ALDRIG göra om en vanlig banan hårmask igen i mitt liv för det var verkligen en katastrof att få bort alla små bananbitar i håret. Det tog flera timmar att få bort bananklumparna :(
 
Men puré av olika slag ska tydligen funka väldigt bra. 
 
Ska bli spännande att ha blandningen i håret ...:P
 
 
Ni får ursäkta, bilden är lite suddig. (Kunde inte få till en bättre bild..Sorry)
 
Burken innehåller vatten, mango puré, banan puré, syra(citronsyra) och vitamin C.
 
Ämnen i mangon ger håret bra näring (innehåller vitamin C och E), banan ger ökad fukt, glans och styrka.(innehåller vitamin B, järn).