Enkel och fin sommar frisyr

Skrivet av Linda den 2013-06-30 klockan 10:31:25
 
Här kommer lite mer inspiration för sommaren. Den här kvinnan har gjort twists runt hela håret. Därefter har hon satt upp håret med hjälp av hårnålar. Otroligt fint !

Pre-poo med kokosnötolja

Skrivet av Linda den 2013-06-29 klockan 13:41:00
 
Fick tips förut från en bloggare om att ''dränka'' håret i kokosnöt olja innan hårtvätt. Det är ett bra sätt att förbereda håret innan exempelvis schamponering. Kokosnötoljan hade jag i ca 2 timmar men det går bra att även sova med inpackningen över natten. Många som har prövat denna metod älskar det! De upplever att deras hår har blivit starkare, friskare och glansigare. Själv måste jag säga att jag redan efter första försöket kan se fina resultat, så jag kommer definitivt att fortsätta med detta =)

Tamera Mowry's hår

Skrivet av Linda den 2013-06-28 klockan 21:12:00
Tvillingarna Mowry's sister sister tv-serie brukade jag titta konstant på som ung, och deras hår var verkligen jättefina! Det var lockigt, tjockt och hälsosamt. Jag älskade främst Tameras hår, det var lite tjockare än Tias. 
 
Tamera Mowry

3 viktiga M's

Skrivet av Linda den 2013-06-27 klockan 22:40:00
 
 

Original Silicea kosttillskott

Skrivet av Linda den 2013-06-27 klockan 22:34:00
 
 
För ett tag sedan fick jag ett tips från en läsare att pröva Original Silicea, det skall tydligen vara en förbättrad version i jämförelse med alla andra Silica kosttillskotten.
 
Jag känner dock själv att jag är nöjd med min Silica plus som jag använder just nu (Silica plus är inte lika ''stark'' vilket passar mig bra förtillfället) men det är självklart alltid lika roligt att höra om andra kosttillskott och jämföra lite.
 
Lillesyrran har iaf redan glömt sina Hair nutrients Allvia och hon blev helt såld på denna produkt. =D Original Silicea skall tydligen bidra till starkare hår och ökad hårväxt. Det som är också är bra med Original Silicean är att ingredienserna är 100% naturliga...

Längtar till semestern

Skrivet av Linda den 2013-06-26 klockan 21:48:00
3 veckor kvar till semester.. Åh vad jag längtar! Har förtillfället inga planer på att resa utomlands denna sommar... men jag får se. Om sambon min erbjuder en tripp någonstans så varför inte =P
 
Oavsett vad jag bestämmer mig för så kommer det iaf finnas mer tid till att skämma bort håret! Ser fram emot det. <3

Önskar er alla en trevlig semester i sommar. Njut som bara den! =) 

Alternativ till handduk

Skrivet av Linda den 2013-06-26 klockan 21:24:00
 
 • Hårhandduken med mikrofiber absorberar vatten och torkar håret ca 10 gånger snabbare än vanlig frottéhandduk. Hårhandduken är mer skonsammare, förminskar att kluvna hårtoppar uppstår och att håret slits.
Eller,
 • En vanlig t-shirt skall tydligen också fungera riktigt bra, mindre frissigt hår och mer skonsammare.

Citat - Om hårvård

Skrivet av Linda den 2013-06-25 klockan 19:44:00
 ''i think the only real way your hair can grow long and strong is to follow your own hair tips no 2 scalps are alike and we all have different needs...''
 
- skrivet av Espresso 411 från youtube.
 
 
 
 

Varm kam... Minns du?

Skrivet av Linda den 2013-06-25 klockan 19:29:00
 
Någon som använde sig utav ''varm kam'' som barn? Jag har nästan förträngt detta =) Men när jag såg denna bild så mindes jag den tiden när min mamma brukade platta mitt hår med en varm kam. Kammen var gjord av metall och hon brukade värma upp kammen i våran gamla gas spis. Hahah.. vilka minnen <3

Frisyr

Skrivet av Linda den 2013-06-24 klockan 21:13:00

Vilka hårprodukter jag använder i dagsläget

Skrivet av Linda den 2013-06-24 klockan 20:59:00
Leave-in balsam: Hydratherma natural daily growth
Stänga in fukt i hår:  Mandel olja
Balsam: (Protein) Olive oil replenishing (Fukt) Aubrey organics or Mane n' tail (Fukt)
Utredning av hår: Tresemmé natural balsam
För hårlinjen: Black jamaican castor olja
Schampo: Äppelcider vinäger (1 kopp) Vatten (2 koppar)
 
I övrigt är jag också ett STORT fan av naturliga hårprodukter, dvs att använda hårpinpackningar som är ätbara =D Mitt hår gillar majonäs, yogurt, ägg, kokosnötolja etc.
 
 
 
 

Nyckeln till att att få afohåret att växa samt bibehålla längd

Skrivet av Linda den 2013-06-23 klockan 11:19:00
 
Av dessa saker så har jag har väldigt svårt att hålla mig till är en kontinuerlig hälsosam kost samt att träna regelbundet...

=)

Skrivet av Linda den 2013-06-22 klockan 14:03:50
 
Försök att koncentrera på det han säger :P

Midsommarmiddag - den klassiska frågan

Skrivet av Linda den 2013-06-22 klockan 10:44:00
Min barndomsvän bestämde sig för att tillfälligt ha sitt naturliga hår (Hårtyp 4b). Vi var på midsommarmiddag igår kväll hos en vännina till mig.
 
Min vännina: Åh, kan jag få känna på ditt hår?. Vänninan tar fram sin hand och känner på håret.
Min barndomsvän. (Skrattar)
Jag: Hur tycker du att håret känns?
Min vännina: Det känns som....hmmm.(tänker).. som en blandning mellan hår och bomull, men det känns väldigt mjukt iallafall.
Vi alla: (Skrattar).
 
 
 Haha.. hoppas att ni alla har haft en fin midsommarafton. =)
 
 

Glad midsommar

Skrivet av Linda den 2013-06-21 klockan 09:51:00
Vill önska alla som läser min blogg en glad midsommar! Hoppas att ni och erat hår mår bra.
 
 
 

Bra att fundera på ibland...

Skrivet av Linda den 2013-06-21 klockan 08:53:00
 
 
 Om man upplever att håret inte växer...

Hair of heritage svarar på frågor om afrohår

Skrivet av Linda den 2013-06-20 klockan 06:27:00
 
1. Vad har du för hårtyp?
 
Jag följer inte hårtypssytemen direkt, för jag tycker att de är ganska missvisande. Skulle beskriva mitt går som mellanstora lockar.

2. Vad är ditt värsta hårminne från barndomen? (när dina föräldrar tog hand om ditt hår)


När jag fick löss! Usch, det var fruktansvärt! Jag tror jag kan ha varit mellan fyr och fem år och jag hade långt hår ner på ryggen. Min mamma skötte det då, inte bra kan tilläggas. Jag fick sitta med lusschampoot i badet minns jag, och sedan kammade min mamma mitt hår i timmar. Jag tycker fortfarande det är jobbigt när någon säger att det hår huvudlöss. Och den dagen min dotter kommer hem med löss kommer jag nog gråta, inte för hennes del utan för min egen. 

3. När märker du att ditt hår mår som bäst?


När jag är i varmt och fuktigt klimat mår mitt hår superbra, då är det mjukt och ser fint ut. 

4. När märker du att ditt hår mår som sämst?


När jag inte sköter det som jag borde, då blir det torrt, fizzigt och trassligt. 
 
 

5. Vem är din hårmodel?


Åh, vilken svår fråga… Jag har nog många, därför har jag ett segment i bloggen som heter ”Hair Crush”. Jag följer massvis hårbloggarer och vloggare. 

6. Vilken är din favorit produkt? Varför?


Om jag måste välja en så är det nog Kinky Curly Knot Today. Det är en av de första produkterna jag köpte för min hårtyp och jag älskar den än. Kan användas som ett balsam eller en leave in.

7. Vad är det absolut värsta som ditt hår har varit med om i ditt liv?


Mitt hår har varit med om mycket konstigheter och har klarat allt rätt bra, så jag vet inte. Kanske när jag rakpermanentade mitt hår, jag hade ingen aning hur jag skulle sköta mitt hår då, ännu mindre än när det var lockigt.

8. Vad för tips vill du ge till andra personer med afrotextuerat hår?
 
Våga prova nya saker! Det enda sättet att förstå vad som funkar för ens hår ät att prova olika produkter, frisyrer etc etc. Det tar tid att lära känna sitt hår, allas hår är olika så man måste lära känna sitt hår för att komma fram till vad som funkar bäst för en.
 
 
 
Kontakt
Twitter/Instagram: @HairofHeritage
 

Så klockrent!=)

Skrivet av Linda den 2013-06-18 klockan 20:16:00
Inlägg skrivet av The Pursuit of Nappiness på facebook ...
 
 

Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-06-18 klockan 19:49:00
Känner du att Silicia har gett någon fördel med håret nu efter att tag har gått? 
 
 
Jag har 9 st tabletter kvar av Silica och det är totalt 60 tabletter i varje paket. Just nu har jag definitivt märkt att naglarna har blivit riktigt starka. Det känns lite som att en sten inte ens skulle kunna bryta mina naglar just nu,haha! Och eftersom att hårhud och naglar är kopplat till varandra så tänker jag att även håret har förbättrats.
 
Men jag tror också att för bäst effekt av förbättrad hår behöver man se till att följa alla andra ''steg'' för att få längre och hälsosammare hår. Jag ser hårvården som ett stort pussel. Kosttillskotten är en liten pusselbit som också kan gynna till bättre hår men alla andra pusselbitar behöver också finnas med och bidra till varandra. Exempel på andra ''pusselbitar'' kan vara att återfukta afrohåret dagligen, kamma håret varsamt, klippa hårtopparna, skydda håret på nätterna när man sover, äta hälsosamt osv.
 
Och för att svara på din fråga så ser jag absolut fördelar med Silica. Jag är jättenöjd med Silican och jag tänker fortsätta med tabletterna ett bra tag till framöver, minst 1 år till iallafall...=)

.................

Skrivet av Linda den 2013-06-17 klockan 22:11:00
Awww <3 Vilken underbar pappa =)
 
 

Jessicurl

Skrivet av Linda den 2013-06-17 klockan 22:01:00
Igår fick jag ett tips från en läsare om webbutiken Almaofsweden. se, där säljer de en hel del produkter med naturliga ingredienser. Produkterna passar även jättebra för veganer.
 
Bl.a säljer de hårprodukterna Jessicurls som lockade mig mest!
 
 
 
 
Jessicurls produkterna har ämnen som exempelvis innehåller: Water infused with Lemongrass, Nettle, Burdock, Kelp, Marshmallow Root, Horsetail, Basil, BayLeaf, Oregano, Rosemary,Pepermint, Sage and Thyme, Aloe Vera Juice, Behentrimonium Methosulfate and Cetearyl Alcohol, Coconut Oil, Jojoba Oil, Avocado Oil, Hydrolyzed Oat, Flour, Fragrance
 
Är det inte lite för bra för att vara sant? :)

Inpackning med kokosnötolja

Skrivet av Linda den 2013-06-16 klockan 23:25:00
Ikväll har jag läst Glampuss's blogg på mondoblog.se om hårvård. En svensk tjej som bor i USA. Hon skriver väldigt mycket om kokosnöt olja i sin blogg eftersom att hon gillar produkten. Hon skriver bl.a hur hon alltid dränker sitt hår i olja dagen innan hårtvätt. Det kändes väldigt inspirerande så det här ska jag nog pröva... =) (Jag har ju en hel del kokosnötolja kvar i skafferiet som jag inte har använt på länge ,så varför inte?).  =P 
 
 

Hårtvätt: Fuktgivande hårbehandling

Skrivet av Linda den 2013-06-16 klockan 22:08:00
 
I helgen blev det en fuktgivande hårbehandling. Egentligen skulle jag ha gjort en protein behandling men jag hann inte denna gång pågrund av tidbrist. Så en fuktgivande behandling fick det bli, det är ju bättre än ingenting iaf =)
 
I vanliga fall brukar jag utreda håret med Tresemme balsam men i helgen blev det lite nytt =) Jag bestämde mig för att sova med hårinpackningen över natten och därefter tvätta ut allt dagen efter. Avslutade hårtvätten med en leave in kräm och spray från Hydratherma naturals. Min älskade mandel olja är slut just nu så jag använde Jamaican black castor oil istället för att stänga in fukten i håret.
 
I helgen har det regnat väldigt mycket, suck! hoppas att ni alla haft en bra helg ändå trots vädret.

Mejlfråga

Skrivet av Linda den 2013-06-16 klockan 12:42:00
 
Det finns mycket alkohol i Tresemme balsam... Är inte alkohol väldigt uttorkande för håret...?
 
Jo, det stämmer delvist. Det finns två typer av alkohol, bra och dåliga alkohol. De bra alkohol ämnena återfuktar håret. I Tresemme Naturals balsam är de flesta alkohol ämnena återfuktande förutom en. Den dåliga alkoholen finns längst sist i ingredienserna vilket betyder att ca 95-97% av balsamet består av bra ingredienser. 
 
Exempel på dåliga alkohol:
 • Ethyl alcohol
 • Ethanol alcohol
 • Denat alcohol
 • SD Alcohol
 • Isopropyl alcohol
 • Isopropanol alcohol
 • Menthanol
 • Propanol
 • SDA40
 • Denaturated Alcohol
 
Exempel på bra alkohol :
 • Cetyl Alcohol
 • Stearyl Alcohol
 • Benzyl Alcohol
 • Acetyl Alochol
 • Sterol Alcohol
 • Lauryl Alchol
 • Lanolin Alochol
 • Stearic Acid
Info från naturallycurly.com, sökord: alcohol

Så sant!!

Skrivet av Linda den 2013-06-16 klockan 12:12:00
Treat your hair with awsomeness and your hair will thank you by giving back great results ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.......

Skrivet av Linda den 2013-06-16 klockan 12:08:00
 

Tresemme Naturals balsam - olika sätt att använda den

Skrivet av Linda den 2013-06-15 klockan 08:10:00
Det finns många fördelar med Tresemme Naturals balsam. Cestmoisamii från youtube har gjort en jättebra video där hon beskriver på olika sätt man kan använda Tresemme.
 
 
Själv använder jag Tresemme Naturals när jag ska utreda håret. Men efter denna videon fick jag idén att använda denna balsam varje gång jag exempelvis reser utomlands. Då slipper man ta med sig alla sina hårprodukter i väskan (vilket oftast blir ganska tungt), istället kan jag bara ta med mig en Tresemme flaska i väskan och ändå kunna göra allt som är bra för håret. =)

.......

Skrivet av Linda den 2013-06-14 klockan 12:45:00
 
                                                                            <3 

Snygg skyddande hårstil!

Skrivet av Linda den 2013-06-14 klockan 11:24:00
 Jag har nog aldrig sätt sådana här tjocka twists med löshår förut..
 

Otroligt snyggt är det iaf! 

Fuktgivande hårbehandling:

Skrivet av Linda den 2013-06-13 klockan 19:50:00
I helgen gjorde jag en fuktgivande behandling som bestod av aloevera juice, mix från 2 olika balsam (fukt) och rapsolja. Är det bara jag, eller finns det fler personer som ser fram emot sina hårtvättsdagar ? :)

Nytt hårmål

Skrivet av Linda den 2013-06-13 klockan 06:31:00
Nu har jag ändrat mig. Mitt nya hårmål är att få Mid back length (MBL) istället för Braw strap length (BSL)  ;) 
 
 

Längd uppdatering

Skrivet av Linda den 2013-06-12 klockan 13:54:00
 
Jag gjorde min senaste längd uppdatering i december förra året. Då kunde jag stretcha ut håret till nyckelbenet.
 
 
Mitt hår under juni 2013.
 
Nu kan jag stretcha ut håret ca 5 cm nedanför nyckelbenet. Med tanke på att jag har klippt topparna en gång under vårterminen så tycker jag att håret har växt ut väldigt bra. =)
 
 
Afropuff i december 2012.
 
 
Afropuff i juni 2013.
  
Jag ser stor skillnad redan på några månader. Vet inte om det syns på bilden men håret är en aning tjockare och lite större än för några månader sedan..  =)

Hälsotillskott - Hair nutrients

Skrivet av Linda den 2013-06-11 klockan 23:57:00
 
Någon som har prövat Allvia Hair nutrients ? En släkting till mig har prövat Hair Nutrients och hon tycker att hennes hår har växt jätte mycket! Idag har lillesyrran också köpt dessa så vi får se vad hon tycker om dem. De finns att köpa i de flesta hälsokostbutiker.
 
Jag är snart klar med mina kosttillskott Silica, jag får se om jag fortsätter med Silican eller om jag väljer att testa några nya... ;)
 
 

=)

Skrivet av Linda den 2013-06-11 klockan 22:48:00
Awww  <3
 
 

Tips på frisyrer

Skrivet av Linda den 2013-06-11 klockan 08:45:00
En bild på en tjej som har gjort Bantu knots. Otroligt snyggt är det!!
Jag har aldrig gjort Bantu-knots någonsin i mitt liv. Jag väntar tills mitt hår har blivit lite längre...

Mejlfråga

Skrivet av Linda den 2013-06-10 klockan 20:12:00
i have been saving up my afro hair to make some short dreads later on but  i have a hard time with my hair for the first time cuz  i have never save it up  dis far but now i notice my hair aint shinin like back in the dayz its just look dead and now i have to fix it before it start setting me back with my mission of making those dreads  cuz i dont want my hair to look bad and then just make them dreads ...
 
what should i do ? 
 • Det finns mycket som man kan göra för att få glansigt hår men jag ska försöka fatta mig kort =) Kul att du sparar till dreads. Dreads är jättesnyggt!  När du säger att ditt hår inte längre är lika glansigt som det brukade vara förut är det bra att backa bandet och fråga dig själv...Vad har du gjort annorlunda i ditt hårregimen på senaste tiden? Vad gjorde du med ditt hår när ditt hår var glansigt förut osv.? Och sedan fundera på om du kanske ska fortsätta med det du gjorde förut ?
 • Sedan kan det också betyda att ditt hår möjligtvis inte är tillräckligt balanserad med fukt och protein, så därmed kan det vara bra att göra inpackningar med jämna mellanrum som innehåller fukt och protein.  
 
Några exempel på bra hårinpackningar:
 
Oliv olja + Ägg (Egg vitan endast, ej äggulan)
eller
Yogurt + valfri naturlig olja
eller
Majonäs + valfri naturlig olja (+ ägg om man känner för att ha i mer protein).
eller
Varm oljebehandling (Obs! endast fuktbehandling)
 
Om du känner för detta går det även bra att mixa inpackningen tillsammans med din vanliga balsam...vid dina vanliga hårtvättsdagar.
 
 • Sedan är det också bra att se till afrohåret har tillräckligt med fukt med hjälp av en leave-in balsam och därefter se till att stänga in fukten med en naturlig olja, detta bör göras i stort sett dagligen. Se till att håret tvättas ca 1 ggr i veckan, drick vatten och skydda ditt hår på natten (sov med en satin/silk mössa eller linda in håret med en satin/silk duk).
 • Se till att de schampo och balsam du använder inte innehåller, parabener, alkohol, mineral olja och silikoner... då dessa ämnen torkar ut håret och ser till att håret inte får tillräckligt med fukt...
 
Lycka till ;)
 

Michelle Obamas hår

Skrivet av Linda den 2013-06-10 klockan 14:55:00
 
Michelle Obama rockar naturligt hår...! Hon borde definitivt ha sitt naturliga hår mer oftare...Det passar ju henne jättebra! =)

Dilemma

Skrivet av Linda den 2013-06-09 klockan 09:20:00
I helgen var jag på middag hos min moster som håller på att förbereda sitt bröllop som sker nästa år i Uganda. Eftersom att jag ska vara brudtärna diskuterade vi klädseln, make-up och håruppsättningar. Angående håruppsättningen så ville hon att en frisör i Uganda gör frisyrerna på oss brudtärnor. Jag tog inte upp det nu i helgen men någon gång snart måste jag helt klart ta upp det. För det finns ingen chans att jag ska låta en frisör i Uganda fixa mitt hår. Jag minns för flera år sedan när jag besökte frisörsalongen i Uganda och hur det skötte mitt hår, kammade håret torrt, tvättade håret med schampo endast, använde sig utav en kam med små taggar och sedan hur de tvättade håret som att de skulle slakta ett djur..Haha så nej tack! ...
 
Aja, vi får se hur det blir, min moster är ju väldigt bestämd av sig men tyvärr när det gäller mitt hår så måste jag säga ifrån...

......

Skrivet av Linda den 2013-06-08 klockan 15:22:00
 
Haha... rolig bild =D 

Öl och hår = Sant!

Skrivet av Linda den 2013-06-08 klockan 08:56:00
 
Öl har ämnen som innehåller mycket mineraler, vitaminer, aminosyra, antioxidanter som är bra för håret.
 
Fördelar med att ölen:
 • Innehåller B vitaminer, protein och magnesium
 • Innehåller maltos som stärker håret
 • Rörsocker som bidrar till glans 
 • Innehåller vete, ris protein som bidrar till att håret får volum och ser tjockare ut
 • Innehåller Biotin. (Biotin är en av de mest väsentliga vitaminerna som bidrar till hälsosamt hår). Biotin ser till att bl.a motverka mjäll och håravfall
 • Återlivar håret
Hårbehandling:
 
-Ölen kan finnas med i din hårinpackning 
-Ölen kan finnas med vid en varmoljebehandling för håret
-Det går även att skölja håret med ölen efter schamponering och sedan avsluta hårtvätten med balsam
 
Ett tips är att öppna ölburken och låta den stå över natten innan användning. 

Info från revitaliseyourhealth.com sökord: beer+ hair


Tips på frisyr..

Skrivet av Linda den 2013-06-07 klockan 18:57:00

Sveriges national dag

Skrivet av Linda den 2013-06-06 klockan 13:03:00
Hoppas att ni alla får en fin dag på den svenska nationaldagen. Ta hand om era hår <3
 

Det är dags snart...

Skrivet av Linda den 2013-06-06 klockan 12:58:00
Ser fram emot min nästa längd uppdatering som kommer ske nu i helgen... =P
 
 
Mitt hår i maj 2013
 
 

Så synd..

Skrivet av Linda den 2013-06-06 klockan 12:33:00
Haha! =)

......

Skrivet av Linda den 2013-06-06 klockan 12:26:00
 
Viktigt med återfuktat hår om man strävar efter längre hår! Glöm inte att även återfukta hårtopparna!

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-06-06 klockan 12:22:00
 
Riktigt snyggt!

Panto-3 hårinpackning

Skrivet av Linda den 2013-06-06 klockan 11:21:00
Man har ju hört talats om vitamin tillskott såsom hårkontroll, panto-3, jästex, silicia m.m. som ska kunna bidra till ökad hårväxt.
Nu går det även att köpa Panto-3 hårinpackning i hälsokostbutiker. Hårinpackningen med vitaminkur, det ska tydligen återställa fuktbalansen samt stimulera och skydda hårbooten. Inpackningen sägs vara helt naturlig och innehäller därmed ej några skadliga kemiska ämnen.
 
 
Detta blir något att testa framöver...Till helgen ska jag köpa denna produkt =)

Tyra Show ''Good hair''

Skrivet av Linda den 2013-06-05 klockan 06:29:00
Tyra Show tar upp ämnet afrohår och deltagarna beskriver vad de tycker om naturligt hår. Väldigt intressant men samtidigt lite sorgligt också...
 
 
 
 
 
 

3 saker

Skrivet av Linda den 2013-06-03 klockan 22:02:00
3 saker som bidrar till längre hår... ;)
 
 

Tips på frisyr..

Skrivet av Linda den 2013-06-02 klockan 21:42:00
 
Hårband och hårnålar =  Riktigt snyggt!!

Afrohåret och hur det krymper

Skrivet av Linda den 2013-06-02 klockan 12:06:00
Det sägs att afrohåret krymper upp till 40-70%..Så därmed är det ganska svårt att se hur långt hår man har förens man stretchar ut håret med exempelvis fön eller plattång...
 
Här är några exempel på tjejer som visar deras egentliga hår längd:
 
 
 
 
 
 
 
 

Naturlig schampoo?

Skrivet av Linda den 2013-06-01 klockan 10:37:00
Igår kväll kom syrran hem och visade mig en ny schampooflaska som hon har köpt. Den ska tydligen vara 100% naturlig. Schampot heter Essential care Gentle Herb Schampoo. 
 
 
Hmm... Jag vet inte om jag skulle säga att det är 100& naturlig men däremot tycker jag att ämnena i schampot väldigt skonsamma!! Schampot ska bidra till ökad hårvåxt och efter en tid ska man inte behöva använda något balsam efter schamponeringen. 
 
Schampot innehåller ekologiska, biodynamiska örter, naturliga örter och oljor. Det innehåller inte några skarpa ingrediensr. Schampot är sullfatfritt och utan silikoner. Schampot är lämplig även för barn. PH-balanserat. Och den luktar otroligt gott, friskt och fräscht på något vis =)