Aloe vera juice på Bodystore.com

Skrivet av Linda den 2013-11-28 klockan 20:41:00
 
 
Nu behöver jag inte längre handla denna juice på Ebay någon mer. Aloe vera juicen finns nu äntligen att köpa här på ---> BODYSTORE. Underbart! :) 

Hotas att inte längre få fortsätta på skolan pga av sitt naturliga hår...

Skrivet av Linda den 2013-11-28 klockan 19:54:00
Så himla trist :(
 

Natural hair skönhetstävlingar

Skrivet av Linda den 2013-11-27 klockan 20:16:00
Amerikarna slutar aldrig att förvåna mig. Nu har man tydligen börjat med natural hair skönhetstävlingar både för vuxna och för barn. 
 
Haha, hur coolt vore det inte att vara med på något sådant? :)

<3 Så fint!

Skrivet av Linda den 2013-11-27 klockan 19:47:00
Det är så härligt att det görs alltfler natural hair låtar!
 

Shea Moistures...

Skrivet av Linda den 2013-11-27 klockan 00:05:00
 
Nu har jag äntligen fått hem ett balsam från Shea moistures :) Är så himla glad :) I helgen får man väl pröva denna produkt för första gången! Som jag har längtat :) Många utav mina fina läsare har frågat var jag köper Shea moistures hårprodukterna. Jag köper mina Shea mouistures från Ebay. 

.

Skrivet av Linda den 2013-11-26 klockan 22:34:00
 
Någon som känner igen sig? :)

Tips på olika hårinpackningar

Skrivet av Linda den 2013-11-26 klockan 22:28:00
 

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-11-26 klockan 22:25:00
Hej! efter ha varit gravid och närma sig slutet av graviditeten så har mitt hår växt som bara den men jag vet också att man tappar en hel del när bebisen väl kommit. Tips på hur jag kan hjälpa mitt hår så att de mår bra? Allt från skyddande hårstilar till hårinpackning vill jag veta :)
 
Svar: Hej! Jo, det stämmer! I och med att håret som vi vet brukar befinna sig i tre olika faser... Det som händer är att under graviditeten har en stort del av alla hårstrån en tendens att befinna sig i vilofasen. Utifrån det lyckas vi behålla mycket av vårat hår och håret upplevs därmed att vara mycket tjockare under graviditeten. Detta är orsakat av ''graviditetshormonerna''.
 
Efter graviditeten så fäller håret av extra mycket, detta i samband med att hormonerna i kroppen återställs till det normala igen. Det sägs att detta sker efter graviditeten och fram till barnet fyller 1 år. Denna process är helt normalt och man bör inte vara orolig! Fram till barnet fyller 1 år bör man kunna se att hårets status är som vanligt igen. Håravfall efter graviditeten händer dock inte alla kvinnor.

De tips jag kan ge är att äta hälsosamt med en balanserad kost, samt äta kosttillskott (valfritt). Under tiden som man märker att håret fäller av efter graviditeten är det bra att vårda håret skonsamt. Etc, undvika värmeverktyg, kamma håret skonsamt, undivika rakpermanentning samt hårfärgning. I övrigt att fortsätta med sin vanliga hårskötselsrutin.
 
Angående skyddande hårstil, där skulle jag rekommendera att du experimenterar fritt i att hitta den frisyr som passar dig. Det du dock bör tänka på är att inte ha tighta frisyrer, ha hårtoffsar med metall. Om du har sköra hårtoppar så kan det vara bra att skydda hårtopparna i form av att de inte gnids mot något annat. Ha gärna frisyrer som underlättar under första tiden (dvs. efter graviditeten) och inte kräver mycket tid att sköta det, exempelvis inbakade flätor, rastaflätor och/eller flätor med ditt eget hår m.m. 
 
Bra hårinpackningar tycker jag själv är de som man kan finna i köket. De allra bästa är de hårinpackningar som är kombinerade med fukt och protein. Exempel på protein: ägg, yogurt, majonäs. Exempel på fukt är: naturlig olja, honung, aloevera juice/gel, shea smör. Det går även bra att blanda dessa i ditt balsam för att också få till en hårinpackning. Vad roligt att du väntar barn:) Spännande! :) Önskar allt det bästa för er! Kram:)
 

Va ''värme'' smarta!

Skrivet av Linda den 2013-11-21 klockan 23:19:00

Lace-wig med rastaflätor

Skrivet av Linda den 2013-11-21 klockan 23:16:00
 
Lace-wig med rastaflätor kan ju passa dem personer som inte orkar få sitt hår flätat eller för er som gillar flätor men har hår som tar skada av det. Någon av er som kan tänka sig att pröva denna typen av lace-wigs? :) 

Pröva en smoothie?

Skrivet av Linda den 2013-11-20 klockan 00:12:00
Hårvård börjar, som många utav oss redan vet, innifrån.
 
Här får ni ett enkel recept på en bra smoothie. Jätte nyttigt men också något som ditt hår kommer att tacka dig för!
 
 
 
Någon som har fler recept på en bra smoothie? 

Påminnelse!

Skrivet av Linda den 2013-11-19 klockan 23:35:00
Kom ihåg mina kära läsare! Jag har nämnt det tidigare och vill nämna detta igen! Det är egentligen HELT oviktigt vilka hårprodukter som du, jag eller någon annan använder. Nyckeln till hälsosamt hår är snarare hur du vårdar håret och vad du använder för teknik. 
 
 
Behandla håret med kärlek så får du garanterat kärlek tillbaka;)

Snygga örhängen!

Skrivet av Linda den 2013-11-19 klockan 23:17:00
 
Jag tycker att stora örhängen brukar passa riktigt bra på personer med afropuffsfrisyrer :)
Otroligt snygg är det!

Tips på hårfrisyr: Snygga definierade lockar

Skrivet av Linda den 2013-11-19 klockan 23:12:00

Hårtvätt: Fuktgivande hårbehandling

Skrivet av Linda den 2013-11-19 klockan 22:43:00
 
 
En fuktgivande hårbehandling blev det i helgen. Jag beslöt mig för att ha Tresemme Naturals i håret och hade inpackningen över natten. Dagen efter gjorde jag en varm oljebehandling (Hot oil treatment med mandelolja, castor olja och aloevera juice), Åh! det var verkligen välbehövligt måste jag säga, framförallt när vi bär mot kyligare tider. Värmeoljebehandlingarna är ju så himla lätta att göra! Min plan är nu att fortsätta med det under hela vintern. Kanske inte vid varje hårtvätt, men så ofta som möjligt iaf :)

=)

Skrivet av Linda den 2013-11-13 klockan 22:40:00
 

#Läsafråga

Skrivet av Linda den 2013-11-13 klockan 21:34:00
Hej!
Jag undrar om du har tips på någon bra inpackning? 

Svar: Hej! När det gäller hårinpackningar (hårinpackning är inte = balsam) så anser jag att de hemmagjorda hårinpackningarna är bra hårinpackningar överlag.
 
De allra bästa ska också vara protein kombinerat med fukt! (Dock behöver det inte alltid vara det). För många personer funkar det att också ha i protein lite mer sällan.  
 
- Exempel på protein är (Majonnäs, Yogurt, Ägg).
 
- Exempel på fukt är (Naturlig olja/oljor (valfritt), Honung, Aloevera)
 
 
 
 
En kollega till mig brukar alltid göra en hårinpackning med äggvita(protein) och oliv olja(fukt). Hennes hår är superfint!
 
Det finns oändligt mycket bra tips på bra hemma gjorda hårinpackningar som man kan hitta om man söker på nätet.  Jag skulle föreslå att du testar dig fram och ser vad ditt hår gillar. Lycka till! :)

Hår porr ?

Skrivet av Linda den 2013-11-13 klockan 20:27:00
Är det någon annan som har förstått grejjen med hår ''porr''? :)


Fynd: Kokosnötolja

Skrivet av Linda den 2013-11-11 klockan 07:38:00
 
Hoppas att ni alla har haft en fin helg. Själv har jag haft en lugn och avslappnad helg. Jag var förbi Skogås i helgen och hittade 100% naturlig kokosnötolja i affären Matrix! Eftersom att jag bor i närheten så kommer jag definitivt att börja handla kokosnötoljan där. Så himla skönt! :)

Inspirerande ;)

Skrivet av Linda den 2013-11-07 klockan 23:42:00
 

#Hårtips

Skrivet av Linda den 2013-11-07 klockan 23:03:00
 

Why can't we all get along?

Skrivet av Linda den 2013-11-07 klockan 22:47:00
 

Hårtvätt: Fukt och protein behandling

Skrivet av Linda den 2013-11-07 klockan 22:43:00
 
I helgen kände jag för att göra en liten blandad mix av lite av varje! :) Aloe vera juice, (fukt), balsam från Olive oil root stimulator (fukt/protein), castor olja (fukt), Aubrey BPB balsam (protein) och mandel olja (fukt). Det var ett tag sedan jag förde in lite protein i håret så det här kändes otroligt nödvändigt!  Denna helg var en bra tvättdag för mig måste jag säga., håret blev för första gången på länge mycket lättare att utreda. Jag har upptäck att mitt tighta 4b-c hår, framförallt nu när håret har blivit längre, faktiskt är i ett stort behov av att tvätta en bit i taget =D Gud vilken skillnad det är! <3 Hur funkar era tvättdagar tycker ni?
 

Carola med afro

Skrivet av Linda den 2013-11-07 klockan 22:12:00
Lillesyrran talade om för mig att jag skulle kolla in Carolas blogg idag då hon numera har skaffat en afrofrisyr. Riktigt snyggt är det ju! 
 
 
Mer afrokrull åt folket, va? :)

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 23:49:00
 
Hej, har du hört om hårprodukten Natura Siberica? Funderar på att köpa den och har hört mycket bra om den, att det bara är naturligt osv! 
Tänkte om du hört bra eller dåliga saker? :) 

Svar: Hej! Jag har faktiskt aldrig hört om hårprodukten Natura Siberica förens du ställde din fråga. Jag har kollat upp lite. Det är alltså ett märke från Ryssland som nu ganska nyligen har kommit till Sverige också! Det är alltid lika roligt att det säljs alltmer skonsammare hårprodukter:) I och med att det sägs att Natura Siberica är 100% ekologiskt så kan jag inte tänka mig något dåligt om produkterna. Det gäller bara för dig att undersöka om ditt hår gillar produkterna från Natura Siberica. Om du väljer att pröva produkterna, dela gärna med dig av vad du tycker om märket:)
 
Just nu använder jag hydratherma natural levae in conditioner, growth lotion och growth oil. Jag kör också inpackningar med kokosolja, olivolja och ägg ibland. Också har jag andra oljor och inpackningar jag kör. Det blir lite olika. Men mina toppar verkar vara torr hela tiden ändå.Klipper mig en gång i månaden också. Vad rekommenderar du att jag ska göra? 
hehe blev lite mycket här, men tacksam för svar :) 
 
Svar: Vad roligt att du också använder Hydratherma naturals leave in's och oljan. Jag älskar just dessa produkter faktiskt! Intressan fråga! Rent generellt sätt kan hårtopparna bli torrare under vintern. En bra sak är att när man tvättar håret med schampoo att enbart försöka tvätta vid hårrötterna och undvika hårtopparna, detta då schampo är väldigt uttorkande. En annan bra sak kan också vara att skydda hårtopparna mot att de gnider vid axlarna, eller på annat sätt undvika att hårtopparna upplever friktion o.s.v. Man bör också undvika att hårtopparna utsätts för mycket värme från hårplattning och föning. Man får inte glömma att smörja in hårtopparna med olja och/eller leave in balsam i stort sett dagligen (beroende på hårtyp). Man kan även pröva att inkludera varmoljebehandlingar i sin hårrutin också! Sedan undrar jag varför du klipper dina hårtoppar varje månad? Håret sägs ju växa ca 1 cm/månad och om du klipper topparna så ofta så tror jag att det kan bli svårt för dig att se något resultat, dvs i form av längre hår. Vilken sax använder du? En vanlig sax är inte att rekommendera, dessa kan bidra till klyvna hårtoppar. Välj hellre en salongsax eller en vanlig nagelsax. (dessa är mycket vassare)

Lycka till och hoppas att du ser nya resultat snart ;)

Tips på frisyrer

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 22:35:00
 
Hårbulle och inbakad fläta/twist på sne. Riktigt snyggt! ;)
 

Veckans fynd

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 07:14:00
 
Igår kväll var jag och handlade mat på Matdax i Hökarängen. Och plötsligt så ser jag att de säljer Tresemme naturals för 30kr/st! Wow! Jag hade redan 2 st Tresemmés hemma men jag passade iaf på att köpa 2 till :)

Första försöket: Bantu knotts

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 07:05:00
 
Bantu knots gone bad! Haha! Förra helgen försökte jag göra Bantu knots frisyr men som ni ser på bilden så gick det inte så bra! :) Frisyren ser ju ut som dem frisyrerna jag har i vanliga fall! Jag gjorde iförsig inte bantu knots proceduren enligt handboken men ändå! :D Aja, sånt händer ibland i guess:) Jag har verkligen ingen talang för flätning eller liknande. Dock klarar jag av att göra twist outs frisyrerna. Twist outs måste vara en av dem lättaste frisyrerna. Håller ni med? Men jag kommer iaf inte att ge upp! En vacker dag kommer jag att kunna göra en riktig snygg Bantu knots frisyr! ;)

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 06:41:00
Lovely curls <3
 

Back in town!

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 06:27:00
Oj, den senaste veckan har jag haft fullt upp med b.la. familjeflytt m.m. Nu är vi äntligen klara så nu är jag tillbaka:) Gud vad jag har saknat bloggandet! Hoppas att allting är bra med alla mina läsare och att eran hårskötsel har rullat på bra :)