Jordnötsmör + hårmask = sant

Skrivet av Linda den 2014-02-23 klockan 13:37:00
 
Tips till er som vill testa en naturlig protein hårinpackning så kan jordnötsmöret fungera som ett bra alternativ!  
 
  • Det går även bra att mixa jordnötsmöret med ex. yogurt och/eller med ägg.  
  • Ha gärna jordnötsmör som är naturligt, Det är bra om jordnötsmöret är mjuk i sin konsistent (uppvärmning kan ske antingen i micron eller i spisen)
 
Obs! Använd ej om du är allergisk mot jordnötter!

Hårplan 2014

Skrivet av Linda den 2014-02-23 klockan 12:53:00
Min hårplan för år 2014

Under första månaderna på året skall jag låta håret vara i fred så mycket som möjligt, använda peruken och framförallt inte manipulera håret.
Strax innan sommaren 2014 skall jag låta håret få vara fri till största delen och då även inte använda peruken som skyddande hårstil någon mer. Jag kommer snarare då att satsa på att göra skyddande hårstilar med mitt eget hår.
Under hela året 2014 ska jag bli ännu bättre på att äta hälsosammare mat och börja träna mera aktivt, hälsosamt hår börjar ju inifrån eller hur?, samt fortsätta med samma hårrutin som tidigare och framförallt kombinera protein och fukten i håret. Wish me luck guys:)
 
(Gammal bild)
 
 

Flätor<3

Skrivet av Linda den 2014-02-23 klockan 12:34:00
Mer flätor åt afrohåret! Jag tycker att det är så snyggt med flätor oavsett om man har afrohår eller annat hårtyp!
 
 
 
Inspirerande bilder <3

Tips på frisyr: Uppsatt frisyr

Skrivet av Linda den 2014-02-23 klockan 12:27:00
 
Snyggt och enkelt!! 

Hårtvätt: Protein behandling ...

Skrivet av Linda den 2014-02-23 klockan 12:20:00
 
I helgen gjorde jag enbart en proteinbehandling till håret. Haha, det var verkligen på tiden!:) Helgerna innan har det mest varit hårinpackningar med fukt. Under dagarna kände jag verkligen hur mitt hår krävde en proteinbehandling så därför såg jag till att ha hårinpackningen över natten (Inte alltid så bra alla gånger när det handlar om protein) Men denna gång så var det högst nödvändigt :) Hårtvätten gick iannatfall väldigt bra. Det ända trista är att det tar ca 1 timme och 45 minuter att utreda mitt hår. Suck! Hur långt tid tar det för er att utreda håret?

Glad alla hjärtans dag! :=)

Skrivet av Linda den 2014-02-14 klockan 17:25:00
Aww.. :) Jag blir varm i hjärtat när jag ser denna bild <3
 
 
Önskar alla mina läsare en underbar dag och en mysig kväll med era nära och kära! 

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 23:47:00
Hej!! Jag är mulatt, och har en blandad hårtyp alltså med lockigt. Min första fråga är om du vet hur ofta jag bör klippa mina toppar, eftersom det slits ganska snabbt eftersom jag plattar det väldigt ofta? och min andra fråga är, hur kan man få reda på vilken hårtyp man har, tex 3b-4b osv, aldrig hört talas om det förut så vill gärna veta så jag kanske kan behandla det rätt hädanefter! Mvh :)
 
Svar: Hej! Jag måste säga att det är nog ganska svårt att direkt svara på hur ofta just du behöver klippa dina hårtoppar. I och med att varje människas hår är unikt. Det finns endel som klipper sina hårtoppar ca 1ggr/år, andra klipper lite oftare. Jag tänker att du istället får försöka pröva dig fram. Det bästa för håret är ju självklart att låta det ''andas'' i en längre tid och inte platta håret alltför ofta. Detta kan i sin tur också leda till att topparna slits mindre och därmed finns heller inte behovet av att behöva klippa hårtopparna lika ofta. Men rent generellt sätt kan man försöka med att klippa hårtopparna regelbundet, dvs. ca 3 ggr/ månad.
 
Hårtyperna fördelas mellan sifforna 1,2,3,4. Siffra 1 = (rakt hår) Siffra 2 =(vågigt hår) Siffra 3 =(lockigt) Siffra 4= (krulligt hår). Sedan kan man lägga till bokstäverna A, B, C. A = (mindre) B=(mellan) och C(mest)
Jag skulle exempelvist beskriva min hårtyp som mindre krulligt. Det innebär hårtyp 4a.
 
Hårtypssystemet sägs komma från Oprah Winfrey's hårstylist André Walker. Det råder delade åsikter om huruvida dessa hårtypssystemet är bra eller dåligt. Personligen tycker jag att varje person får avgöra själv vad det tycker. Hoppas att du fick svar på din fråga och lycka till:)
 

''Natural hair isn't for everyone''

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 22:37:24
 
Proud naturalistas! Finns det något ni skulle vilja säga till denna kvinna eller andra kvinnor som tänker liknande? Isåfall vad skulle det vara?

Freedom

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 22:28:00

Mer kändisar med afrohår

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 22:25:00
Jag börjar märka att alltmer svarta kändisar börjar lägga ner löshåret och istället ta till sig deras naturliga afrohår. Kul! Mer sånt vill vi se. :)
 
 

Snö?

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 22:10:20
 
 
Åh, vad glad jag är att vi inte haft så mycket snö detta år! :) Det innebär för mig, mindre fokus på värmeoljebehandlingar och  prepoo's. Skönt!  Under denna vinter har jag valt att ha en peruk som skyddandehårstil, dvs i syfte att skydda håret mot kylan m.m. Det har fungerat väldigt bra fram till nu på senare tid. Jag måste säga att numera börjar jag känna mig lite less på att undanhålla mitt hår under peruken. Håret växer och peruken känns därmed inte lika bekvämt ... Men snart ska jag äntligen sluta bära peruken och gud vad jag längtar tills dess! <3
 
Hoppas iaf att alla mina läsare mår toppen och att er hårresa rullar på bra. 

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 21:26:00
Handsome man and lovely dreads!