Hej Valborg

Skrivet av Linda den 2013-04-30 klockan 17:53:00
Önskar er alla en trevlig Valborg! Här i Stockholm regnar det tyvärr :S Jag håller tummarna på att det inte blir någon regn mot kvällen iaf...Ta hand om era huvuden och hår ikväll ;)
 

Art...

Skrivet av Linda den 2013-04-30 klockan 06:18:00

''Förbjudna'' ämnen i hårprodukter

Skrivet av Linda den 2013-04-29 klockan 22:23:00
För er som är lite mer nogranna gällande vilka ämnen som finns i hårprodukterna så kommer här en ordlista som förhoppningsvis kan vara till hjälp:
 
SULFATER:
 
Sulfater är vanliga ingredienser i schampo, men de torkar ut håret och är irriterande för huden. Enda gången där ämnen av sulfater kan vara OK är när du gör en så kallad sista-tvätt, för att få bort eventuella rester av andra förbjudna ämnen ur håret

Undvik
Ammonium Laureth Sulfate
Ammonium Lauryl Sulfate
Ammoniumlaurylsulfat
Natriumlaurylsulfat
Sodium Alkyl Sulfate
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
Sodium Lauryl Sulfate (SLS) (SLS kan ibland finnas i balsam, men då som emulgeringsmedel och i mycket små mängder)

 
SILIKONER:
 
Silikoner lägger sig som en hinna på hårstrået. Silikoner kan vara svåra att tvätta bort utan sulfater.

En enkel tumregel är att silikoner oftast slutar på –cone, -conol eller -xane
 
Undvik
Amodimethicone 
Cyclohexasiloxane
Cyclomethicone 
Cyclopentasiloxane
Dimethicone
Dimethicone copolyol 
Dimethiconol
Phenyl Trimethicone
Polysilicone-9
 
 
MINERALOLJOR:

Mineraloljor är petroleumprodukter som bildar en plastig hinna på hår och hud. Dessa kan vara svåra att tvätta bort utan sulfater, och dessutom kan användning av dessa på huden leda till ett beroende eftersom hudens egen fettproduktion störs. Vissa upplever dock inte besvär, en del upplever dessutom positivia effekter av mineralolja eftersom hinnan kan ge en skyddande effekt på huden.

Undvik
E 905
Isododecane
Isohexadecane
Isoeicosane 
Isoparaffin 
Liquid paraffin 
Medicinsk vitolja
Mineral Oil
Mineralolja
Petrolatum
Petroleum
Paraffin
Paraffin oil 
Paraffinum
Paraffinum durum
Paraffinum molle
Paraffinum molle album
Paraffinum molle flavum
Paraffinum liquidum
Paraffinum liquidum leve
Paraffinum liquidum tenue
Paraffinum perliquidum
Paraffinum solidum 
Paraffinum subliquidum
Vaselin
Vaselin oil
Vaselinum 
Vaselinum flavum
Vaseline officinale
Oleum paraffini 
Ozokerit
Petroleum jelly
Polyisobutene
Yellow petrolatum
Yellow petroleum jelly

 
ALKOHOL:

Alkoholer är uttorkande, de alltså inte bra för håret (Afrohåret behöver fukt)

Undvik
Alcohol denat.
Denaturated alcohol
Etanol 
Isopropyl alcohol
SD alcohol

Det finns även fettalkoholer, som däremot är bra för håret, exempelvis cetyl alcohol, cetearyl alcohol och stearyl alcohol.
 
PARABENER:
 
Parabener används som konserveringsmedel i en del skönhetsprodukter. Vissa parabener befaras vara hormonstörande men det är inte fastställt om de är ofarliga eller inte. Parabener räknas alltså inte som förbjudna ämnen, utan det är upp till var och en att göra sin egen bedömning kring detta.

Parabener
Etylparaben
Propylparaben
Metylparaben
Butylparaben
Bensylparaben
 
info från nopooo.se
 
 

Återhämtar mig...

Skrivet av Linda den 2013-04-29 klockan 21:31:00
Jag känner mig mycket bättre men är fortfarande inte helt frisk :s Jag var för dålig för att ens tvätta håret denna helg men jag såg till att håret iaf blev återfuktad. Jag sprejade håret med leave-in kräm från Hydratherma Naturals tillsammans med lite vatten och mandel olja...
 
 

Små barns syn på afrohår i Amerika

Skrivet av Linda den 2013-04-28 klockan 21:07:00
En kvinna intervjuar några yngre barn om deras syn på afrohår. Eftersom att många barn har ganska svårt att uttrycka sig när det ställs direkta frågor så var det nog smart att använda sig utav dockor som hjälpmedel... 
 
 

Mejlfråga

Skrivet av Linda den 2013-04-28 klockan 20:41:00
 Del C:
Har du några allmänna tips för mig som ska börja min 
transition ?
Mina tips är att lära känna ditt hår och håll dig till de hårprodukter som ditt hår gillar. Se tips från andra ''hårgurer'' som en vägledning men inte en regelbok, detta då allas hår i slutändan är olika och unika. Viktigast är dock att tänka på att tvätta/schamponera håret ca 1 ggr per vecka, använd alltid balsam efteråt. Fuktgivande balsam är bra men glöm inte också att använda protein balsam med jämna mellanrum. Kamma håret varsamt (börja från hårtopparna och sedan försiktigt upp mot hårrötterna). Återfukta håret dagligen med en leave in-balsam och stäng in fukten med en naturlig olja. Glöm heller inte dina hårtoppar, se till att hålla dessa hälsosamma genom att klippa hårtopparna regelbundet och fokusera även på dem när du återfuktar håret med leave-in balsam och olja. Massera din hårbotten dagligen bidrar till ökad hårväxt! 
 
Att håret växer och blir längre beror mycket på att man lyckats få hälsosamma hårtoppar. Om man ser till att dessa inte bryts av så lyckats man på så sätt att bibehålla längden i sitt hår och håret blir därmed också mycket längre. ;)
 

Snyggt rakpermanentat hår

Skrivet av Linda den 2013-04-28 klockan 12:43:00

Snyggt!!

Skrivet av Linda den 2013-04-28 klockan 12:42:00
Omg, finns det något coolare??
 

Info om andra väsentliga oljor

Skrivet av Linda den 2013-04-28 klockan 12:25:00

Sjuk... Ingen hårtvätt denna helg

Skrivet av Linda den 2013-04-28 klockan 12:21:00
 
Hoppas att allt är bra med er iaf. Ha en trevlig helg!

Exempel på twist outs!

Skrivet av Linda den 2013-04-26 klockan 18:20:00
 
1. Börja med att dela håret i olika delar (Se till att håret är väl utrett och gärna lite blött)
2.Se till att håret har leave balsam och olja innan du börjar twista håret (För bättre och tydligare lockar använd även mousse kräm).
2. Ta en del och twista, när du är klar med än del fortsätter du med de andra delarna tills du är klar med hela håret
3. Ha i twistarna över natten och ta ut alla twistar dagen efter
 
 
Otroligt snyggt ! =)

Awww =)

Skrivet av Linda den 2013-04-25 klockan 05:43:00

Hårtvätt: hårbehandling med protein

Skrivet av Linda den 2013-04-24 klockan 06:23:00
I helgen blev det dags för protein inpackning, jag använde ett balsam från Olive oil Organic rootstimulator, 1 ägg, oliv olja och majonäs! Jag hade i inpackningen i ca 3 timmar denna gång. Det kändes verkligen jättebra i håret när jag tvättade ut allting. <3
 
 
 
 

Tips på frisyr

Skrivet av Linda den 2013-04-23 klockan 17:28:00
Lite mer inspiration inför sommaren kanske? ;)
 
 

Mejlfråga

Skrivet av Linda den 2013-04-22 klockan 20:21:00
Del B

Är flätor och sy in allt hår skonsammast om man vill
att håret ska växa snabbt?


Beror på hur man gör frisyrerna. Jätte små flätor är exempelvis inte så skonsamt för håret i jämförelse med lagom stora flätor som inte är så tighta. (Jätte tighta flätor skapar stress i hårrötterna, i värsta fall kan de leda till att man tappar hår). Om man ex. väljer att sy in håret eller ha rastaflätor är det bra att tänka på att inte ha dessa för länge dvs mer än 2 månader. Även bra att låta håret andas i minst 2 veckor innan man gör nya rastaflätor eller syr in igen osv. Allas hår dock olika, endel tycker att flätor funkar bra som skyddande hårstil som gör att deras hår växer snabbare med ans andras hår mår bättre av bara att låta håret vara. Där behöver du själv lära känna ditt hår och se vad den själv föredrar. Dock är det viktigt att tänka på att inte glömma att vårda sitt eget håret om man väljer att ha en skyddande hårstil, dvs att fukta håret med en leave-in balsam och stänga in fukten med naturlig olja dagligen. Afrotextuerat hår ju som sagt väldigt torrt och därmed behöver afrohåret fukt för att må bra.
 

Hålla sig till förstörda hårtoppar

Skrivet av Linda den 2013-04-22 klockan 19:44:00
Ibland när man hör endel tjejer med afrotextuerat hår prata om hår i allmänhet så brukar endel säga att de gärna vill ha långt hår och då spelar det ingen roll om hårtopparna är klyvna och slitna. Så länge man har långt hår så är man nöjd. Men det många kanske inte tänker på alltid är att om man fokuserar på en mera hälsomedveten hårvård så kommer ju längden också... ;)
 
Slitna hårtoppar
 
 
 
Hälsosamma hårtoppar
 
 
Hårtopparna är äldst och behöver därmed mest vård i jämförelse med resterande del av håret. Se till att hårtopparna får tillräckligt med fukt (smörj med leave in balsam+olja i stort sett dagligen), lite manipulation och att klippa hårtopparna regelbundet  = glada hårtoppar =)

Curly hair #

Skrivet av Linda den 2013-04-22 klockan 06:41:00
 
Sant för det mesta =)
 
 
 
 

Kvinnan som öppnade mina ögon

Skrivet av Linda den 2013-04-21 klockan 17:29:00
Lorrainetips från youtube!! Jag har äntligen hittat kvinnans som öppnade mina ögon för afrotextuerat hår och hårvård år 2008. Av en slump för flera år sedan hittade jag henne videoklipps på youtube och därefter blev jag inspirerad av att lära mig mer.  Haha minnen =) 
 
 
=D
 
 
Sedan hittade man flera som kvinnor som inspirerade en.. En av dem som inspirerade mig mest var chinablk från youtube.

Mejlfråga

Skrivet av Linda den 2013-04-21 klockan 10:41:00
Jag fick tre frågor från en och samma person denna gång. Eftersom att mina svar blev ganska långa så tänkte jag dela upp frågorna i mina inlägg, del A, del B, del C:

DEL A:
1. Måste jag klippa mitt hår kort om jag vill spara ut 
mitt hår till afro igen?
Du behöver inte klippa ditt hår kort men är du fortfarande rakpermanentad? Då så skulle jag rekommendera att klippa bort det hår som fortfarande är rakpermanentat och endast behålla nyväxta håret (ditt naturliga hår dvs). 
Endel personer brukar vänta tills det naturliga håret har blivit lite längre innan de rakar av allt rakpermanentat hår. Endel personer har dock haft svårt att hantera både det naturliga håret och det rakparmentade håret då dessa behöver vårdas på olika sätt. Men du får känna efter själv vad som känns mest bekvämast. Själv var mitt naturliga hår ca 3 cm när jag till sist rakade bort det rakpermanentade håret. Om du väljer att klippa ditt hår kort så var inte orolig, håret växer ut väldigt snabbt iallafall! ;)
 
 
 

.......

Skrivet av Linda den 2013-04-21 klockan 02:28:00
 
Awww =)
 

Mina favoriter har äntligen kommit <3

Skrivet av Linda den 2013-04-20 klockan 11:09:00
Mina absoluta favorit hårprodukter är från Hydratherma naturals i USA, dessa hårprodukter är väldigt skonsamma. De har många naturliga ämnen i deras produkter såsom EMU olja, vatten, shea butter, glycerin, mandel olja och kokosnötolja, Nu har jag väntat i 3 veckor och igår fick jag dem äntligen =) Jag köpte leave-in krämen och en leave in spray denna gång. Nästa gång ska jag nog köpa deras värmeskydd, hårgel och hårmousse. Det kan ju vara bra om man vill göra lite fina frisyrer under sommaren =)
 
 

1 scarf och 26 olika frisyrer

Skrivet av Linda den 2013-04-20 klockan 10:51:00
Mer tips olika frisyrer man kan göra:
 
 
=)

Andra sätt att göra Roller sets ;)

Skrivet av Linda den 2013-04-20 klockan 10:47:00
Alltid kul att få lite nya idéer på andra sätt man kan göra mer håret. Jag hittade nyss en video där en tjej visar hur hon på ett snabbare sätt gör Roller sets på sitt hår. Hon börjar med att lägga i ca 10 hårtoffsar i håret och därefter lägger hon i rullarna i håret. Resultatet blev i princip likadant som en vanlig Rollerset. Coolt! =)
 
 
 
 

Super natural

Skrivet av Linda den 2013-04-19 klockan 09:18:00
Lite tips till er som vill initiera lite mer naturliga ''produkter'' i eran hårvård. 
 

Mina fuktgivande balsam har tagit slut...

Skrivet av Linda den 2013-04-19 klockan 09:11:00
Jag har märkt att jag förtillfället endast har protein balsam kvar just nu: Olive oil repleneshing conditioner och Aubrey GPB protein conditioner. Så i helgen blir det nog av att köpa fuktgivande balsam från Mane and Tail och Aubrey.
 
 
 
 
I really love these products! =)

Mera afro

Skrivet av Linda den 2013-04-19 klockan 08:52:00
Inspirerande =)
 

Hår tjuvar i Sydafrika

Skrivet av Linda den 2013-04-17 klockan 06:52:00
Läste igårkväll om hårtjuvar som härjar i Sydafrika :S... Saker som en del människor kan hitta på ibland..helt sjukt ju!!
 
 

Dags för att klippa hårtopparna

Skrivet av Linda den 2013-04-16 klockan 19:15:00

Jag hittade dessvärre inte min nagelsax så jag köpte en ny på apoteket. Jag gjorde iaf hårklippningen i helgen och det känns jätteskönt nu. Det var lite på tiden faktiskt, nu ser mina toppar friska och ''glada'' ut =)  *pustar ut*

 


Natural hair indeed

Skrivet av Linda den 2013-04-16 klockan 18:39:00
Otroligt snyggt! 
 

Min denman borste

Skrivet av Linda den 2013-04-16 klockan 07:05:00
 
Jag prövade min denman borste i helgen. Jag prövade att borsta med några få hårstrån i mitt hår men jag kände direkt att jag var tvungen att avsluta!
 
Jag tycker inte att denna borste passar mitt afrohår med hårtyp 4b. Taggarna på borsten var för hårda och vassa längst ut i kanten :/
 
Just nu får jag väl fortsätta att använda min vanliga kam som jag har haft hela tiden, sen får jag väl se hur jag gör längre fram. Den kam som jag har nu är faktiskt helt ok om jag tänker efter, den är bara ganska liten. Så inför sommaren blir det min mission att köpa en liknande fast lite större kam =)
 
 

Mer personer med afro

Skrivet av Linda den 2013-04-15 klockan 19:54:00
Vad är det som händer? Nu på senaste tiden ser man alltfler personer som rockar deras snygga afro i stan. Fan vad kul! =)
 

Tips på en skyddande hårstil

Skrivet av Linda den 2013-04-14 klockan 23:03:00
 
Åh, jag längtar tills jag kan göra lite fler skyddande hårstilar =P... Det kommer nog inte hända förens på slutet av året.. 

True =)

Skrivet av Linda den 2013-04-14 klockan 22:59:00

Oj,,, om man börjar tidigt så...

Skrivet av Linda den 2013-04-14 klockan 10:43:00

Syftet med skyddande hårstil

Skrivet av Linda den 2013-04-14 klockan 09:15:00
En sann skyddande hårstil behöver nödvändigtvis inte vara tråkig som många kanske tror. Det finns otroligt många olika skyddande hårfrisyrer som man kan göra, det är fritt fram att vara kreativ men det är dock bra att tänka på tre saker; (se nedan)
 
En skyddande hårstil handlar om:
  • att skydda hårtopparna
  • förminska tovigt och trassligt hår
  • att förminska fällande hår samt att håret förstörs eller bryts av
Sedan spelar det ingen roll exakt vad det är för typ av hårstil man gör. Om man väljer att ha rastaflätor, inbakade flätor, weaves m.m. så spelar det ingen roll. Det som är viktigast är att se till att dessa inte sitter alltför tight. Framförallt är hårlinjen är väldigt ömtålig!
 
Ett exempel: 
 
Box braids är en mycket skonsammare hårstil i jämförelse med micro braids
 
'                                                           Boxbraids
 
                                                            Microbraids
 
Större och lösare inbakade flätor är mycket skonsammare än tighta och små inbakade flätor
 
                                           Större och lösare inbakade flätor
 
                                         Mindre och tightare inbakade flätor
 
Tänk på att när du har en skyddande hårstil så är det också viktigt att man ser till att fortfarande bibehålla fukten i håret. I annat fall blir den skyddande hårstilen ganska lönlöst.
 
När man exempelvis väljer att ha rastaflätor eller liknande så rekommenderas det att inte ha i dessa längre än 2 månader. När man har tagit ut flätorna är det också bra att ta en liten paus. En paus på minst 2 veckor innan man sätter i nya rastaflätor/weaves etc. igen.. Anledningen till detta är för att håret behöver lite tid till att ''andas'' och återhämta sig.
 
Info från hemsidan: madamenoire.com sökord what is protective styling

Rör inte mitt hår

Skrivet av Linda den 2013-04-13 klockan 10:25:00
Jag har aldrig riktigt förstått grejjen med att endel personer med afrotextuerat hår inte vill att andra personer rörs dennes hår. Jag kan förstå vid de tillfällen som man har peruk, löshår eller liknande. Men varför skulle det egentligen vara ett problem när man har sitt naturliga hår? =S 
 

Egna barn

Skrivet av Linda den 2013-04-12 klockan 18:23:00
Nu börjar man längta tills man får egna barn så att man kan hålla på med deras hår. Det ska bli så kul när det väl händer =)
 
 
Hoppas att ni alla får en trevlig helg! Kram på er!

Michelle Obamas hår

Skrivet av Linda den 2013-04-12 klockan 18:19:00
Jag tycker att Michelle Obama har sjukt fint hår!!.. Jag har aldrig sett att hon har haft någon dålig ''hair day'' någonsin...
 
 
 
Friskt, lagom tjockt och glansigt! I love it!!

Nya hårprodukter

Skrivet av Linda den 2013-04-11 klockan 19:12:00
Idag kom hårprodukterna från lyko.se =) Jag köpte en denman borste, ny spray flaska och några klipps. Jag blev dock lite besviken på borstens taggar, jag trodde att taggarna skulle vara mjukare.. :/ Men men... jag får testa och se om det funkar bra iaf..

Reflektion

Skrivet av Linda den 2013-04-11 klockan 07:17:00
Jag har börjat reflektera över att en hel del personer med hårtypen 4b och naturligt hår alltid gör runt twists i USA, det är jätteovanligt att man rockar sitt naturliga hår till 100%...
 
 
Synd ju! :/

Att rakpermanenta igen

Skrivet av Linda den 2013-04-10 klockan 22:19:00
Jag kommer att rakpermanenta håret i juni nästa år. Nu har jag bestämt mig! :)
 

Älska ditt naturliga hår

Skrivet av Linda den 2013-04-10 klockan 22:12:00
 
 
 
 
 
 

Dags att klippa hårtopparna igen

Skrivet av Linda den 2013-04-10 klockan 17:58:00
Men jag hittar inte min nagelsax. (Nagelsax eller frisörsax är mycket mer skonsammare för håret när man ska klippa) Jag har iaf letat i en hel vecka nu och den syns inte till någonstans. Det är så himla störande! Aja, jag får fortsätta leta fram till helgen.. i annat fall får jag köpa en ny. :/ 
 
 

Yes!!

Skrivet av Linda den 2013-04-10 klockan 07:08:00

Hur man lägger i fukt i håret på bästa sätt...

Skrivet av Linda den 2013-04-10 klockan 07:07:00
 
 
 
 
Kvinnan bakom boken ''Science of black hair'' informerar och ger lite allmän information om hur viktigt fukt är för håret. Hon försklarar lite mer fördjupat om varför det är bra att kombinera en leave in balsam eller fuktgivandekräm med en naturlig olja.

Hårtyper

Skrivet av Linda den 2013-04-09 klockan 19:48:00
Lite vägledning ...
 
 
Nu kan jag äntligen benämna min hårtyp... Very Coiled med hårtypen 4b-c =)

En tablett...

Skrivet av Linda den 2013-04-08 klockan 21:58:00
Min vännina berättade för mig att hennes arbetskollega (arbetskollegan har afrohår) har köpt en speciell tablett från ett land i Afrika som tydligen ska kunna göra så att håret växer...Min vännina har försökt att tala om för hennes att det inte funkar på det viset och att det faktiskt är fler delar som påverkar att man får längre hår, men hon ville inte tro på det. 

Det är så typiskt =)
 

Hur långt är mitt hår just nu..?

Skrivet av Linda den 2013-04-08 klockan 18:13:00
Jag gjorde min senaste längduppdatering kring december förra året men nu tänkte jag ha nästa längduppdateringen i början på maj 2013. Tror att det kommer bli lättare att jämföra när man väntar en längre tid med uppdateringen =) Så för tillfället vet jag inte hur långt mitt hår är men fortsättning följer på detta ;)
 
Här kommer iaf 2 st bilder jämförelsebilder... jag vet inte om ni kan se någon skillnad men jag tror att jag gör det :) Lite tjockare och lite längre har det väl blivit?....
 
 
 
Mitt hår i mars 2013
 
 
Mitt hår i november 2012

Ditt afrohår

Skrivet av Linda den 2013-04-07 klockan 21:45:00
Treat your hair with care and you will see amazing results ;)
 
 

Hårtvätt: Fuktgivande hårbehandling

Skrivet av Linda den 2013-04-07 klockan 21:35:00
 
 
I helgen blev det en fuktgivande hårbehandling. Herbal essence hydration balsam och oliv olja. Jag hade inpackningen över natten och sköljde sedan ut allting. 
 
Denna gång så utredde jag håret endast med fingrarna samt fingerkammade håret. Överraskande nog fungerade det hur bra som helst och hela utredningsprocessen blev mycket roligare, det gick också mycket snabbarre än vanligt.
 
Jag funderar därmed på att fortsätta utreda håret med fingrarna flera gånger. Så här blir det: Jag tänker från och med nu att utreda håret mer djupgående (med en bredtandad kam) ca 1-2 ggr/månad istället för 1 ggr/vecka som jag gör just nu...
 
Wish me luck =)

Fler personer med afrohår

Skrivet av Linda den 2013-04-07 klockan 08:24:00
Nu på senaste tiden börjar man se allt fler unga tjejer som är 100% natural och de går runt i deras afrohår... 
 
Jättekul faktiskt!...the more the merrier =)

Vatten är afrohårets bästa vän..tro det eller ej ;)

Skrivet av Linda den 2013-04-06 klockan 09:30:00
Vatten = Fukt och fukt gör att afrohåret mår bra. Så därmed var inte rädd för vatten. Fuktkräm som innehåller vatten är väldigt bra för vårat typ av hår. Tänk dock på att vattnet lätt avdunstar från håret under dagen och du behöver därmed ''stänga'' in fukten med en valfri naturlig olja. 
 
Ett tips är att köpa en leave-in balsam eller fuktkräm där du kan se vatten eller aqua som första eller andra ingrediens, i annat fall är det ingen hårprodukt som kommer att fukta ditt hår...
 
 
Info från Natural hair community på facebook.
 
 

Barndomen och afrohåret

Skrivet av Linda den 2013-04-06 klockan 09:07:00
 
När man talar om ämnet afrohår i många svenska bloggar så verkar många tro att det är en ''afrikansk'' kultur att småbarn har rastaflätor, löshår, peruker o.s.v Det är synd att man drar en hel kontinent över en kam för jag vet inte riktigt om det stämmer. Är det verkligen en afrikans kultur? Är det vanligt överhuvudtaget att en 2-3åring har rastaflätor idag? 
 
När jag var yngre så hade jag mitt naturliga hår hela tiden fram till ca 12 årsåldern, då fick jag tillslut rakpermanenta och ha rastaflätor för första gången i mitt liv, men jag fick tjata mig till det! Samma sak gällde för mina barndomsvänner och kusinerna i hemlandet. Inga av oss hade rastaflätor osv. som yngre. Men idag är det nog inte så bland många barn... : S

Aww finns det något sötare?? =)

Skrivet av Linda den 2013-04-06 klockan 08:33:00
Trror att hennes hår är 100% naturlig...
 

Tips på skonsammare hårsnoddar

Skrivet av Linda den 2013-04-04 klockan 21:36:00
 
 
 Jag kanske ska satsa på dessa hårsnoddar istället för de vanliga hårtoffsarna =)  De är gjorda av plast, mycket skonsammare än vanliga hårtoffsar då det inte sliter lika mycket på håret. Finns i olika färger. Hållbara i både värme och vatten. Grymt...=)

Svarta killars syn på afrohåret

Skrivet av Linda den 2013-04-03 klockan 21:03:00
I helgen funderade jag lite på svarta killars syn på afrohår, ett ämne som hamnar lite i skymundan ibland och av ren nyfikenhet bestämde jag mig för att ställa lite frågor till några killar =)  Här kommer svaren. Det var inte riktigt som jag hade förväntat mig från början, jag trodde faktiskt att några skulle vara lite negativt inställda till afrohåret. Intressant var det iaf att läsa deras svar =)
 

1. Vad är det första ordet du tänker på när du hör ordet afrohår?
Kille A: Black people 

Kille B: Första ordet jag får upp är Power och frihet

Kille C:  Stort hår (ops, det blev 2 ord och inte 1)

Kille D: Afrika. Svart. Amerika.

Kille E: Afrikana

Kille F: Afrohår, säger sig självt afrikan

Kille G: Zingy

Kille H: Tjockt hår

Kille I: Det första ordet som jag tänker på är tyvärr smärta. Detta beror på att jag hört och sett mina systrar (biologiska) och andra flickor "plågas" över att göra sig fina bland annat genom att till en början kamma igenom afrot vilket inte kanske var så populärt. Även jag har en dålig erfarenhet av att behöva kamma mig innan jag klivit ut genom dörren (dock har den smärtan inte varit långvarig om man jämför med det ovan nämnda). 

 

2.Vad tycker du om tjejer som går runt med sitt naturliga afrohår 24/7?

Kille A: Det är faktiskt inget jag tänker på, men att vara naturlig är aldrig fel. 

Kille B: Jag älskar och uppskattar kvinnor/tjejer som vågar vara naturliga och tycker det är så vackert och VIKTIGT!

Kille C: Vackra och äkta

Kille D: Häpnadsväckande. D är ju ganska sällsynt

Kille E: Nice! Men vissa kan göra det bara för att få uppmärksamhet (Det är ändå ganska få som har det)... Enligt min mening

Kille F: Vackra och äkta håller jag med, alla är unika!

Kille G: Natural beauty is the best beauty

Kille H: Bra. Dom är stolta över att vara sig själva

Kille I: Jag tycker att det är så det ska vara och att man inte ska skämmas över att man har "bad hair", vad är det som säger att afro är bad hair?
Tyvärr kan detta anses som att personen är ovårdad eller inte tar hand om sitt hår, just för att afrohåret inte är "förädlat". Afrohår kan även det vårdas och tas hand om, med exv. olika typer av sprayer med olivolja som återfuktar håret och ger det glans (dessutom luktar det gott ;-)).

 

3. Föredrar du en tjej med afrohår, rakpermanentat hår, hårförlängning, flätor, weaves eller peruk?

Kille A: jag reflekterar inte så mycket över hår

Kille B: Jag vill helst träffa en tjej men naturligt hår / dreadlocks inte bra för en tjej att förneka hennes naturliga utseende. 

Kille C: Alla men peruk känns inte äkta!!!! Undantag är om peruken ser naturligt ut!!!

Kille D: Som tonåring var permanent kruligt/lockigt hår en given favorit! Nu spelar d ingen roll så länge d passar :s.

Kille E: Afro vs. rakpermanentat. Svårt =)

Kille F: Svår fråga så länge det passar individen så brukar det se bäst ut, för min del spelar det ingen roll.

Kille G: Föredrar tjejer som är naturlig helst ska det vara wavy

Kille H: Afrohår så länge det passar

Kille I: Jag vet att detta kommer att låta lite klyschigt, men jag föredrar en tjej som har förnuft och som kan utmana mig intellektuellt. Hur hon sedan väljer att bära sitt hår är hennes val så länge hon känner sig bekväm med det. Ett vårdat afro är ett snyggt afro.

 

4.Skulle du kunna dejta och vara tillsammans med en tjej som har sitt afrohår 24/7?

Kille A: om det ser bra ut och passar denne.

Kille B: Jag önskar att jag får lyckan att träffa en kvinna som älskar sig själv för den hon är. Och vågar bryta dom hemska vägarna världen kan visa dessa dagar. Tack för att du tog upp ämnet det är väldigt viktiga frågor ! Afrikanska kvinnor lider mycket av media pressen och osäkerheten samhället ger. Jag föredrar naturligt!

Kille C: Ja

Kille D: Ja

Kille E: Ja visst! Så länge det är vårdat, Haha!

Kille F: Självklart

Kille G: Ja visst varför inte stör mig ej

Kille H: Självklart ; )

Kille I: Hade du frågat mig för tio år sedan hade jag tyvärr sagt nej (mestadels beroende på okunskap). Frågar du mig nu så är mitt svar ja. Jag är väldigt mycket emot att mörka individer bleker sin hud (och därmed rubbar sin melanin-produktion) och permanentar håret för att stämma in på västvärldens ideal. Jag föredrar hellre en tjej som har allt sitt hår kvar, än en tjej vars hår är så slitet av diverse kemikalier att hårlinjen börjat vandra mot nacken.


Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-04-03 klockan 18:10:00
Sjukt snyggt!!
 

Afrohår kan inte växa!

Skrivet av Linda den 2013-04-02 klockan 21:37:00
Ja, eller hur! :P Här en bild på min vänninas lillasyster... ;)
 
 
Hon gör ett bra jobb eller hur? :)
Träffade henne under påskhelgen och då (så typiskt mig) passade jag på att ställa lite frågor om hur hon vårdar sitt hår. 18 år gammal är hon. Hon berättade att vid 6-årsåldern hade hon håret ända ner till midjan. Idag låter hon  det vila med löshår och flätor, det är alltså då som hennes hår växer som mest. I övrigt brukar hon inte göra något speciellt med det.. ingen hårtvättsrutin, hon lägger inte heller någon fuktkräm i håret. Hennes hår är förtillfället 100% naturligt. Hon går till frisören för att platta sitt hår med jämna mellanrum. Hennes nuvarande hårlängd är kring BSL (Braw Strap Length).
 
Vilka underbara gener tjejen har! :)

Frihet!!!

Skrivet av Linda den 2013-04-02 klockan 21:23:00

Mejlfråga

Skrivet av Linda den 2013-04-02 klockan 21:20:00
När du gör dina hårinpackningar hur mycket mängd av ingredienser har du i och vilken rekommenderar du?
 
När jag gör mina hemmagjorda hårinpackningar så tänker jag inte så mycket på mängden av ingredienser, utan snarare vad är det för ingredienser som mitt hår behöver just den gången. Jag har oftast större mängd ingredienser ju större håret har blivit. (Om det är naturliga ämnen så är det heller ingen fara). Ibland använder jag hårprodukter och ibland gör jag mina egna hemmagjorda hårinpackningar.
 
Ända gången som det är viktigt att se till att mängden är noggrant uträknad är när man använder äppelcider vinäger och/eller bakpulver. (Dvs. när man gör en hemmagjord schampo eller liknande). Det har med PH-värdet att göra. 
 
Ingredienser jag rekommenderar att man prövar är sheabutter tillsammans med andra olika naturliga oljor såsom aloevera juice/gel och/eller mandel olja, kokosnöt olja, rapsolja, oliv olja. (En fuktgivande hårinpackning). Men det är fritt fram att testa sig fram när det gäller ingredienser :) 
 
I vanliga hårprodukter så rekommenderar jag skonsamma och naturliga ingredienser som inte innehåller kemikalier. 
 

5 värsta sätten att fukta sitt afrohår

Skrivet av Linda den 2013-04-01 klockan 10:50:00

Hårmassage

Skrivet av Linda den 2013-04-01 klockan 10:44:00
Glöm inte att massera er hårbotten så ofta ni kan. Kanske att ha det som en daglig rutin, 1 gång per dag när du tittar på TV eller liknande? Hårmassage bidrar till ökad hårväxt. 
 
 
 
Själv hinner jag tyvärr inte alltid med min hårmassage såsom jag borde, jag är ganska glömsk :D! Men jag brukar alltid göra det innan min hårtvätt istället, dvs 1 gång i veckan.. i ca 5-10 minuter.