Dr. Bronner säljs i Sverige!

Skrivet av Linda den 2013-07-31 klockan 15:08:00
Blev jätteglad när jag fick höra att hårprodukten nu finns i Sverige. De finns att köpa på den svenska webshopsbutiken http://shop.theyouway.com Det känns roligt att allt fler butiker börja sälja mer naturliga och skonsammare hårprprodukter.  
 
Dr. Bronner finns idagsläget bara som schampo och tvålar. Tvålarna går också att använda för att rena håret. Dessa produkter innehåller naturliga och ekologiska ämnen. De innehåller ämnen såsom kokos, oliv och jojoba olja. Jag har själv inte prövat denna produkt ännu men många kvinnor från olika hårforum som har använt produkten har varit jättenöjda. 

26 hårtips för hälsosammare afrohår

Skrivet av Linda den 2013-07-30 klockan 11:29:00
 

Hårresa

Skrivet av Linda den 2013-07-30 klockan 11:23:00
 
;)
 

Tack till läsare

Skrivet av Linda den 2013-07-30 klockan 09:54:00
Lillesyrran vill tacka den läsare som tipsade om kosttillskottet Silicea, hud, hår och naglar Original. Hon gillar kosttillskottet jättemycket och har märkt en stor skillnad i hud, hår och naglar. Framförallt har hon märkt en stor skillnad i hud och hår. Tack! ;) Det är alltid roligt att få en massa bra tips från andra =) 
 

= D

Skrivet av Linda den 2013-07-30 klockan 09:41:00
Hehe komisk bild, men inte helt ovanligt att våra afrolockar kan krympa så mycket och blir ännu längre när man stretchar ut det... =) Det är inte alltid så att vi direkt kan se hur långt afrohåret är för ens håret är stretchad fullt ut ;)
 
 

Mera oljor

Skrivet av Linda den 2013-07-30 klockan 09:30:00
 
Igår köpte jag kokosnötolja och mandel olja igen då mina gamla redan har tagit slut. Dessa är mina absolut favorita naturliga oljor <3 Mandeloljan använder jag som en ''sealent'' för att stänga in fukten i håret. Kokosnötoljan som en pre-poo, dvs hårinpackning innan hårtvätt. Kokosnötoljan skulle säkert fungera som en bra ''sealent'' också men inte på vintrarna för mig. På vintrarna blir kokosnötoljan alltid så himla hård och stel vilket leder till att mitt hår även blir väldigt stel. Är det någon som använder kokosnötolja på vintrarna? Funkar det bra för er?

Klippa topparna

Skrivet av Linda den 2013-07-28 klockan 10:39:00
Jag bestämde mig för att klippa topparna förra helgen, åh.. det känns alltid så himla skönt efteråt när man har gjort det=) Dock så kände jag att det blev ganska knöligt att utreda håret så jag funderar på att köpa en tangle teezer borste... 
 
 

Hårtips! Vid hårinpackningar...

Skrivet av Linda den 2013-07-27 klockan 10:56:00
 
 
 
Ett tips till er som gillar att göra en inpackningar med värme. Om ni inte har en sådan:
 
 
Kan ni istället använda en hårtork (Tänk dock på att skydda håret med en inpackningsmössa eller plastpåse)
 
 

Lite mer inspiration: Afrohår

Skrivet av Linda den 2013-07-26 klockan 11:12:19

Mer conditioner washing åt folket ;)

Skrivet av Linda den 2013-07-25 klockan 10:38:00

=)

Skrivet av Linda den 2013-07-25 klockan 10:36:00
Coolt! 
 
 

Split-ender

Skrivet av Linda den 2013-07-24 klockan 11:16:00
 
Någon som har hört talats om en Split-ender kammen? Den ska tydligen klippa topparna under tiden som man kammar håret. Funkar bättre när håret är rakt. Funkar för hemmabruk. Många som har använt denna produkt har varit väldigt nöjda. 

Hårtvätt: Protein och fuktgivande hårinpackning

Skrivet av Linda den 2013-07-24 klockan 09:48:00
 
I helgen valde jag att göra en kombination av protein och fuktgivande hårinpackning. Först började jag med protein. Jag använde majonäs och en protein balsam från Aubrey. Jag blandade Aubrey balsam med majonäs för att förhindra lukten av majonäs, =D och det funkade riktigt bra! 
 
Jag avslutade med en fuktgivande hårinpackning och jag använde naturlig shea smör. Jag märker mer och mer hur mitt hår älskar naturliga hårinpackning, dvs produkter som oftast finns i köket. Majonäs, yogurt, ägg och naturliga oljor, I absolutely love it!! <3

Skydda håret från värmen under sommaren

Skrivet av Linda den 2013-07-23 klockan 10:21:00
Endel utav oss skyddar håret med en scarf eller solhatt under sommaren och då räcker detta mycket väl som skydd!  Med jag tror att många utav oss väljer att släppa ut vårat hår fritt i stort sett hela tiden under sommaren. 
 
Åh, det är så härligt med sommaren, värmen är underbart och man blir ju genast på bra humör! =)  
 
Trots detta så vill jag tipsa om att skydda ditt hår mot solstrålarna. Precis som man skyddar sin hud med solkräm bör man också skydda sitt hår. Vanlig värmesskydd skyddar INTE ditt hår mot solens UV-strålar. Använd gärna en hårprodukt som innehåller en eller flera av dessa ämnen:  
 
  •  Ethylhexyl Methoxycinnamate (EHMC)
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane // Methoxydibenzoyl Methane
  •  Parsol SLX
  • Tocopherol (Vitamin E)*
  •  Mauritia Flexuosa (Buriti) Oil*
  •  Benzophenones
Exempel på några hårprodukter är: Aphogee Keratin & Green Tea Restructurizer, Creme of nature Argan Gloss and Shine Polisher, Silk elements Curl defining Mousse, Neutrogena Silk Touch leave in Cream. 
 
 Info från hemsida: blackgirllonghair.com sökord: sun protection, natural hair
 
 
Ha en fortsatt trevlig sommar allihopa! Ta hand om era fina lockar =)

Ge aldrig upp!

Skrivet av Linda den 2013-07-22 klockan 12:49:00
Ni som är igång med en hårresa så kan det finnas tillfällen där man känner att man inte orkar längre, eller att man har tappat intresset! Och så kan det bli ibland. Ett tips om man känner på det viset är att istället fokusera på att förenkla sin hårrutin.
 
Men ge inte upp! Du kommer inte att ångra dig!! Förr eller senare kommer du att ha nått ditt mål! ;)

Att tänka på...

Skrivet av Linda den 2013-07-21 klockan 12:37:00
Sträva efter att försöka bibehålla hårlängden snarare än att sträva efter en snabbare hårväxt ;)
 

#Throwback picture

Skrivet av Linda den 2013-07-21 klockan 12:32:00
Januari 2012..det var då allting började... =)
 
 

Curls <3

Skrivet av Linda den 2013-07-21 klockan 12:06:00
 
 

Natural hair song

Skrivet av Linda den 2013-07-19 klockan 06:05:00
 
Efter att ha sett denna video så började jag fundera lite på hur vanligt det kan vara att ha en partner som dömer ens naturliga hår?  Jag hoppas att detta endast är ett ''USA dilemma'' =)
För er tjejer som varit med om liknande situation får gärna dela med utav era erfarenheter kring detta.
 
Haha, jag tycker videon är rätt komisk ändå men den tar upp ett ganska så seriöst ämne. Jag hoppas inte att det är vanligt fenomen iaf.  :/

Saker som har funkat för mig vid min hårresa

Skrivet av Linda den 2013-07-17 klockan 21:43:00
+ Hårmassage: Jag ser till att massera min hårbotten i ca 15 min innan hårtvätt
+ Fukt: Jag har sett till att mitt hår får tillräckligt med fukt
+ Skyddande hårstil: Jag har låtit mitt hår ''andas'' och inte manipulerat håret så mycket. Min peruk har fungerat jättebra, den skyddar verkligen mitt hår till max.
+Klippa hårtopparna regelbundet: Jag ÄLSKAR det! Håret känns genast jätte hälsosamt efteråt.
+Kosttillskott: Eftersom att jag inte har en alltför hälsosam kost så behöver jag definitivt kompensera med kosttillskott. (Även om kosttillskott inte kan ersätta vanlig kost så är det väl bättre än ingeting alls, eller hur? =) )
Mitt kosttillskott innehåller vitaminer såsom A, B, C vitamin, Niacin, Pantontensyra, Biotin, Zink och järn. 
 
 
Jag vill önska alla som har påbörjat en hårresa en riktig Happy hair growing ;) 

Vilka mat innehåller Biotin?

Skrivet av Linda den 2013-07-17 klockan 07:32:00
I många kosttillskott finns vitaminen Biotin som är en av de väsentliga ämnena som bidrar till ökad hårväxt samt hälsosamt hår. 
 
 

Drick vatten

Skrivet av Linda den 2013-07-16 klockan 00:06:00
 

Tighta frisyrer

Skrivet av Linda den 2013-07-15 klockan 23:08:00
Ouuuh!!!! =(
 
Jag har nog aldrig sett såhär tighta och små flätor förut. Personligen tror jag inte att det är så bra att ha detta om man strävar efter att behålla sitt hår...Eller? 

Bättre alternativ till plattänger

Skrivet av Linda den 2013-07-15 klockan 22:48:00
Det finns ju tillfällen då vi möjligtvist vill ha lite rakare hår men ändå inte använda direkt värme i håret såsom plattänger. Ett tips är att man kan börja med att föna håret och sedan använda hårrullar. Använd låg eller lagom värme med ans du hårtorkar och har hårrullarna i håret. Glöm inte att applicera värmesskydd innan du börjar! ;)
 
 
En större hårtorkare funkar bra men även en hårtorkare för hemmabruk funkar lika bra. 

Afrohår och simning!

Skrivet av Linda den 2013-07-14 klockan 13:25:00
Nu är ju sommaren här och pga. av det varma vädret kan det vara härligt att ta ett dopp med jämna mellanrum. Det finns en hel del personer med afrotextuerat hår som inte vågar blöta deras hår i tron att klor/klorinet eller saltvattnet ska skada håret. Men ni behöver inte oroa er! Det finns sätt att skydda håret när man ska ut och simma. 
Naptural85 på youtube ger bra tips och visar hur hon brukar göra för att skydda sitt hår innan simning. Denna metod funkar även för småbarn med afrohår.
 
 
Klor sägs ''äta'' upp hårets yttre lager långsamt, det sägs att salt vattnen torkar ut håret. Detta vill vi självklart undvika! 
 
Det finns de som endast använder olja innan de ska bada. Enligt ett mikroskop test på hår har det visat sig att enbart olja inte lyckats skydda håret från klor/klorin lika bra som balsamprodukter gör. Det tåls att tänka på!
 
Anledning till varför det är bra att spreja håret med vattnen innan är för att håret redan då har absorberat något och det blir därmed svårare för håret att absorbera klor vattnet därefter. Det viktigaste av allt är ändå att se till att rengöra håret efter simningen, exempelvis när du har kommit hem, att rengöra håret från kloret med schampoo/eller någon typ av rengörningsprodukt och sedan avsluta med en hårinpackning eller balsam. 
 
Själv skulle jag nog spreja mitt hår med vatten samt använda balsam och olja bara för att vara på den säkra sidan.  Men som sagt, lära känna ditt hår och gör vad som känns bäst för dig! Ut och bada nu i sommar allihopa, enjoy the summer =)
 
Info från blackhairlong, sökord: protect your hair while swimming

8 orsaker för långsam hårväxt

Skrivet av Linda den 2013-07-13 klockan 09:37:00
 
 

Pre-poo med kokosnötolja

Skrivet av Linda den 2013-07-13 klockan 09:21:00
Nu är det tredje gången som jag gör en pre-poo med kokosnötolja. Jag är helt såld och jag tänker definivt fortsätta med detta i all framtid haha! Jag märker verkligen att mitt hår avgudar denna behandling. Jag börjar med att dela upp håret, sedan dränker jag det uppdelade håret i kokosnötolja och sedan twistar. Jag avslutar med att lägga en platspåse över huvudet och dagen tvättar jag ut kokosnötoljan. Väldigt lätt och det tar inte så mycket tid alls. ;)
 
 
Till alla mina läsaer så vill jag önska er en trevlig helg!

Inspirerande

Skrivet av Linda den 2013-07-12 klockan 11:25:00
 
Otroligt inspirerande hårväxt ;)

Mina bekännelser:

Skrivet av Linda den 2013-07-12 klockan 11:22:00
-Jag är rädd för att använda honung i mina hårinpackningar (Det sägs att honung kan färga ditt hår eller göra håret ljusare). Inget fel på ljust hår men på mig så tycker jag att svart hår passar bättre.
 
-Jag brukar i princip alltid se fram emot mina hårtvättsdagar 
 
-Jag ser alltid fram emot att klippa hårtopparna... vilket numera sker var tredje månad. (Mitt hår ser alltid hälsosammare ut när jag klipper topparna).
 
-Jag kan inte låta någon annan än mig själv ta hand om mitt hår, om jag ändå av någon anledning skulle behöva hjälp med håret så är det endast två personer jag litar på mest, lillesyrran och min sambo ;) Frisörsalonger är en big no no !
 
 
 
-Jag brukar ibland röra/snurra mitt hår längs hårlinjen. Det händer mest när jag är stressad eller bekväm eller riktigt koncentrerad haha. Afrohåret känns så himla mjukt och det är svårt att hålla sig ibland =D   
 
-Hälsosamt hår måste ju börja inifrån också. Jag har faktiskt svårt att enbart äta hälsosamt mat. Jag gillar tyvärr att äta snabb mat med jämna mellanrum. =) Förhoppningsvis jämnar det ut sig när jag tar mina kosttillskott. =P
 
-Anledningen till att jag rakade av mig all hår i januari 2012 var pga av att håret var EXTREMT slitet och håret blev t.o.m. till dreads. (Jag skötte inte håret bra alls och jag kammade inte håret så noggrant). Idag är jag mer än bara nöjd för att jag tog beslutet förra året. Mitt hår har nog aldrig varit så här hälsosamt som det är nu.

Saker som förstärker hårväxt

Skrivet av Linda den 2013-07-10 klockan 23:46:00

Snart dags igen att klippa hårtopparna...

Skrivet av Linda den 2013-07-10 klockan 23:27:00
 
Oj, vad tiden har gått snabbt! I slutet på denna månad har det redan gått 3 månader sedan jag klippte hårtopparna sist.
 
Jag måste säga att jag redan nu börjar märka att det är dags igen. Hårtopparna ser inte så bra ut längre...Men jag vill försöka hålla min rutin och vänta minst 3 månader iaf.

För långt hår?

Skrivet av Linda den 2013-07-10 klockan 23:09:00
 
Haha jag vet inte varför jag finner denna bild så komisk, men snacka om att göra allt för att bibehålla sin hårlängd =D 

Kosttillskott - Att tänka på

Skrivet av Linda den 2013-07-10 klockan 07:46:00
Ett tips är att kolla igenom ingredienserna i era kosttillskott och se om de innehåller en, eller flera utav dessa vitaminer;
 

......

Skrivet av Linda den 2013-07-09 klockan 17:46:00
Heheh söt!!
 
 
 

Natural hair care

Skrivet av Linda den 2013-07-09 klockan 17:39:00
'' Natural hair care is not following everyone else's routine but finding your own paths as in life. What works for some may not work for you. I say this all the time, the only must do in your routine is cleaning, moisturizing, cleaning. Everything else you do is a bonus. Don't let anyone make you feel bad for your product choices or your routine. Find what works for you. '' - Natural hair Community
 

Tyra Banks's hår

Skrivet av Linda den 2013-07-08 klockan 21:44:00
Tyra's hår var otroligt hälsosamt när hon var yngre.
 
 
Även om Tyra's håret är blött på denna bild så kan man numera se hur tunnt och slitet hennes hår har blivit... Jättetrist och synd faktiskt, jag tycker att hennes naturliga hår är tusen gånger finare än hennes peruker och lace-front wigs...
 
 

Sommar snyggt!

Skrivet av Linda den 2013-07-08 klockan 21:28:00
 

Hårvård kommer inifrån också...

Skrivet av Linda den 2013-07-08 klockan 07:18:00

Tips på frisyrer: Inbakat fiskfläta

Skrivet av Linda den 2013-07-08 klockan 07:14:00
 
 

Naturligt = dåligt?

Skrivet av Linda den 2013-07-08 klockan 07:09:00
För ett tag sedan pratade jag med en icke afro frisör om hårprodukter, jag talade om för henne att jag gärna satsar på naturligt, helst saker som man kan äta lägger jag gärna i mitt hår. (inte allt såklart men produkter såsom majonäs, yogurt, ägg m.m.) Hon svarade att det också kan finnas en nackdel med att använda för mycket naturligt också, hon menade på att ''too much of anything is always bad''.
 
Jag fick dock inget riktigt förklaring på det hon menade. Just då när vi satt och prata så var det en liten del av mig som faktiskt trodde en aning på det hon sa. Men nu på senare tid har jag tänkt lite extra och jag kan verkligen inte tänka mig att naturligt någonsin kan vara dåligt för håret ? ... Ingen logik alls =)
 
 

Älskar kokosnötolja

Skrivet av Linda den 2013-07-07 klockan 10:15:00
I förra helgen började jag med att pre-poo med kokosnöt olja i håret. Dvs. dagen innan hårtvätt dränker jag håret med kokosnötolja och tvättar ut allting dagen efter. 
 
 
Mitt hår älskar verkligen detta! Håret känns otroligt mjukt och hälsosamt! <3 Jag får en känsla av att håret kommer att växa som ogräs nu haha....aja vi får väl se om några månader =)
 
 

Tunn hårlinje

Skrivet av Linda den 2013-07-07 klockan 09:46:00
 
Vill tillägga att massera castor olja på hårlinjen. Om det inte skulle funka kan man pröva hårprodukter såsom Shapely's MTG eller Mega-Tek. Undvik att manipulera hårlinjen med exempelvis rasta flätor eller liknande. Låt hårlinjen andas en stund.
 
MTG
 
 

Mega-Tek

Snygg inbakad frisyr

Skrivet av Linda den 2013-07-07 klockan 09:25:00
 
 

Ge något extra till din hårbotten

Skrivet av Linda den 2013-07-06 klockan 09:59:00
 

Undvik att färga håret när man är gravid

Skrivet av Linda den 2013-07-05 klockan 18:27:00

 
Läste ett intressant inlägg där Hannah från naturligtsnygg.se skriver om hårfärgning och graviditet. Hanna länkar även till denna klipp från Kalla fakta. Ni kan videospola fram till 16:00 minuter. 
 
Kalla%20fakta%20del%206
 
Det jag funderade lite på när jag såg klippet var att fokuset mest låg i konsekvenserna av hårfärgning och graviditet. Jag tycker att kommersiella hårfärgning överhuvudtaget är riskfullt för oss alla, inte bara för fostret som ligger i magen. Men för er som verkligen måste färga håret, använd hellre naturliga hårfärger. Ta hand om era fina hår och kroppar!  ;)

So lovely...

Skrivet av Linda den 2013-07-05 klockan 06:29:00
 =)
 
 
 

Långsam hårväxt ?

Skrivet av Linda den 2013-07-05 klockan 06:26:00
Inte så konstigt att det kan verka som att lockigt hår växer långsammare än andra hårtyper.... ;)
 
 
 

Inspirerande

Skrivet av Linda den 2013-07-04 klockan 18:37:00
 
 

Yes!!

Skrivet av Linda den 2013-07-04 klockan 18:33:00
 

Aubrey conditioner i Sverige

Skrivet av Linda den 2013-07-03 klockan 22:23:00
 Åhh, jag är så himla glad just nu =) Jag vet inte om jag på något sätt har missat något men jag har nyss fått reda att de skonsamma och hälsosamma hårprodukterna från Aubrey's finns nu att köpa i Sverige? En av mina absolut favoriter och en av de få produkter som faktiskt har bra och naturliga ämnen <3
De finns att köpa på hemsidan naturkroppssvard.se 
 
=)
 
 

Finger kamma håret

Skrivet av Linda den 2013-07-03 klockan 20:42:00
 
Detta kanske inte passar alla hårtyper. Men att finger kamma håret med sina fingrar innan man kammar håret med en kam är ett sätt att bidra till att man tappar mindre hår. Att tappa mindre hår = tjockare hår.
 
 
 

Grå hår: Varför?

Skrivet av Linda den 2013-07-02 klockan 23:37:00
 

Protein inpackning: Yogurt

Skrivet av Linda den 2013-07-02 klockan 23:29:00
 
 
Förutom att jag gjorde en pre-poo inpackning med kokosnöt olja i helgen så avslutade jag hårtvätten med en naturlig protein behandling. Denna gång blev det en av mina favoriter, turkisk yogurt! <3 Majonäs är också en stor favorit när det gäller protein inpackningar.

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-07-02 klockan 23:15:00
 
Stort och tjockt, otroligt snyggt!
 

Protein och hår

Skrivet av Linda den 2013-07-02 klockan 06:26:00
 
 

Att se på hårtyper på ett annat sätt....

Skrivet av Linda den 2013-07-02 klockan 06:24:00
 

Håret växer

Skrivet av Linda den 2013-07-01 klockan 20:05:00
Många gånger kan det kännas som att håret aldrig växer. Men rent generellt växer afrohåret ca 6m.m.-1 cm per månad. Dock är det förhållandevist svårt att se sina resultat på en gång men ett tips är att kontinuerligt ta många bilder på sitt hår! 
 
 
Happy hair journey everyone! =)