Ny design

Skrivet av Linda den 2012-08-31 klockan 23:44:00
Ny design gjord idag av Sara från www.ewra.se
Stort tack Sara! Hon designar ens blogg precis så som man önskar! Hon är verkligen superbra!

Hårtyper

Skrivet av Linda den 2012-08-29 klockan 21:56:00
En del i att försöka få hälsosammare och längre afrohår är att veta vad för typ av hår man har. Det som personer med afrohår har gemensamt är lockarna och det som skiljer sig åt är storleken på lockarna. Det sägs att det är bra att veta vilken kategori av hårtyp man har för att veta vilka typer av produkter som passar en. Rykten säger att det var Oprahs hårstylist Andre Walker som klacifierade afrohåret till olika typer. Dessa klacifieringar av afrohåret används flitigt av många afroamerikaner i Amerika. Här är följande förklaring:
 
Hårtyp 1: Håret är naturligt rakt. (De flesta personer med asiatiskt och skandinavisk bakrgrund har denna hårtyp)
 
 
 
Hårtyp 2: Vågigt hår
 
 
 
Hårtyp 3: Lockigt
 
 
 
 
 
Hårtyp 4: Tighta lockar, ''kinks''
 
 
 
 
 
Sedan brukar hårtyperna utskiljas med bokstäver. Exempelvis 3a, 3b 3c. Bokstaven C betyder exempelvis att lockarna är ''tightare'' än bokstaven A
 
Det är bra att veta att det faktiskt är möjligt att ha exempelvis ca 2 olika hårtyper i sitt hår. Själv skulle jag säga att jag har hårtyperna 4b-c med inslag av korkskruvar haha!. =) Jag hoppas att detta kan hjälpa dig att veta vilken hårtyp du själv har. Utifrån detta skall man kunna ta reda på vilka hårprodukter som passar en själv. Vad tror ni? Personligen tror jag lite halvt på detta! Det är säkerligen bra att veta till en viss del vilken kategori av hår man har men jag tänker att man inte får glömma att afrohåret är så unikt för varje person. Jag tror att man hellre får ''lära känna sitt hår'' och se för sig själv vilka hårprodukter som passar en. Exempelvis tror jag att en person med hårtyp 3c kan ha produkter som passar för en annan person med 4c hår. Inte alla kanske men några iallafall. Sedan tror jag inte heller att precis alla personer med exempelvis hårtypen 4c kan använda exakt likadana hårprodukter. Däremot tycker jag att kategorierna är jättebra och kan funka oerhört bra som någon slags ''guide''.

Afrohår - 7 tips till ett längre och hälsosammare hår

Skrivet av Linda den 2012-08-28 klockan 23:25:00
Jag har hittat endel centrala punkter som är viktiga att följa för att kunna få hälsosammare afrohår. Oavsett om man har naturligt eller rakpermanentat hår. Endel information är taget från hemsidan hairlista.com
 
1. Börja med att få bort all hår som är ohälsosammt och slitet genom att klippa av topparna. (Om mesta delen av ens hår är slitet bör man klippa av hela håret och börja om på nytt. Hår som är väldigt förstört, tunnt, ohälsosamt och riktigt slitet går inte att rädda. Så fort håret är allvarligt slitet kan inga produkter tyvärr göra så att ditt hår blir hälsosamt igen. Men var inte orolig, hår växer ju alltid tillbaka, eller hur?
 
2. Tvätta håret ca 1 gång i veckan. Man ska iallafall inte vänta längre än 2 veckor med att tvätta sitt hår! Ren hårbotten medverkar till hälsosamt och längre hår. Om du väljer att använda schampoo så tänk på att använda en fuktgivande schampoo som inte innehåller sulfat. Endel personer med afrohår har fått lära sig att man ska tvätta håret ca 1 gånger i månaden men faktiskt så är mindre hårtvätt inte bra för vårat hår. Mindre hårtvätt leder till torrt hår. Vatten är faktiskt bra för afrohåret då det är fuktgivande.
 
 
 
 
3. Använd även balsam varje vecka. (Vid rakpermantetat hår är det även bra att ''balansera'' med protein balsam ena veckan och sedan använda fuktgivande balsam veckan efter).
 
4. Använd Leave-in balsam eller spray dagligen och se till att håret innehåller tillräckligt mycket fukt. Använd även naturliga oljor för att se till att ditt hår får fukt.
 
5. Kamma endast håret i blöt tillsammans med en fuktgivande balsam. Kamma aldrig håret när det är torrt! Se till att ha en bredtandat kam. Börja alltid med att kamma från topparna och sedan långsamt upp till hårbotten. Börja ALDRIG att kamma från hårbotten och sedan neråt. Kamma varsamt och ha tålamod!
 
6. Klipp topparna med jämna mellan rum (Allas afrohår är olika och man bör känna efter själv över hur ofta man kan klippa topparna på sitt hår, ex. beroende på hur snabbt håret växer).  Tänk på att klippa topparna, kan ändå göra så att du behåller din hårlängd.

7. Försök att inte platta håret eller föna håret för ofta. Låt exempelvis håret lufttorka istället!
 
 
Är det några fler tips som jag har glömt att ta upp? =p
 

I släkten

Skrivet av Linda den 2012-08-27 klockan 22:58:31
Mammas släkt
 
I min släkt på min mammas sida har de flesta av de har SL längd (några har ca 5 cm från SL) och normal tjockt hår. De flesta kvinnorna har ganska tåligt hår vilket betyder att de kan färga håret, kamma håret rätt ofta och ha taighta rasta flätor utan att det tar så mycket skada i håret. (Inte på en gång iaf) Jag upplever att min mammas släkt har ganska ''starkt'' hår som klarar av det mesta. Men pågrund av att de ändå utsätter så mycket påfrestningar på håret så har jag märkt att deras hår ändå inte blir längre än just kring SL. Brukar ibland undra över hur deras hår skulle ha sett ut om de börjat behandla deras hår mer hälsosamt.
 
 
 
                   
 
Pappas släkt
 
Kvinnorna i min pappas släkt har de flesta kortare hår. Deras hårlängd kan ligga mellan NL och EL. Deras hår är mycket känsligare och tar lätt skada om håret är färgat o.s.v, Många av de har pågrund av det rakat av sig håret eller sytt in håret med anledningen av att de inte tror att de kan få längre hår.

Smörjande krämer

Skrivet av Linda den 2012-08-27 klockan 00:03:00
Här är lite exempel på smörjande krämer (grease products) som förstör vårat hår då dessa produkter innehåller pretolatum, mineral olja och olika alkohol ämnen. Smörjande krämer täpper till hårsäcken i hårbotten och gör det svårt för håret att växa ut. Smörjande krämer penetrerar heller inte hårståets innersta del och hamnar istället utanför hårstrået Detta leder till att afrohåret fortfarande blir torrt. När afrohåret blir torrt leder till att håret förstörs, tunnas ut och efter en längre tid går afrohåret helt enkelt av.
 
                                                                                                                                                                       
                     
 
 
 
Då afrohåret är torrt så behövs fuktgivande krämer såsom live-in balsam(daglig) eller live-in sprej och naturliga oljor.

Fuktkräm gör att afrohåret mår bra

Skrivet av Linda den 2012-08-26 klockan 13:54:00
Kan afrohåret växa?
 
 
Det finns en del personer med afrohår som tror att deras hår inte växer. Detta stämmer inte, utan det som egentligen händer är att håret växer i samma takt som håret faller av och därmed kan man inte behålla längden och håret faller av.
 
Varför faller håret av? Jo, för att afrohåret är generellt sätt torrt och därmed är afrot i stort behov av fukt. Alltså torrt afrohår är likamed förstörd hår och förstört hår faller av tillslut. Därmed är det JÄTTE viktigt att se till att håret innehåller fukt dagligen. Det räcker alltså inte bara att smörja in hårbotten med fukt utan hela håret samt topparna! Fokusera mest på topparna framförallt om du har rakpermanentat hår. Topparna är det äldsta delen av ens hår och som därmed behöver mest ''uppmärksamhet''. Använd aldrig fuktgivande krämer som innehåller mineral olja och petrolatum då dessa ämnen inte penetrerar fukt in till hårstrået. Att kombinera en fuktkräm med naturliga oljor så kommer ditt hår att helt enkelt älska dig!
 
nyväxt hår (från ett rakpermanentat hår)
 
För er som har rakpermanentat hår måste ju se till att rakpermanenta håret igen efter minst 2 månader, bara det visar på att ditt hår faktiskt växer! Allt handlar bl.a om kunna ta hand om sina toppar, om topparna mår bra så faller inte håret av och vi kan därmed behålla längden i takt med att håret växer...

Min gamla hårlängd

Skrivet av Linda den 2012-08-26 klockan 12:22:00
Min hårlängd innan jag bestämde mig för att raka av mig allt hår januari 2012
 
 
Mitt hår har aldrig varit såhär långt förut. Det var mellan SL och BSL men det kanske inte riktigt syns på bilden att det var väldigt slitet, livlöst och helt enkelt dött! Jag hade hunnit vårda mitt hår mer hälsosamt i de 2 senaste åren men det räckte inte för mig. Jag ville inte ha hälsosamt hår till hälften. Så jag kände att jag ville börja om från början. I den här bilden hade jag satt i en rads hårförlängning längst bak (från ena öret till det andra) för att tjocka till håret lite. Jag var inte så glad först när jag rakade av håret men nu känns det jättebra! Jag ångrar ingenting.. Ibland kan jag tänka att det var synd att jag inte gjorde det för ett par år sedan...Men men, å andra sidan så tror jag att det var rätt tidpunkt iallafal =)
 

Dusch kam

Skrivet av Linda den 2012-08-25 klockan 12:38:00
Syrran kom hem från Los Angeles i veckan och jag fick en dusch kam =)
 
 
Dusch kam är bra att använda för att utreda håret vid hårtvätt eller när man bara behöver kamma håret. Dock skall afrohår, även rakpermanentat hår, ALLTID kammas i blött hår och håret skall även vara insmörjd med fuktgivande balsam. Om man bestämmer sig för att skaffa en kam så är en bredtandad kam det ultimata!.... framförallt för personer med afrotexuterat hår. Utredningskam är också bra att skaffa.
 
Hårborstar och smala kammar är inte att rekommendera! Dessa skadar afrotextuerat hår och gör håret tunnare efter tid.
 
Jag har tidigare använd en bredtandad kam från Åhlens som jag köpte för flera år sedan. Den kammen från Åhlens tycker jag är helt okej men den här kammen tycker jag är MYCKET bättre. Främst för att topparna på kammen är rundade. Mitt hår gillar det och det blir mycket lättare att kamma. Yippi =)

Träffade på en hårolog

Skrivet av Linda den 2012-08-22 klockan 19:24:00

Igår kväll efter jobbet gick jag och mina kollegor på ett gratis zumpa pass. Vi var på ett träningsställe någonstans i Haninge (minns ej namnet på träningsstället, experia någonting tror jag att det hette ?) Träningsstället har även olika hälsovårdsbehandlingar, väl där inne stötte jag på en Hårolog. Jag har aldrig hört talats om någon Hårolog tidigare. Har ni?

 

 

Enligt hemsidan horologi.se så finns följande information om en Hårolog;

 • En hårolog har genomgått en specialistutbildning, för att kunna behandla dig och ditt hår som den unika individ du är. Hårologen studerar ditt hår och hårbotten och gör ett hårtest. Sedan kan hon/han med stor säkerhet ge dig professionella råd, produktrekommendationer och behandlingar. En exklusiv service som Hårologer är ensamma om.

''Ditt hår är som ditt fingeravtryck. Ditt hår är alltså unikt''. ''Hårologi betyder läran om hår.''Hårologer är inte nödvändigtvis frisörer.''

 

 • Hår analysen görs genom att hårologen klipper av ett hårstrå och lägger sedan i hårstrået in en specialiserad maskin som analyserar håret.
 

Bild 1. Hårstå
 

Jag funderar på om det är möjligt att gå till en hårolog i Sverige trots att man har hårtypen afrohår? Jag är nog lite skeptiskt till det, det känns som att utbildningarna för hår och hårvård endast är riktade till personer med andra hårtyper.Dock vet jag att USA har hårologer som är inriktade enbart för personer med afrotextuerade hårtyper.

Hårologen gav mig iallafall informationblad och lite mer utförlig information om hur de arbetar. I informationsbladet nämner hon bland annat att man ska undvika hårprodukter som innehåller mineralolja, parabener, silikoner och mycket parfymer, dessa ämnen är inte är bra för ens hårbotten. Högt pH värde i hårprodukter är inte heller bra för ens hårbotten. Det optimala pH värde på ett schampo skall ligga på ett värde 4,5-5,5.

Undrar vad det optimala pH värdet på ett schampo skulle vara för personer med afrotextuerat hår? Hursomhelst lät det jätte lockande att pröva gå dit någongång för att se hur ens hår mår. =)

Imorgon torsdag har de öppethus och då kan vem som helst göra ett hårtest och analys gratis. Jag kommer att gå dit någon gång i framtiden när mitt hår har väst till sig lite mer. :p


Min hårlängd just nu

Skrivet av Linda den 2012-08-18 klockan 12:01:00
Jag bestämde mig för att raka av mig hela mitt hår i början på januari månad detta år. Mitt hår hade hunnit nå längden mellan APL och BSL men det var rätt slitet pga av att jag inte visste hur jag skulle ta hand om mitt hår tidigare. Det kändes inte hälsosamt så därmed tänkte jag att det var dags raka av mig hela håret och börja om från början.
 
 
Min längd just nu. =) Det är ganska svårt att veta exakt hur långt mitt hår är just nu då afrohåret är väldigt krulligt och man måste stretcha ut det för att verkligen veta. Jag tror att jag har EL just nu iaf.
 
I början var jag faktiskt lite ledsen och saknade min gamla hårlängd men för varje dag som gick blev jag bara mer och mer nöjd över att jag valde att börja om från början. Jag vill ha hälsosamt hår helt enkelt. Innan jag valde att raka av mig hela håret så hade jag inte sett min egna hårtyp sedan 12 års åldern. Jag mindes inte heller hur mitt egna hårtyp såg ut då jag har haft rakpermanentat hår hela tiden sedan 12 årsåldern. Min plan just nu är att ha mitt naturliga hår i ca 1-2 år framåt och sedan rakpermanentade det. Får se hur det går...=)

Ny läsning

Skrivet av Linda den 2012-08-15 klockan 11:16:00
Lillesyrran har köpt denna bok för ett tag sedan när hon skrev sitt projektarbete på gymnasiet. Jag hittade den imorse när jag storstädade lägenheten. (Hade helt glömt bort att vi har haft boken hemma). Det ska bli spännande att läsa boken. Det handlar om afrohårets ställning ur ett historiskt perspektiv i USA och även afrika kring 1800-talet och 1900-talet. Får se om jag kanske kan sammanfatta boken senare när jag har läst klart den... :P
 
 
 

Hår trauma

Skrivet av Linda den 2012-08-14 klockan 13:35:00
 
 
 
 
Innan jag börjar tipsa om gynsamm hårvård för afrohår vill jag först gå in på endel saker jag tidigare har gjort med mitt hår som alla människor bör undvika för att inte skada sitt hår. Det här är några exempel på endel saker jag gjorde med mitt hår innan jag visste...
 
 • Jag kammade mitt hår dagligen med en borste (med många taggar) som inte var avsett för afrotextuerat hår. Jag kammade dessutom håret när det var torrt.
 • Jag använde en tjock smörja som fuktkräm istället för naturliga oljor.
 •  Jag plattade håret ganska ofta och jag var jättenöjd, jag brydde mig inte att håret blev tunnare och tunnare för det viktigaste för mig just då var att håret skulle blir rakt!
 • Varje gång jag skulle rakpermanenta håret gjordes det i dubbla processer. (Jag rakpermanentade alltid hela håret och inte endast i det nyväxta håret).
 • En gång ville jag  färga och slingra håret själv hemma. Jag lyckades hitta ett blekningsmedel som jag använde på mitt hår och trodde att jag skulle få fina blonda slingor till mitt nyfärgade röda hår. Vipps så var precis alla de stora och tjocka blonda slingrorna borta vid nästa hårtvätt.
 • Tvättade inte håret en gång i veckan. Jag trodde att mindre hårtvätt var bättre för mitt hår
 • Vid hårtvätt använde jag endast ett schampo, jag hade inte hört talas om något som heter balsam!
 • Jag hade rastaflätor i längre än 2 månader
 • De första dagarna när man precis hade gjort rastaflätorna så satt de jätte tight mot ens hårbotten. Men jag ville ha rastaflätorna tighta för det var då håret var som snyggast =)
 • Det det gjorde jätteont när rastaflätorna höll på att flätas, det kunde ta mellan 6-18 timmar. När flätorna sedan var klara så kunde man inte sova ordentligt första natten då smärtan även uppstod när huvudet lutades mot örngotten.
 
Jag ryser när jag tänker tillbaka på hur jag har handskats med mitt hår när jag var yngre. Ibland önskar man nästan att man kunde spola tillbaka tiden men samtidigt ha kvar all sin kunskap och hjälpa sig själv som barn igen. =) Aja, jag får börja på nytt när jag skaffar mina framtida barn.
 
Har jag glömt att ta upp några andra skräck exempel?
 

Vad menas med namnen på de olika hårlängderna?

Skrivet av Linda den 2012-08-14 klockan 12:25:00
 
Bra bild på vad som menas med alla begrepp när man talar om olika hårlängder. Bilden saknar dock två styckna hårlängder vilket är neck length och ear length. Neck length är det hår som är kortast och hår brukar vara längst nacken högst. Earlength är hår som sträcker sig till örat.
 
Endel brukar även forkorta begreppen och skriva exempelvis SL för shoulder length, APL för armpit length, BSL för braw strap length osv.
 
 

Min personliga hårresa genom åren...

Skrivet av Linda den 2012-08-14 klockan 01:19:00
Jag hade under hela min uppväxt trott att personer med afrotextuerat hår inte har kunnat växa ut sitt hår längre än till axlarna. De flesta av de personer med afrotextuerat hår som fanns i min omgivining under min uppväxt hade generellt sett inte längre hår än till axlarna. Jag trodde att det var normalt och att det skulle vara så helt enkelt. Allt jag visste om hårvård då (som barn) var från min mamma i princip. Det bestod bland annat av att inte tvätta håret så ofta, lägga mycket smörja i håret och borsta håret torrt utan att blöta ner det i balsam först.
 
När jag blev ca 12 år gavs jag möjligheten att rakpermanenta mitt hår för första gången i mitt liv och därefter fick jag även chansen att börja ta hand om mitt hår på egen hand. Jag hade olika typer av frisyrer, alltifrån rastaflätor och weave (löshår) m.m. Rastaflätorna och löshåret satt riktigt tight mot hårbotten. När det gällde självaste hårvården, så fanns de stunder där jag inte la kräm i håret i en längre tid och så fanns det andra stunder där jag borstade håret (jättehårt) varje dag (notera att borsten inte heller var en bredtandad kam). Inte undra på att mitt hår blev väldigt slitet och tunnt.Haha!
 
För ca 4 år sedan hittade jag av en slump en videoblogg på youtube. Det var en afroamerikansk kvinna som berättade om sin personliga hårberättelse. Hon hade bilder som visade hur hon stegvis gått från att ha haft kort och slitigt hår till ett längre och hälsosammare hår. Hon insprirerade mig och även öppnade ögonen för mig totalt. Kvinnans hår var rakpermanentat och hon hade likadan hårtyp som jag själv. Idag minns jag tyvärr inte vad hennes namn var på Youtube, tror även att hon har tagit bort sitt konto därifrån.
 
Men efter att jag hade sett hennes vidoeblogg sökte jag mig vidare och hittade andra videobloggare som inspirerade mig genom åren, vilket bland annat var Nunaavane, Chinablk och Truthishair. Om ni inte vet vilka de är så skulle jag tipsa er att se deras videor på youtube. Idag finns det även många fler som videobloggar om afrohår på youtube. Det finns även en hel del forum och communitys på nätet vilket jag kommer skriva om vid ett annat tillfälle.
 

Hur lång tid tar det?

Skrivet av Linda den 2012-08-13 klockan 11:33:29
Hårtabell
 
Endel förväntar sig att man ska kunna se att håret växer efter bara några veckor men så lätt är det tyvärr inte. Att låta håret växa ut tar tid. Det kan även ta flera år för vissa personer men när man långsamt börjar se små skillnader så är vägen dit värt det och till och med lite roligt. =)
 
Oftast brukar man inte kunna se några skillnader själva (inte på en gång iallafall). Det bästa är därmed att ta några bilder på sitt hår med jämna mellanrum. Det kanske känns fånigt men om man vill se resultat kan bilderna också tala om för dig om hur ditt hår egentligen ''mår''.

ALLMÄN HÅRFAKTA

Skrivet av Linda den 2012-08-12 klockan 22:01:57
Har varit och surftat runt lite på nätet och hittat endel intressan information om människans hår i allmänhet och afrohår ...=) Ibland kan det kännas som att afrohåret har betraktas som ett område bortom all förstånd, något som är mycket mer ''annorlundare''. Personligen tycker jag inte att det är så mycket som skiljer sig från afro hårtyper och andra hårtyper.. Eller vad tycker ni?
 
HÅRFAKTA ....
 
 • Faktan gäller för personer med afrotextuerathår och även personer med en andra hårtyper.

+ Håret är det som växer näst snabbast i våran kroppsdel, benmärgen är dock den del som växer allra snabbast

+ Vår hårbotten har generellt sett mellan 100,000 och 150,000 st hårstrån

+ Ca 20-35 meter hårfibrer produceras varje dag i våran hårbotten

+ 90% av de hårstrån som finns i ens hårbotten är aktiva och växer, resterande 10% vilar.
 
 

+ Det är normalt att förlora ca 40-150 st hårstrån per dag
 
+ Hårstrån är mellan 0.02-04 milimeter i tjocklek

+ Vi människor är födda med alla hårsäckar, som vi är menade att ha, redan sedan barnsben. Det går alltså inte att öka antalet hårsäckar när man har blivit äldre.

+ Endel droger kan orsaka håravfall

+ Brist på järn kan orsaka tillfälliga håravfall samt dålig diet

+ Stress kan orsaka tillfälliga håravfall
 
+ Att håret blir grått är pga av pigmentetcellen i hårstråt som inte längre ''arbetar'' och som inte längre är aktiv på samma sätt. Produktionen i hårsäcken är även långsammare pga av åldern eller pga av stress.
 • Faktan gäller endast för personer med afrotexturerat hår.
 
+ Afrohår tenderar att vara mycket torrare i jämförelse med andra hårtyper.
 
+ Två personer med afrohår har inte samma typ av hår
 
+ Två personer med afrohår och samma kategori av hårtyp exempelvis 4b (jättekrulligt hår), har nödvändigtvis inte samma typ av hår.
 
+ De flesta personer med afrohår har hår som växer mellan 0.6 m.m-0.8 m.m. per månad (Personer med asiatisk påbrå har hår som växer ca 1.5 cm per månad, en västerländsk persons hår växer ca 1 cm per månad)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Informationen är taget från hemsidorna, ehow.com, centre-clauderer.com och blackhairgrowth med sökorden hairfacts+afrohair, och facts about black hair
 

Min inspiration

Skrivet av Linda den 2012-08-12 klockan 10:41:00
      
Braw strap Length!
 

Definition

Skrivet av Linda den 2012-08-11 klockan 20:15:00
Afrohår (Afrotextuerat hår): En hårtyp som kan vara, vågigt, lockigt, krulligt eller jättekrulligt. Variationerna är stora och formerna kan variera från små eller stora korkskruvar, zig-zags-former eller s-former. Håret kan vara smalt, medium eller tjockt. Endel hårtyper kan även kännas som bomull, ull eller ''svampigt''.
 
Naturligt hår: Afrohår som är i sitt naturligaste form, dvs ej rakpermanentat, permanentat, fönat, plattat eller liknande.
 
Rakpermanent: En typ av kräm som generellt sett används av personer med afro- och lockigt hår. Krämen är gjord av olika kemikaliska substanser som gör att håret blir rakare och ''lättare'' att reda ut.
 
 
Källa: Wikipedia. Sökord: Afrohair, relaxed hair.
 
 

Tro, hopp och kärlek

Skrivet av Linda den 2012-08-11 klockan 11:26:00
De tre första stegen för att kunna få längre och hälsosammare afrohår är genom tro, hopp och kärlek.
 
TRO: Du behöver tro rent mentalt att du kan få långt hår. Utan tro är det ingen mening att ens försöka. Utan tro kan du med helt säkerhet hämma dina möjligheter till att få längre och hälsosammare hår!
 
HOPP: Hopp och tålamod behövs för att öka dina möjligheter till längre hår. Resan till ett längre hår kan vara mycket krävande och kan därmed göra att man tappar hoppet. Att man tappar hoppet kan i värsta fall leda til att man ger upp. Tänk varje gång när du känner att du vill ge upp, att det är fullkomligt möjligt även för dig att få längre och hälsosammare hår, försök att återfinna hoppet på bästa sätt som du kan. När du har gjort det kommer du tillslut att få tillbaka tålamodet. Men vad du än gör.. ge inte upp hoppet!
 
KÄRLEK: Det krävs även att du finner kärlek till ditt hår. När du börjar behandla ditt hår som att det vore något av ditt mest betydelsefulla ting, så kommer du mycket snart att se att ditt hår håller på att bli mycket hälsosammare och därtill mycket längre. Ditt hår förtjänar ömhet, uppmärksamhet, tillgivenhet och kärlek! Ditt hår är unikt och vackert. Älska ditt Afrohår!
 
 

Lite intro....

Skrivet av Linda den 2012-08-10 klockan 17:18:00
 
När började det?
 
Jag var ca 12 år gammal när jag rakpermanentade mitt hår för allra första gången. Jag minns att jag hade tjatat på min mamma i flera år innan dess men min mamma var lyckligtvis väldigt bestämd och ville att jag skulle vänta tills jag blev lite äldre innan jag rakpermanentade mitt hår för första gången. Idag undrar jag om min mamma, som inte lever idag, visste om de konsekvenser man kunde få av att rakpermanenta afrohåret. Vem vet. Jag hann dock aldrig att fråga henne. Jag minns iallafall hur glad jag blev den dagen som jag äntligen skulle göra en rakpermanentning. Det blev Dark & Lovely for kids hårpermanent. Bilderna på förpackningen var färgrika och de unga svarta tjejerna hade jättelångt, tjockt hår som jag då tyckte var helt drömlikt.
 
När jag själv sedan rakpermanentade mitt hår med Dark & Lovely for kids blev det inte riktigt som jag hade förväntat mig. Jag blev lite besviken på att mitt hår inte alls blev som de unga svarta tjejernas hår på förpackningen. Haha! Jag ville ju att håret skulle ''svänga'' lätt men istället blev det ganska stelt, kort och trist enligt min egen mening. I slutändan var jag ändå glad att jag hade rakthår och inte något afrohår. Idag kan jag titta tillbaka med stor sorg över att jag inte var nöjd med mitt egna fina afrohår.

Å andra sidan, inte så konstigt tänker jag då det inte är ovanligt att många unga barn och även vuxna vill tillhöra och efterlikna majoriteten, normen. Idag kan jag säga att jag älskar afrohår och all typer av afrohår. Vem vet.. om några år framåt kanske jag bestämmer mig för att ha mitt naturliga afrohår men som det ser ut nu så gillar jag rakpermanentat hår också.
 

Välkommen till min nya blogg!

Skrivet av Linda den 2012-08-10 klockan 15:00:00

// Denna blogg kommer att handla om afrohår, rakpermanentning och tips på olika hårvård och hårvårdsbehandlingar...//