Turkiet!!!!! Here i come =D

Skrivet av Linda den 2012-11-30 klockan 16:40:00
 
Har precis bokat biljetter till Turkiet.. det fanns nämligen ett jättebra erbjudande på hemsidan groupon.se som gjorde att jag vara var tvungen att göra ett klipp. 1700kr för en vecka inklusive frukost, flyg, transfer, boende och guidade turer varje dag inom olika orter i landet. Så ni förstår, jag kunde helt enkelt inte förbise detta erbjudande..hehe!
 
Så om två månader gäller det!! Åhh...vad jag längtar=)
 
Så nu måste jag tänka lite på hur jag ska göra med håret...jag vill ju kunna bada och simma i poolen och i sjönp utan några som helst problem....Hmm :/...
 

Varför Aloe vera?

Skrivet av Linda den 2012-11-29 klockan 22:45:00
 
 
Fördelar med Aloe veran:
 • Aloe vera bidrar till ökad hårväxt. Det går att använda aloe veran som en naturlig hårbehandling att förhindra tunt hår, flintskallighet m.m.
 • Aloe vera kan fungera som en naturlig schampoo. När man blandar aloe veran med kokos mjölk och naturliga oljor såsom mask olja eller jojoba olja så blir det en naturlig schampoo. Det går även bra att blanda aloe veran i din favorit schampoo, detta så att håret får i sig näringsrika ämnen.
 • Reducerar mjäll. Aloe veran hjälper hårbotten som är torr, genom att förse det med tillräckigt fukt så att det i sin tur inte resulterar till mjällig hårbotten. Aloe veran kan också öka blodcirkulationen och stimulera hårsäckarnas produktion av hårets naturliga oljor. Aloe veran återställer hårets naturliga olje balans
 • Leave in balsam. Aloe vera +Naturlig olja+ Vatten = Daglig leave in balsam.
 • Naturlig balsam. Aloe vera kan även fungera som en naturlig hårbalsam. Det återställer hårets naturliga glans och lyster. Det går även bra att ha i aloe veran i din hårbalsam. Det både stärker och gör håret mjukt. Gör håret hälsosamt! Passar all typ av hår.


  Information från blackgirllonghair.com


Hur man gör en fiskbensfläta

Skrivet av Linda den 2012-11-28 klockan 21:52:00
Lite inspiration till er med längre hår....
 
 
 

Min efterlängtade Aloe vera har äntligen kommit hem..

Skrivet av Linda den 2012-11-28 klockan 21:10:00
Hehehe... jag fick världens chock när jag öppnade paketet som jag fick hem. Aloe veran är ju super stor!!!!! Det kanske inte syns på bilden men flaskan är ca 35 cm lång =D 
 
 

Så det var ganska onödigt att jag köpte 2 st flaskor...
 

Protein och fukt balansering

Skrivet av Linda den 2012-11-27 klockan 22:30:00
''Vad menas egentligen med att balansera håret med protein och fukt? Är det ens nödvändigt?''
 

Vårat hår är i största delen gjord av protein och fukt. Båda elementen är samansatta ihop och de finns inne i hårets innersta del. Dessa element har som funktion att bygga upp hårstrået. Att vi upplever att håret faller av, går sönder eller är förstört beror många gånger på obalans av protein och fukt. Dessa två element arbetar alltså tillsammans för att producera hälsosamma hårstrån och ingen av dessa kan fungera utan ''den andre''.
 
 
Fukt
 
Fukt bidrar till hårets stretch och elastisitet
 
Protein
 
Protein bidrar till hårets styrka och struktur
 
 
Information från Science of black hair, sökord protein och moisture balance

Tänk om....

Skrivet av Linda den 2012-11-26 klockan 22:16:00
I USA finns det hårshower som brukar kallas för Natural Hair shows... Det är alltså tillställningar där personer med naturligt afrohår samlas och hyllar sina fina afrolockar. Riktigt coolt ju!
 
På showerna brukar folk sälja olika hårprodukter, ha olika utställningar samt ha olika tävlingar (som har med afrohår att göra).. Lite gott och blandat helt enkelt...It sounds like fun fun fun =)
 
Nästa år ska det finnas en show i april år 2013. För er som har vägarna förbi USA nästa år kanske kan svänga förbi till denna spektakulära show?
 
 
 
...Tänk om man skulle ha något liknande i Sverige någon gång i framtiden..hehe =P

Längd uppdatering

Skrivet av Linda den 2012-11-25 klockan 23:43:00

 
Mitt hår i september 2012.... då är håret nytvättad och när jag stretchade ut luggen sträckte det sig ca 2 centimeter ovanför ögonbrynen. Här kämpade jag med att bibehålla fukten i mitt hår.. Det funkade lite si så där för flera månader sedan så mitt första hårmål var att se till att få tillräckligt med fukt i mitt hår..
 
 
Jag tror att när jag började använda hydrotherma naturals produkterna och att jag började spraya in fukt dagligen, detta har faktiskt bidragit till att mitt hår idag är otroligt fuktgivande...Jag ser verkligen en stor skillnad gällande fukten när jag tittar på bilderna från september och nu från senare tid..
 
 
Här var håret inte nytvättad. Jag hade tagit ut mina twists och stretchade ut håret. Idag sträcker sig luggen långt över ögonbrynen och längden ligger precis på nästoppen. Helt sjukt att håret har växt så snabbt på ca 2 månader..=) Kanske för att det har varit sommarväder nyligen =S.. I dont know.. Afrohåret växer ju mycket snabbare vid varmare klimat..Eller snarare att mitt hår håller sig varm under wigen nu när vädret har blivit kallare... Sedan försöker jag också att regelbundet massera min hårbotten några gånger i veckan...
 
Att jag tvättar håret 1 gång i veckan tror jag har bidragit en hel del också..
 

It is growing ............ =P

Åh...Vilken underbar helg

Skrivet av Linda den 2012-11-25 klockan 12:43:00
I helgen kom en av mina närmsta vänninor förbi och gav mig min födelsedagspresent. Jag fick 2 st sheabutter, 2 st Black jamaican oljor, en mixer (som jag kan mixa Sheabuttern), 1 '''dunke'' som jag kan ha Sheabuttern i och sist men inte minst..så fick jag några nya balsamprodukter.....
 
Jag fick alltså 2 st Aubrey fuktgivande balsam och 1 proteinrik balsam från Aubrey...(Produkten innehåller enbart helt naturliga ingredienser). Helt otroligt glad är jag! Det var verkligen jättefina presenter jag fick! Nu behöver jag verkligen inte köpa nya hårprodukter på länge =)

Hoppas att ni har haft en trevlig helg

Skrivet av Linda den 2012-11-25 klockan 12:30:00
Och för er som håller på med er hårresa så hoppas jag att allt funkar bra. Glöm inte att behandla ditt hår såsom du själv vill bli behandlad! Jag lovar att resultatet kommer att synas ganska så snart då ;)
 
 
Stor kram till er! You can do it ;)

Awa från X factor

Skrivet av Linda den 2012-11-23 klockan 20:56:00
Tittar på X factor ikväll....
 
Såg ni Awas uppträdande? Sjukt snyggt var hennes hår ikväll !!
 
 
 
Undrar vad hon har för hår schema/regimen...

Svart te sköljning

Skrivet av Linda den 2012-11-22 klockan 22:17:00
För de flesta personer finns det perioder där håret fäller av lite mer än vanligt. För en del personer händer det oftast kring vinterhalvåret. Att håret fäller vid någon specifik period under året är inget att vara orolig för men om det händer mer än nödvändigt så bör man ta reda på om det handlar om något annat...exempelvis, stress, dålig hälsa, dåliga kostvanor etc.
 
 
 
 
Om ditt hår har hamnat i en period där det börjar fälla av... så finns det kurer som svart te sköljning att använda sig utav.
 
Bra saker med svart te sköljning och afrohår
 
-Svart te innehåller mer coffein än kaffe. Koffeinet blockerar en typ av hormon i håret som är ''ansvarig'' för hår avfall.

-Minimerar att håret fäller av

-Bidrar till ökad glans och gör håret mjukt

-Framhäver hårets naturliga färg

 

Exempel på hur man sköljer svart te i håret.


Använd 2-4 tepåsar till 2 koppar av kokt vatten (beror lite på hur mycket hår du har). Låt blandningen stå i några timmar eller över natten. Ta te blandningen och häll det över ditt hår efter hårtvätt, låt det sitta kvar i håret i ca 20-30 minuter. Sedan avslutar du proceduren med att använda en inpackningen eller balsam i minst 30 min. (Du skall inte skölja ut téet när du har inpackningen/balsamet. Skölj sedan ut allting noggrant.

 
Info från hemsidan UrbanBushBabes, sökord black tea rinse

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2012-11-21 klockan 21:19:00
Så fint!!!!!!
 
 

Ricin olja, bra eller dåligt?

Skrivet av Linda den 2012-11-21 klockan 20:35:00
 Idag gjorde jag en liten research på nätet och hittade denna artikel från Aftonbladet skrivet i januari-12. (Jag vet att Aftonbladet inte är en tillförlitlig källa, i know, men ändå :P )
 

Allt fler häller laxermedel i håret...

 
 

Men nya trenden sågas av professor i dermatologi:  "ger finnar och mjäll"

Carolina Gynning gör det. Och de flesta modebloggar tipsar om det: laxermedel för längre hår.

Apotekens försäljning av ricinolja skjuter i höjden.

– Det stämmer inte att håret växer snabbare. Och det kan ge finnar, eksem och mjäll, säger professor Jan Faergemann.

 

Jag har själv inte hörts talat om oljan förens på senase tid då en person frågade mig om oljan, och när jag var på Hårologi kursen fick jag lite mer information om oljan. På hårologi kursen fick jag information om att oljan endast är en laxeringsmedel och inget annat. Att använda andra naturliga oljor och massera sin hårbotten regelbundet är tydligen det man hällre ska satsa på. Eller vad tror ni? Castor oil = ricin olja.


Har äntligen köpt Aloe vera =)

Skrivet av Linda den 2012-11-20 klockan 22:01:00


Innehåll:
 
Energi 7kcal/29 Kj
Kolhydrater 2 g
Kalcium 59g
Magnesium 7 mg
Natrium 0,04 g
Fett 0g
Protein 0 g
Aloepolysackarieder 102 mg
 
Övrig information:
 
Köpt via nätet från naturprodukter.se

Riktig barnfrisyr =D

Skrivet av Linda den 2012-11-20 klockan 21:45:00
Det blir en riktig barnfrisyr när man gör twists haha, men jag gillar verkligen twists iaf! =). Det får bli min skyddande hårstil för vinterhalvåret =) Twist frisyrerna kommer jag definitivt att göra på mina barn i framtiden =D
 
 
Nästa hårtvätt tänkte jag göra en length check för att se hur håret har växt de senaste månaderna...Ska bli spännande och se =P
 
 

Hårforum för afrikaner

Skrivet av Linda den 2012-11-19 klockan 21:42:00
En ganska nystartad hårforum riktad till afrikaner som bor runt om i världen.
 
 • http://growafricanhairlong.ning.com
 
 
Hihi, kul =)

Mina favorit hårprodukter, of all time!!!

Skrivet av Linda den 2012-11-19 klockan 21:35:00
 
Min leave in balsam från Hydrotherma Naturals
Denna produkt har otroligt bra ingredienser och det märker mitt hår! =) Mitt hår älskar verkligen denna produkt och den ser verkligen till att mitt hår får tillräckligt med fukt. I JUST love it!! <3
 
 
 
Min proteinrika balsam Olive oil replenishing back
Denna är min absolut favorita hårbalsam of all time!! Jag ser resultat varje gång! Den stärker, ger håret bra näring och glans!! Lukten är också helt underbar! <3
 
 
 
100S% naturlig Shea butter
Mitt hår och Sheabutter är som jing och jang! Haha, nämen, Shea buttern gör så att mitt hår blir otroligt mjuk och den är också otroligt fuktgivande!!
 
 
Jag har självklart flera produkter som jag gillar men just dessa tre är mina absoluta favoriter och kommer förmodlingen aldrig att byta ut dessa produkter någonsin...

Lite inspiration

Skrivet av Linda den 2012-11-19 klockan 16:55:00
Idag letade jag runt efter olika hårbloggar på nätet. Och efter en stund hittade jag en intressan blogg om afrohår, rakpermanentning och hårvård skrivet av en afrikansk tjej som bor i USA. Bloggen heter growafricanhairlong.blogspot.com. I mars 2012 skrev bloggerskan ett inlägg om en annan afrikansk tjejs hår som hon kallar AJ. Otroligt fint hår har AJ och det var väldigt inspirerande att se endel bilder på hennes hårresa. (Bloggerskan har också fint hår)
 
AJ berättar i inlägget att hon till en början inte visste hur hon skulle ta hand om sitt egna hår och därmed använde hon sig utav flera dåliga teknik men sedan började hon leta efter inforrmation på nätet och då fick hon mer kunskap.
 
AJ hår år 2006
 
AJ hår år 2011
 
AJ besvarar på några frågor om hårvård:
 
Hur enkelt är att börja ta hand om sitt hår och välja rätta hårprodukter osv.? Vad är ditt hårschema/hårregimen?
 
''Jag har egentligen inget hårchema då jag rätt så lat när det gäller att ta hand om mitt hår. Jag ser bara till att göra så lite som möjligt, jag använder ingen speciell hårprodukt utan jag brukar variera. Det viktigaste för mig är att hårprodukterna innehåller bra ingredienser.''
 
''Jag brukar faktiskt tvätta mitt hår när jag känner för det... men jag ser iallafall till att inte vänta längre än 2 veckor. Jag brukar för det mesta använda balsam (kokosnötolja och en balsam) över natten innan jag tvättar ut håret med schampoo dagen efter. Avslutar hårtvätten med en inpackning som jag har i 30-40 minuter under en ''heat cap''. Jag avslutar sedan min tvättrutin med att använda en daglig leavin tillsammans med shea butter i håret, låter sedan håret luft torka vid varmare väder. När det är kallare väder så använder jag hårtork.
 
Vad vill du ge för råd till personer som vill börja ta hand om sitt hår? Vad ska man tänka på att inte göra exempelvis?

''Att ha en enkel hårschema/hårregimen och i sin tur hålla sig till det som funkar för ens hår. Förvänta dig inte att ditt hår kommer att se likadant ut som någon annans hår och försök inte att köpa varenda ny produkt där det snackas mest om på olika hårforum eller att köpa de mest populära hårpodukterna som finns ute på marknaden.
 
Tror du att vem som helst som använder sig utav de rätta teknikerna kan få längre och hälsosammare hår?
 
Ja, jag tror att,,,, med rätt sätt att vårda sitt hår så kan vem som helst få längre och hälsosamammare hår.


Vill ha en sprush!

Skrivet av Linda den 2012-11-18 klockan 18:35:00
Åh, jag vill så gärna ha en sprush (vet ej vad det heter på svenska). Är det någon som vet var man kan köpa en sprush i Sverige?
En sprush är bra att använda när man ska rakpermanenta håret (istället för att använda träpinnen som alltid finns med i rakpermanentboxen). Endel i USA använder även en sprush när man ska färga håret.
 
 
 
 
Nu har jag iallafall bestämt mig, år 2014 under sommaren skall jag rakpermanenta håret igen.. så nu har jag en bra stund att kunna njuta av mina naturliga hårlockar=)

Vill önska min vännina lycka till

Skrivet av Linda den 2012-11-18 klockan 17:41:00
Idag har min vännina P bestämt sig för att raka av sig sitt hår och också börja om från början när det gäller hårvård. Hon vill ha hälsosammare hår. Hon ser verkligen fram emot det hela så det känns jättekul, är jätteglad för hennes skull. =) Så ikväll gäller det! :P
 
 Vill önska dig lycka till nu framöver, nu när du har kunskapen kring ditt hår så kommer du inte alls ångra dig! =)

Tvättdag..varm oljebehandling

Skrivet av Linda den 2012-11-17 klockan 11:15:00
Förra helgen bestämde jag mig för att stärka håret med protein behandling. Denna helg blev det varmolje behandling, jag känner att jag skulle behöva göra mer av oljebehandlingen nu när vi drar oss mot kallare väder. Får se, jag kanske ska se till att göra varm ojle behandling varannan helg istället för 1 gång i månaden...
 
Ser ni mina svarta klipps på bilden ? =)

Idag var det mycket lättare att utreda håret, detta då jag använde mig utav mina nya klipps från Lyko.se. I absolutely LOVE them!! =) Jag tar alltså ut en klipp i taget, sprayar hårdelen med vatten från min flaska och applicerar därefter håret med balsam från Tresemme Naturals. Utreder därefter håret med en bredtandad kam. Fortsätter sedan med att göra samma metod med nästa hårdel.
 
Min svarta flaska
 
Sköljde sedan ut håret och då var det dags att lägga i mina oljor för oljebehandlingen
 
 
Denna gång mixade jag Shea butter, raps olja, almond olja, kokosnötolja och Carrot oil från Hollywood beauty. Blandade alltihopa och värmde dessa oljor i micron. La in allting i håret i ca 35 min. Avslutade sedan hårtvätten med en deep moisturizing conditioner från Mane 'n Tail. Denna produkt hade jag i ca 1 timme.

Black Jamaican Castor Oil hårprodukter

Skrivet av Linda den 2012-11-15 klockan 10:09:00
För er som gärna vill ha helt naturliga hårprodukter, dvs hårprodukter som innehåller naturliga ämnen så finns det inte bara Hydrotherma Naturals som jag har nämnt innan utan också Black Jamaican Castor Oil hårprodukter. De har alltifrån schampoo, leave-in balsam, fuktgivande balsam och proteinrik balsam m.m.
 
 
Black Castor Oil är särskilt bra för personer som vill att håret växer snabbare och personer som vill ha tjockare hår.

Vilken ålder bör man rakpermanenta ett barns hår?

Skrivet av Linda den 2012-11-14 klockan 11:58:00
 
Hårstylisten Amelia Smith från Usa rekommenderar helst inte att man rakpermanentar barns hår överhuvudtaget, inte ens vuxnas hår, just pågrund av kemikalierna som finns i relaxer produkterna. Men om man nu väljer att rakpermanenta sitt barns hår bör man göra det efter att denne har kommit in i puberteten. När barnet har kommit in i pubertets åldern så är det mycket mer hormoner som circulerar i kroppen och i sin tur leder detta till att håret förändras. För er som har barn kring pubertetsåldern kommer snart att märka att det har skett en förändring i barnets hår på senare tid och barnets yngre ålder. Då barnets hår inte är tillräckligt utvecklat och inte ''moget'' innan pubertetsålder så är det inte att rekommendera att rakpermanenta barnets hår innan.
 
Information taget från Ehow med sökorden What does a relaxer do to a Child's hair

Oliv oljan i afrohåret

Skrivet av Linda den 2012-11-13 klockan 06:06:00
Oliv oljan har många fördelar när det gäller afrohår och hårvård. Oliv oljan bibehåller fukten i håret, ger näring, ger styrka och elastisitet. Oliv oljan är även bra för torr och kliande hårbotten. Oliv oljan kan också minska möjligheten till klyvna toppar när man exempelvis smörjer topparna med oliv olja i relativt blött hår.
 
 
Kan användas som:
 • Extra tillägg i hårbalsam
 • ''Sealent'' dvs. tätningsmedel (för att bibehålla fukten i håret) efter användning av daglig leave-in balsam
 • Vanlig hårinpackning samt hårinpackning över natten
 • Varm olje behandling

 

Info från hemsidan.kuramamagazine.com, med sökorden How Olive Oil Benefits Natural Hair


Håret dagen efter en hårtvättsdag

Skrivet av Linda den 2012-11-11 klockan 19:55:00
Jag gjorde min twists lite större denna gång
 
 
Tar ut min wig och sprayar leave-in balsam och naturliga oljor i håret. Denna process gör jag dagligen för att bibehålla fukten i mitt afrohår
 
 
Min sprayflaska, som idagsläget innehåller Hydrotherma naturals daily lotion, almond olja och vatten
 

Mamis afro =)

Skrivet av Linda den 2012-11-11 klockan 19:36:00
I helgen tittade jag igenom gamla fotoalbum från när jag var mindre och jag ser då bland annat en bild som är tagen på min mamma från 80-talet. Jag kan faktiskt inte minnas att jag har sett min mammas naturliga afrolockar... hon brukade mest ha permanentat hår under hela min uppväxt....She was really rocking that afro, Hihi!
 
Rest in peace mum <3
Mami och jag, (2 dagar gammal)

Protein behandling i helgen

Skrivet av Linda den 2012-11-11 klockan 19:21:00
Tar ut mina twistar då det är dags att göra en protein behandling....
 
 
 
Jag använder mig nuförtiden av en ätbar majonnäs produkt som en hårinpackning. Ibland brukar jag lägga i ägg för att se till att få i ännu mera protein. Fast idag hade jag dock inga ägg hemma så det fick räcka med majonnäs bara..men enbart majonnäs funkar bra iallafall =).
 
 
 
Lägger majonnäs inpackningen i håret
 
 
Lindar över en platspåse och en handduk över håret. Denna gång hade jag inpackningen i ca 6 timmar och sköljer sedan ut allting med en fuktgivande balsam
 

Intyg från hårologi kursen =)

Skrivet av Linda den 2012-11-11 klockan 19:07:00
 

6 orsaker till att afrohåret inte växer

Skrivet av Linda den 2012-11-09 klockan 18:39:00
 • Du ignoerar att håret fäller mycket. Om du märker att ditt hår är inom samma hårlängd i en längre tid, så är det mycket möjligt att du har fått klyvna toppar som gör att ditt hår fäller av i samma takt som ditt hår växer. Det du behöver göra att regelbundet klippa dina toppar. I övrigt är det viktigt att vara varsam med håret, kamma rätt, använda bra och skonsamma hårrutiner.
 • Du över bearbetar håret. En del skyddande hårstilar kan ge motsatt effekt om hårstilen exempelvis används i en längre tid eller att du stressar håret (genom att ha tighta hårfrisyrer osv). Du märker om du har över bearbetat håret om håret fäller av extra mycket, trasslar till sig och/eller att du får knutar i håret. Det bästa är att hitta något som ditt hår gillar och sedan hålla dig vid det.
 
 
 • Du letar efter en magisk hårprodukt som skall få ditt hår att växa. Det finns egentligen ingen hårprodukt som kan få ditt hår att växa. Sträva istället efter att lära känna ditt hår och ta reda på vilka hårprodukter som ditt hår mår bra av och utgå sedan därefter. (Bra att ha hårprodukter som består av protein ämnen samt hårprodukter som består av fuktgivande ämnen). Men tänk också på att äta hälsosamt, träna och drick vatten också!
 • Du härmar någon annan persons ''hår schema'' dvs hår regimen. Tänk på att varje afrohår är lika unikt som ett fingeravtryck! Varma inpackningar kanske funkar på dig men inte på din vännina. Kokosnöt olja kanske funkar bra för din systers hårs men inte på dig. Därmed skall du i din hårresa använda information om hår enbart som en guide men i slutändan skall du faktiskt lyssna till ditt egna hårs behov!
 • Du använder mycket värmeverktyg såsom plattång. Endel har hår som klarar av mycket värme och andra har hår som inte klarar av mycket värme. Det är olika helt enkelt! Om du väljer att platta håret är det är viktigt att ta reda på hur mycket ditt egna hår klarar av. 
 • Du ignoerar topparna. Topparna är de äldsta delarna i håret och behöver därmed mest uppmärksamhet. Glöm därför inte att smörja in topparna med leave-in balsam och naturliga oljor precis som du gör med resterande del av håret.
Info från hemsidan Blackgirl with long hair, sökord 5 reasons you're not gaining length
 

Befriande...eller hur?

Skrivet av Linda den 2012-11-09 klockan 17:05:00

Fyllde år i tisdags...

Skrivet av Linda den 2012-11-09 klockan 17:01:00
Och jag fick en PH-mätare i födelsedagspresent!!! Haha..im so happy! Min familj känner verkligen mig...
Det ska bli kul att få testa mina nuvarande hårprodukter och se vilket PH-värde varje produkt har. =P  Självklart talar jag om resultaten för er läsare på bloggen också.. =)
 
 

So true!!

Skrivet av Linda den 2012-11-07 klockan 06:34:00

Klippt topparna i helgen

Skrivet av Linda den 2012-11-06 klockan 08:10:00
Äntligen fick jag tag på en nagelsax... =) Jag köpte den på Claes Olsson i Farsta.
 
 
 Efter en vanlig hårtvätt och tvättrutin (I helgen använde jag Deep moisturizing conditioner från Mane n' tail). Nästa helg blir det antingen en varm olje behandling eller en protein behandling... jag får se hur mitt hår mår.
 
 
Klipper topparna genom att först twista håret efter hårtvätt...Vet inte om bilden är tydlig men den högra twisten har jag redan klippt, men inte den vänstra, ser ni hur klyven topparna var på den vänstra twisten? Fy..!
 
 
 
Finito =).. känns så skönt nu med fräscha toppar!
 

Bra afrobutiker

Skrivet av Linda den 2012-11-05 klockan 12:52:00
 
 
 
Bra afrobutiker där man kan handla hårprodukter i Stockholm:
 
 • Afrocosmetics i T-centralen
 • Pepprah cosmetics i Rågsved
 • Tajh Mahal i Rådmansgatan/Hötorget

8 orsaker till att svarta kvinnor har ett tunnt hårfäste

Skrivet av Linda den 2012-11-04 klockan 13:15:00
Tunnt hårfäste, främst längst ut på kanterna av håret kan vara vanligt för endel svarta kvinnor: Här kommer det nämnas 8 möjliga orsaker till varför man får ett tunnt hårfäste.
 
1. Du stylar ditt hår för mycket och låter inte hårfästerna på kanterna vila tillräckligt.
 
Hårfästet kanter är de mest sköraste delarna i jämförelse med övrig delar av håret, att dra i håret som oftast är vanligt vid hårstyling vilket gör att man spänner till håret och stressar hårets hårsäckar, i sin tur leder det till tunnare hår. Om du lägger märke till att hårfästets kanter har blivit tunnare, försök att ha håret i en skyddande hårstil i några veckor och smörj/spraya hårfästets kanter dagligen med olja och en daglig leave in balsam. Efter en tid kommer du att se att håret växer tillbaka igen.

2. Du har fint hår
Om du har tunnt och fint hår så är tunnt hårfäste oftast ganska vanligt att det förekommer. Om dina hårstrån är sköra och har lätt för att brytas, då behöver du en mycket mildare hårstyling och mildare hårrutiner. Samt är det viktigt att se till att inte hårtstyla för mycket vid hårfästet och låta hårfästet vila ut från allt hårstyling.
 
3. Tighta inbakade flätor, tighta twists, tighta flätor, tighta rastaflätor, tighta håruppsättningar
Oftast vill man ha tightare hårstylingsfrisyrer för att få en snyggare look men vi får inte glömma att vara realistiska också. Tight hårstyling påverkar hårfästet då det är skörast! Om vi vill uppnå snygg look och samtidigt se till hårfästet ser bra ut så kan ett alternativ vara att använda shea butter på hårfästet, sedan linda om hårfästet med en silkes eller satin tyg över natten. Denna metod skall kunna se till att hårfästet blir mjukare. Det kan också se till att håret vid hårfästet ligger ner tight mot huden. På så sätt kan man undvika att behöva dra i hårfästet vid en hårstyling.
 
4. Din hårband, huvudbonad m.m. (ofast tighta)
All typ av huvudbonader som skapar spänning kan möjligtvis orsaka skador för hårfästet. Om din satin eller silk huvudbonad skapar tunnande hårfäste, försök då att dra bak huvudbonaden längre in mot håret eller tvärtom, att du har huvudbonaden över öronen. Hårband kan också orsaka skada om de antingen är för tighta eller att man använder dessa väldigt ofta. Det bästa är att känna efter hur mycket ditt hårfäste klarar av och utifrån det kan du veta hur ofta du kan använda dessa...
 

 

5. Du försummar ditt hårfäste när du använder olika hårprodukter.

Det kan kan vara lätt att glömma bort hårfästet när man applicerar hårprodukter i håret, detta då hårfästet är kortare än resterande del av håret. Men försök att ge hårfästet minst lika mycket uppmärksamhet som de övriga delarna på håret när du använder dina hårprodukter.

6. Dåliga hårprodukter

Då hårfästet är som mest skörast i jämförelse med de andra delar på håret så är det ännu mer känsliga över dåliga hårprodukter. Hårprodukter som torkar ut håret eller hårprodukter som orsakar ´´build ups´´ påverkar ditt hårs hårfäste och kan resultera i att håret bryts av och/eller faller av.


7.  Hand-i-hår syndrom

Håller du på med ditt hårfäste när du är nervös eller stressad? Om du har fått en vana att snurra på ditt hår runt ditt hårfäste så kan du i sin tur skapa flintskalliga delar på håret, se Naomi Čampells bild ovan.

 

8. Du använder borstar ditt hårfäste och använder gel.
Att borsta ditt hårfäste efter att du har applicerat gel är mycket tärande för hårfästet, framförallt om du inte har så starkt hår. För personer som har starkt hår så är detta inte något problem, detta då personer med starkt hår otast har hår som klarar av denna typ av stresshantering. Om du inte har starkt hår så kan detta orska att ditt hårfäste förstörs.
Informationen taget från hemsidan Blackgirlwithlonghair, sökord thinning edges

Min skyddande hårstil just nu

Skrivet av Linda den 2012-11-03 klockan 09:37:00
Igår köpte jag en ny wig från Afro Cosmetics i stan. Den wigen jag har just nu har blivit lite ''gammal'' (hehe, så typiskt när det handlar om syntetiskt hår)
 
 
 
I och med att det börjar bli kallare väder nu så är det större chans att afrohåret torkas ut mycket lättare...afrohåret mår även bättre i varmare klimat och pågrund av detta kan det vara bra att ha en skyddande hårstil under vinterhalvåret. (Inget måste dock). 
 
Viktigast är ändå att man ser till att afrohåret får tillräckligt med fukt!
 
Det finns flera andra olika skyddande hårstilar som man kan använda sig utav, såsom inbakade flätor, rastaflätor, weave m.m. Varje afrohår är ju som sagt unikt och därmed är det viktigt att hitta vad som funkar för sitt egna hår.
 
 En wig funkar iallafall jättebra som skyddande hårstil för mig. Den sitter inte alls tight på mitt hår och huvud, vilket är viktigt! Den sitter som en mössa och jag märker inte ens av den. Jag gillar det främst också för att jag lätt kan ta bort den varje morgon och kväll och spraya in fuktgivande krämer och leave in balsam i mitt egna hår. Wigen skyddar även mitt hår mot det kalla vädret och bibehåller fukten i mitt hår.

Yes indeed!!!

Skrivet av Linda den 2012-11-01 klockan 22:52:00
 

Hur skulle det vara...

Skrivet av Linda den 2012-11-01 klockan 22:46:00
 
Ikväll när jag var istan gick jag förbi en svensk hårsalong, den var verkligen jättefin, stor, stilren och i klass! Snabbt kom jag och tänka på hur det skulle vara om jag bara fick för mig att en dag vara en kund på en svensk hårsalolong..hahah jag undrar vilka reaktioner frisörerna skulle ha om jag bara som vanligt satte mig i frisörsstolen och talade om att jag ville tvätta och klippa topparna. Skulle frisörena låtsas som att de visste vad de gjorde och börja experimentera lite med mitt hår? Eller skulle de vara helt ärliga och säga att, tyvärr tjejen! Du bör nog gå till en afrohårsalong istället.... Hmm...I dont know..