Tips i att hantera rasta flätor -skyddande hårstil

 
Ni som väljer att ha rasta flätor som en skyddande stil under tiden som ni låter håret växa så tänk på följande saker:
 
  • Tänk på att ditt eget hår behöver fortfarande tas hand om, även om du väljer att ha flätor. Hårtvätt med schampo och balsam är lika nödvändigt!
  • Jag har nämnt detta förut och jag nämner det igen! Se till att flätorna inte är för små eller för tighta. Detta skapar onödiga påfrestningar på våran hårbotten. I vissa fall kan detta leda till håravfall.
  • Se till att fortsätta vårda ditt hår under tiden som du har flätorna, se till håret får fukt i stort sett dagligen. Ett alternativ kan vara att använda en sprayflaska i fylld med din favorit leave-in kräm/balsam mixat med lite vatten.  För er som också väljer att stänga fukten med olja kan göra det efter eget behov, dvs 1 ggr/per dag, 1 ggr/vecka eller 1 ggr/månad. Känn efter och se hur håret reagerar.
  • Torr hårbotten? Se till att massera hårbotten med en naturlig olja efter eget behov.
  • Ha inte flätorna i mer än 6-8 veckor. Pausa i minst 2 veckor innan du flätar håret igen. Samma sak gäller om du ska använda weave eller rakpermanentning.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0