Hårets innersta del

Cuticle är hårets yttersta lager, den är transparent och ser till att skydda håret mot bakterier, sol och för mycker absorbtion av vatten. Cortex ansvarar för hårets glans. Afrikaner har ca 8-12 lager av cuticle, asiater har 12 eller mer och europeer har mellan 4-7 lager av cortex. Cuticle har som funktion att hålla in fuktheten i håret.
 
Cortex är ca 70-90 % av hårstråets massa, innehåller klumpar av proteiner. Cortex ansvarar för hårets styrka, färg och elasticitet. Cortex innehåller vatten, vitamin, kemikalier och mineraler som kommer från blodet.
 
Medulla är i mitten av cortex, de sägs vara mystiskt då inte så många forskare vet så mycket om medullas funktion. Några forskare tror att det har att göra med temperaturen i kroppen. Det sägs dock att varje människa inte har en medulla i sitt hår.
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0