#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2014-02-12 klockan 23:47:00
Hej!! Jag är mulatt, och har en blandad hårtyp alltså med lockigt. Min första fråga är om du vet hur ofta jag bör klippa mina toppar, eftersom det slits ganska snabbt eftersom jag plattar det väldigt ofta? och min andra fråga är, hur kan man få reda på vilken hårtyp man har, tex 3b-4b osv, aldrig hört talas om det förut så vill gärna veta så jag kanske kan behandla det rätt hädanefter! Mvh :)
 
Svar: Hej! Jag måste säga att det är nog ganska svårt att direkt svara på hur ofta just du behöver klippa dina hårtoppar. I och med att varje människas hår är unikt. Det finns endel som klipper sina hårtoppar ca 1ggr/år, andra klipper lite oftare. Jag tänker att du istället får försöka pröva dig fram. Det bästa för håret är ju självklart att låta det ''andas'' i en längre tid och inte platta håret alltför ofta. Detta kan i sin tur också leda till att topparna slits mindre och därmed finns heller inte behovet av att behöva klippa hårtopparna lika ofta. Men rent generellt sätt kan man försöka med att klippa hårtopparna regelbundet, dvs. ca 3 ggr/ månad.
 
Hårtyperna fördelas mellan sifforna 1,2,3,4. Siffra 1 = (rakt hår) Siffra 2 =(vågigt hår) Siffra 3 =(lockigt) Siffra 4= (krulligt hår). Sedan kan man lägga till bokstäverna A, B, C. A = (mindre) B=(mellan) och C(mest)
Jag skulle exempelvist beskriva min hårtyp som mindre krulligt. Det innebär hårtyp 4a.
 
Hårtypssystemet sägs komma från Oprah Winfrey's hårstylist André Walker. Det råder delade åsikter om huruvida dessa hårtypssystemet är bra eller dåligt. Personligen tycker jag att varje person får avgöra själv vad det tycker. Hoppas att du fick svar på din fråga och lycka till:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback