.

Skrivet av Linda den 2013-09-29 klockan 11:30:00
 

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-09-29 klockan 11:28:00
Hej! 
Jag undrar om du kan ge tips på hur man tar hand om edges, jag har nämligen mindre/tunnare hår o vill gärna göra håret starkare. Har sett produkten Edge Control från Olive Oil, men vet inte om den funkar bra, har du prövat den? 
 
 
Svar:  Rent generellt sett har varje människa en känslig hårlinje och därför är det viktigt att behandla dessa mer varsamt.
Endel av oss får tunnare och mindre runt hårlinjen och där behöver man fråga sig själv varför man har det. Oftast beror det på att man ser till att hårlinjen utsätts för påfrestningar pga. av olika hårfrisyrer eller skyddande hårstilar. Därmed är det bra att reflektera över vilka hårfrisyrer eller skyddande hårstilar som du möjligtvis brukar ha som kan påverka din hårlinje. Det du bör fundera på är: Sitter dina hårfrisyrer riktigt tight mot din hårlinje? Kan du i sådant fall hitta nya frisyrer som är skonsamma för din hårlinje? 
Jag tänker att det är bättre att i första hand motverka tunn hårlinje med att försöka se till orsakerna. Därefter ev. ändra din hårrutin utifrån det. Och i sista hand använda de hårprodukter som kan hjälpa. Pröva gärna Edge Control om du vill göra det. Vem vet, ditt hår kanske gillar det! 
Jag har inte prövat Edge control eftersom att jag är rätt noga med ingredienserna i produkterna. Jag brukar istället  använda castor olja (risin olja) . 1 ggr/ veckan i ca 10 minuter brukar jag även massera vid min hårlinje för att stimulera min hårbotten. Jag försöker också se till att låta min hårlinje ''andas'' och jag ser till att knappt manipulera det med tighta hårfrisyrer eller liknande. Om castor olja inte skulle funka så kan man pröva produkter såsom Mega-Tek eller Shapley's MTG. 
 
Lycka till! Hör gärna av dig om hur det går med din hårlinje!

:)

Skrivet av Linda den 2013-09-29 klockan 10:35:00
Vilken underbar pappa <3
 

Mera tips!

Skrivet av Linda den 2013-09-28 klockan 08:42:00

Natural hair doll - Experimentet

Skrivet av Linda den 2013-09-28 klockan 08:40:00
Ett exempel på hur vi ganska tidigt matas in i skönhetsideal...
 

Äntligen lönehelg :)

Skrivet av Linda den 2013-09-28 klockan 08:18:00
Nu har lönen äntligen kommit och nu sitter jag här hemma och funderar på vilka nya hårprodukter som man skulle kunna köpa till hösten. Definitivt blir det att köpa en hel del från Shea moistures iaf :) Jag vill även pröva på en satin cap...
 
 
 
 
Trevlig helg allihopa! 

Nu bärs det av mot kallare klimat...

Skrivet av Linda den 2013-09-24 klockan 22:13:00
 

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-09-24 klockan 21:43:00
Hejsan! Jag undrar vad du tycker om alla dessa "hair challenge# som går runt på youtube? Jag menar alltså typ green house effect och hairdrenalin potion? Kan du isåfall försöka förklara (om du har hört om dom) Vad det är som är så bra med dom. Kram
 
 
Svar: Jo, jag har hört att det finns en hel del ''hair challenges'' som härjar runt youtube och även på olika hårforum. Endel hairchallenges kan jag tycka är helt ok. Det som kan vara positivt är just att det kan bli ett forum där man kan peppa varandra och även ett sätt att växa ut sitt hår på ett ''roligare'' sätt. 
Däremot tror jag att det är bra att försöka vara lite kritisk och fundera på om själva utmaningen verkligen är något som ens eget hår behöver. Enda nackdelen som jag kan tycka med endel utmaningar är att många tror att håret på någotvis skulle växa extra mycket om man prövar dessa ''hair challenges''. Men så funkar det inte riktigt. 

Green house effect är en metod som ska verka för att återfukta håret mycket mer. Då har man olja i håret och täcker håret med exempelvis en plastpåse. Viktigt att tänka på att för mycket fukt kan vara till en nackdel för håret. Om man har väldigt torrt hår så tycker jag att man bör försöka ta reda på djupet över vad som egentligen gör att håret är torrt och snarare använda passande hårprodukter. Egentligen är Green-house effect helt ok tycker jag men då ska det isådantfall användas med måtta! Inte göras flera timmar och flera dagar i streck som endel personer gör.
 
Hairdrenalin potion är en hårprodukt som sägs göra att håret växer väldigt snabbt på kort tid. Ingredienserna i produkterna är naturliga och skonsamma. Många utav ingredienserna finns dock att hitta i de flesta kök i hemmet. Jag har ingenting emot produkten alls och kan förstå att produkten kan bidra till ökad hårväxt. Men att hårprodukten skulle se till att håret växer 3-4 cm på en månad tror jag inte riktigt på. Ingredienserna innehåller castor olja(ricin olja), cayenne peppar, te påsar, b-vitamin(biotin pulver), vitlök olja och lök olja. Men varför inte göra en liknande hemmagjord mix istället i samband med en regelbunden hårmassage? Det tror jag skulle funka lika bra :) Men och andra sidan kan det ju vara skönt och köpa färdiggjorda produkter också:) Hoppas att du fick svar på din fråga. :)

Tänk om...

Skrivet av Linda den 2013-09-24 klockan 20:22:00
 
''How to get rid of straight hair'' Haha! Tänk om världen såg ut sådär ibland:)
 
Mer roliga avsnitt finns på:
http://www.naturallycurly.com/curlreading/home/what-if-curly-hair-was-mainstream#nc-gallery-header 
 
Tack för tipset Hanna :)

Hårtvätt: Protein inpackning

Skrivet av Linda den 2013-09-24 klockan 20:01:00
 
I helgen var det dags för en protein behandling och det var verkligen på tiden faktiskt! Denna gång använde jag, i min balsammix, majonäs och en proteinbalsam från Aubrey. La även i lite castor olja för att pröva någt nytt! :) Jag hade inpackningen i ca 7 timmar denna gång MEN i och med att det är proteinhårinpackning så hade det egentligen räckt med 1-2 timmar! högst Håret kändes lite strävt denna gång! Haha :) Därmed bestämde jag mig för att avsluta hårtvätten med en co-wash av en fuktgivande balsam (Tresemmé balsam).

# Jämförelsebild

Skrivet av Linda den 2013-09-24 klockan 19:44:00
Och här är man 6 månader senare...
 
 
 Alltid lika roligt att jämföra bilder efter en längre tid. Min nästa och ''riktiga'' längdupptadering får bli i november :)
 
 
Augusti 2013

Sommaren är över

Skrivet av Linda den 2013-09-22 klockan 10:13:00
 
Jag tycker att sommaren har gått över väldigt snabbt. Jag hade planerat att bada med mitt afrohår men denna gång hanns det inte med så det får bli nästa år istället. Ser verkligen fram emot det :) Hoppas att alla ni har haft en fin sommar iallafall. Har någon utav mina läsare badat med erat afrohår under sommaren? Gick det bra att skydda håret med balsam och/eller olja? 

Saknas fortfarande kunskap

Skrivet av Linda den 2013-09-22 klockan 10:05:00
 
Igår kväll när jag satt på tunnelbanan påväg till en vännina så ser jag en ung svart kvinna med hennes dotter som var ca 3 år gammal. Dotterns hår var rakpermanentat och håret var OTROLIGT TORRT!!!! Dotterns hår var så torrt att jag nästan ville dränka en hel hink med olja på dotterns hår :D 
Skämtosido, det är så trist tycker jag att det fortfarande saknas mycket kunskap om hur man ska vårda afrohår bland oss själva med afrohår på huvudet.
 
Men och andra sidan handlar det ju bara om hår i slutändan. Men varför har hår blivit så himla viktigt för många utav oss?  hår ju bara hår. Eller har jag fel?
 
 

Allt man behöver är lite tålamod...

Skrivet av Linda den 2013-09-20 klockan 17:40:00
 

Inspiration

Skrivet av Linda den 2013-09-20 klockan 17:33:00
Inspirerande...
 
 

Guide för hårborstar

Skrivet av Linda den 2013-09-20 klockan 17:29:00
 
 

Svar på frågestund, del 2

Skrivet av Linda den 2013-09-18 klockan 23:33:00
Hannah:
1. Har du något bra tips på nån afrosalong eller liknande i Göteborg? 
2. Kommer du ändra i din hårrutin nu när de kallare månaderna snart är här? Isåfall hur? 
3. När du klipper topparna hemma, gör du det på torrt eller blött hår? 
4. Har du nåt "length goal"? Eller är du nöjd med den hårlängd du har? 
Kram, din blogg är en av mina absoluta favoriter! Tack så hemskt mycket för alla tips och tricks! <3
 
Svar: 
1.Eftersom att jag tyvärr inte bor eller känner någon i Göteborg så kan jag dessvärre inte tipsa om någon bra afrosalong i Göteborg. Jag hoppas att du ändå hitta någon bra afrosalong snart. Om du har vägarna förbi Stockholm så skulle jag rekommendera afrosalongen Urban hair på Söder. En salong som värnar för att kunderna skall ha hälsosamt hår och frisörerna uppdaterar även sina kunskaper om hår kontinuerligt. Me like :)
2. Jo, jag kommer att ändra min hårrutin men inte så mycket. Under vintertiden är det kallare väder och därmed, som vi redan vet, kan håret bli torrare mycket lättare vid kallare klimat. Jag kommer då se till att återfukta håret lite mer. Exempelvis göra mer varm oljebehandlingar, lägga leave-in kräm lite oftare. Sedan tänker jag sluta använda kokosnötolja och istället använda mandeloljan då mitt hår blir stelt av kokosnötoljan under kallare klimat. 
3. Det sägs att man helst skall klippa afrohåret när det är torrt. Jag klipper topparna när jag har sprayat håret med lite vatten. Det blir lättare för mig att se hur jag ska klippa topparna. :)
4. Min length goal är Mid back length (MBL). Så jag räknar, från och med idag, att jag får den längden inom 2-3 år:) Jag är annars nöjd med de flesta hårlängder som är från axellångt och längre. 
Tack så mycket för din fina kommentar! Kram <3
 
J&H
Vad roligt med frågestund:) 
1. Har läst att många använder sig av castoroil challanges för att få håret att växa, har du testat castor oil o vad är din åsikt om oljan? 
2. Vilka produkter kan du inte leva utan? :) 
3. Hur länge har du varit natural o vad fick dig att spara ut till natural? :) du har jättefint hår!  
 
Svar: 
1. Castor olja är ju ricin olja. Ganska tjock olja. En typ av laxerings olja. Jag gillar castor olja och använder oljan vid min hårlinje. Detta då min hårlinje är rätt omtålig och utifrån förebyggande syfte använder jag den för att undvika tunn hårlinje. Min åsikt är att oljan inte behövs användas om man inte har något problem-område i håret. Om man önskar lite tjockare hår eller om man har vissa områden i håret som är tunnt kan man definitivt pröva Castor olja :) 
2. Oj, ganska svår fråga :D Jag har ju många favoriter! Just nu är det... Hydratherma Naturals leave-in kräm och mandel olja :) Men mest av allt så gillar jag faktiskt matprodukter som man kan ha i håret etc. yoghurt, ägg, majonäs och naturliga oljor (kokosnötolja och castor olja). 
3. Jag har varit natural sedan januari 2012 då jag rakade av allt hår. Nu har det gått 1 år och 9 månader. Det som fick mig att börja spara ut mitt natural var pga av att mitt rakpermanentade hår som var väldigt slitet. Jag bestämde mig för att börja om från början, börja på nytt och pröva en mer hälsosammare hårvård :) Tack så mycket :). Kram
 
Ladyhair:
Nu när kylan har tagit sin plats tänkte jag göra boxbraids. Har du tips om bäst sätt att ta hand om håret när det är flätat samt när det är kallt ute. 
Ska man köra på mindre hårtvätt? 

Svar: Boxbraids är otroligt fina! :) Mitt tips är att fortsätta ta hand om håret, dvs. att inte försumma ditt eget hår under tiden som du har flätat hår. Se till att ditt eget hår får tillräckligt med fukt, tvätta håret med schampo och balsam precis som vanligt. (Nackdelen kan väl bli att flätorna riskerar att se ''gamlare''. Men det egna håret är väl mer värdefullt, eller hur? :) Under vintertid och när det är minusgrader är det viktigt att inte gå ut i vädret med blött hår då detta kan innebära slitage och skada för håret. 
Kram
 
:)
Vart har du köpt din aloe vera juice samt tresemme produkt? 
Vilket schampoo använder du ? :) 
 
Svar: Jag har köpt min aloevera juice lily of the desert från webb butiken naturprodukter.se. Nu verkar produkten inte finnas kvar där längre men det går ju alltid att höra ifall de kan köpa in fler;)
 Tresemme naturals balsam köper jag i matbutiker såsom Ica. Hemsidan lyko.se säljer också produkten.
 
Jag brukar mest tvätta mitt hår med balsam, dvs jag kör med balsam metoden. När jag vill tvätta ut allt smuts i håret brukar jag använda äppelcider vinäger (1 kopp) och vatten (2 koppar), ca 1 ggr/månaden.
 Vanligt schampo använder jag ca var 6:e månad. Då använder jag ''Essential Care Gentle Herb schampo. Ett ekologiskt schampoo med skonsammare ingredienser :)

Svar på frågestund, del 1

Skrivet av Linda den 2013-09-18 klockan 23:18:00
Jessica 
När jag gör inpackning på t.ex. yoghurt, olja och ägg så när jag tvättar ut det blir håret strävt och känns torrt, och inte lent och glansigt som jag förväntat mig. Det blir dock bra då jag lagt i balsam efter.Men är det normalt eller borde jag testa något annat? :)
 
Svar: Att ha protein i håret är ett sätt att stärka håret och på vis blir håret ''hårdare''. Fukt gör håret återfuktad och därmed mjukare. Yogurt och ägg är protein vilket förklarar varför ditt hår upplevdes vara strävt och torrt. Om håret känns torrt och strävt är det ett tecken på att att ditt hår antingen hade tillräckligt med protein i sig redan. Då skulle du ha avvaktat med protein behandlingen.. Eller att du lade i för mycket protein i din egen balsammix. Då kanske du ska använda en lite mindre mängd av protein och möjligtvis jämna ut det hela genom att ha i mer fuktprodukter i din balsammix. Här får du pröva dig fram och se hur ofta du du ska pröva protein inpackningar på ditt hår. Protein inpackningar är viktiga men det gäller att lista ut vad ditt hår gillar för mängd, samt hur ofta :) Generellt sätt brukar det sägas att det räcker med proteininpackningar 1 ggr/ månaden. 

Alternativt att du bara gör som du redan gör. Använder en proteininpackning (och om håret känns strävt) avslutar du hårtvätten med en fuktgivande hårinpackning. 
 
Denise
Tack för en uuuuunderbar blogg! 
1. Jag är i en transitioner period och har bestämt mig för att sy in hår. Mitt raka och lockiga hår är till nyckelbenen, är det bäst att klippa håret innan the sew in? (7cm kort) 
2. Hur länge kan man ha in sytt hår tycker du utan att fläta in? :) 
3. Äter du fortfarande silica och hur tycker du dem fungerar nu, fortfarande bra? 
 
Svar: Tack Denise! :)
1. Vad roligt att du är igång med en transition. Spännande resa du har framför dig! Det spelar faktiskt ingen roll om du väljer att klippa innan eller inte. Dock måste jag säga att det är ganska klurigt att ta hand om två olika hårtyper på samma gång. Svårare att utreda etc. samt att de olika hårtyperna behöver olika typer av vård. Men valet är ditt!  Det viktigaste är att du fortsätter att ta hand om ditt eget hår under löshåret och att inte ha i löshåret alltför längre. (max 8 veckor). Lycka till med din resa! :)
2. Är lite osäker på din fråga 2, skulle du kunna förtydliga din fråga. 
3. Nej, jag har tagit ett avbrott från Silican faktiskt. Jag gillar Silican väldigt mycket fortfarande men jag fick lite problem med magen. Magen blev lite luftig på något vis :S. Just nu prövar jag Hair Vitamins från Allvia sedan 1 månad tillbaka. Jag gillar den också jättemycket. Nackdelen med Hair Vitamins är att de är lite starkare än Silican och det är viktigt att dricka mycket vatten, i annat fall kan man få utslag i ansikte och finnar pga av att det är för mycket B-vitamin. Mitt nästa projekt blir att pröva Original Silicea som min lillesyster prövar just nu. Hon är jättenöjd med dessa och har framförallt fått en jättefin hud. 
 
Joy:
Har du några erfarenheter av henna? Är lite sugen på att testa det. 
Vet du vart man kan köpa heat dryer som man kan sitta hemma under och göra hårinpckning =) 
Vilka protective styles tycker du bäst om? :) 
 
Svar: Jag har ingen erfarenhet av henna själv men jag har hört så mycket gott om henna. Henna är en ganska stark proteinprodukt. Det är en är jättebra behandling för att stärka håret. Henna sägs färga håret och även tjocka till håret. Henna bidrar också till att lockarna i håret blir mindre lockiga. Om du väljer att pröva henna så dela gärna med dig av din upplevelse av produkten :)
 
Sådana riktiga heat dryers som man kan finna i hårsalonger går att köpa på Ebay. De priserna som jag har hittat ligger på mellan 800-1200 svenska kronor. Dock har jag inte räknat med fraktpriset. Sedan finns det även heat caps att köpa på exempelvis butiken Ebony Afro american cosmetics i Hötorget, Dessa brukar ligga mellan 400-600kr.
 
Min favorit protective hairstyle är twists, twist outs, bantu knots och peruken :)
 
Mood:
Har du tips på ett leave in som inte gör håret stelt eller fettigt?
 
Svar: Du bör kolla efter leave-in med mera naturligare ämnen och ekologiska ämnen. Leave-in som gör håret framförallt stelt kan bero på att produkten innehåller ämnen såsom petrolatum, sulfater, parabener och mineral olja.
 
Om leave-in gör håret fettigt så kan du försöka inte använda en stor mängd av den. Det finns de personer som använder etc. en halv tärning av leave-in kräm i hela håret med ans andra lägger i betydligt mycket mer. Sheamoistures och jessicurls är exempel på hårprodukter som har ämnen som är naturliga och ekologiska. Lycka till:)
 

Kim Kardashian med afro

Skrivet av Linda den 2013-09-18 klockan 14:12:00
Snyggt eller inte? :)
 
 

Tips i att hantera rasta flätor -skyddande hårstil

Skrivet av Linda den 2013-09-18 klockan 14:04:00
 
Ni som väljer att ha rasta flätor som en skyddande stil under tiden som ni låter håret växa så tänk på följande saker:
 
 • Tänk på att ditt eget hår behöver fortfarande tas hand om, även om du väljer att ha flätor. Hårtvätt med schampo och balsam är lika nödvändigt!
 • Jag har nämnt detta förut och jag nämner det igen! Se till att flätorna inte är för små eller för tighta. Detta skapar onödiga påfrestningar på våran hårbotten. I vissa fall kan detta leda till håravfall.
 • Se till att fortsätta vårda ditt hår under tiden som du har flätorna, se till håret får fukt i stort sett dagligen. Ett alternativ kan vara att använda en sprayflaska i fylld med din favorit leave-in kräm/balsam mixat med lite vatten.  För er som också väljer att stänga fukten med olja kan göra det efter eget behov, dvs 1 ggr/per dag, 1 ggr/vecka eller 1 ggr/månad. Känn efter och se hur håret reagerar.
 • Torr hårbotten? Se till att massera hårbotten med en naturlig olja efter eget behov.
 • Ha inte flätorna i mer än 6-8 veckor. Pausa i minst 2 veckor innan du flätar håret igen. Samma sak gäller om du ska använda weave eller rakpermanentning.

Kul:)

Skrivet av Linda den 2013-09-18 klockan 13:33:00
Vad roligt att det fanns ett intresse för ett frågestundstillfälle på bloggen. Ni har ställt otroligt intressanta frågor :) Så det ska verkligen bli kul att besvara dem! Jag har inte varit hemma på några dagar men nu är jag tillbaka så jag räknar med att besvara frågorna ikväll. :)
 
 

Frågestund :)

Skrivet av Linda den 2013-09-15 klockan 11:21:00
En läsare föreslog att jag vi skulle ha en frågestund här i bloggen. Bra idé! :)
 
Frågan/frågorna kan röra om i princip vad som helst: bloggen, hår, personligt etc. Så passa gärna på att ställa alla de där frågorna som ni undrar över. Jag ska försöka besvara dem så gott jag kan. Lämna bara en kommentar nedan :)
 

3 strand twists

Skrivet av Linda den 2013-09-15 klockan 10:49:00
Förutom hårfrisyrer som twists outs, flat twists, braid outs etc så finns det även något som heter 3 strand twists. Har någon utav mina läsare hört talats om det?
 
Frisyren liknar alltså en vanlig twist outs men istället för två (strands) använder man 3 (strands). Frisyren är otroligt fin och lockarna blir mera definerade tycker jag. Någon som har prövat? :)
 
Här är en hårvideo som visar hur man gör 3 strand twists.
 

Finns det något sötare?

Skrivet av Linda den 2013-09-15 klockan 10:28:00
Håret är otroligt fint! <3
 

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-09-15 klockan 10:12:00
Nu när hösten börjar komma och det blir kallare i luften så märker min hårbotten av detta direkt genom att bli otroligt torr. Jag trodde att detta skulle lugnat ned sig med tanke på att jag har fått in en bra hårrutin och mitt hår har verkligen känts riktigt mjukt. Men i förra veckan när det var lite kallt i luften så torka hårbotten till ordentligt. Har du några tips om vad jag kan göra? 

Det är inte ovanligt att hårbotten blir torrare när klimatet blir kallare. Detta då fuktighetsgraden i vädret blir mycket mindre under kallare klimat och under vintertider. Så då är det inte så konstigt att din hårbotten blir torrare eller hur? :) Sedan är frågan hur du skall göra för att förhindra detta. Trots att man har en bra hårrutin redan så behöver man dessvärre se över sin hårrutin när väder klimatet förändras. De hårrutiner som fungerar under sommaren behöver nödvändigtvis inte fungera under vintertiden. Då fuktighetsgraden är mycket mindre under kallare väder leder detta till att hårbotten blir torrare, även håret. Vi behöver därmed se till att återfukta hår och hårbotten extra mycket! 
Här kommer jag ge några exempel på hur du skulle kunna göra för att återfukta din hårbotten.
 
 
Några exempel:
 • Gör varm olje behandlingar oftare! 
 • Massera din hårbotten oftare. Denna metod gör att blodcirkulationen i hårsäcken ökar och bidrar därmed till att produktionen av hårets naturliga oljor ökas
 • Massera din hårbotten med din favorit naturliga olja vid behov ( etc. jojoba olja, mandel olja, oliv olja, kokosnötolja)
 • 1 gång i månaden. Skölj håret med äppelcidervinäger (1 kopp) och vatten (2 koppar)
 •  Använd en fuktgivande schampoo. Alternativt att minska användandet av schampo.
 • Spraya aloe vera juice i hårbotten vid behov. Frivilligt!
Pröva en eller flera av dessa exempel så bör din hårbotten efter dessa behandlingar bli återfuktad ganska så snart! Lycka till :)

Lagt märke till en sak ... del 4

Skrivet av Linda den 2013-09-11 klockan 07:06:00
 
Denna gång har det nog inte känt som att håret har vuxit så mycket rent visuellt men när jag tar bilder på afrohåret så ser jag ganska stora skillnader. På bilder ser håret mycket tjockare ut. I helgen när jag tvättade håret noterade jag också att håret nästan kändes som ett bowlingsklot när jag tvättade ur all balsam. Själva vattnet tyngde ner mitt hår på något vis. Haha jättekonstigt var det! Så har det inte varit förut. Det känns som att luggen växer långsammare än alla andra delar på håret.  När det gäller att utreda håret så tar ca 1 timme och 15-20 minuter att utreda hået, suck! :(
 
Numera har jag också bytt kam (lite större) och jag använder också tangle teezern men dock inte så ofta. Det känns som att jag behöver utreda håret med kam varje vecka, jag är osäker på om fingerkamning funkar bra för mitt 4c. hår. Däremot börjar jag alltid att fingerkamma håret innan jag kammar håret med en bredtandad kam. 
 
I övrigt funkar det fortfarande bra att göra twists och ha det under peruken. Jag twistar som vanligt och ''lägger i'' dem i håret. Hårrutin har iallafall inte förändrats sedan del 3.

Fortsättning följer... :)

Kamma afrohåret

Skrivet av Linda den 2013-09-10 klockan 22:42:00
 

Hårtvätt: Fuktgivande hårbehandling

Skrivet av Linda den 2013-09-10 klockan 07:14:00
 
Denna bild innehåller följande; min sprayflaska som innehåller vatten och aloe vera juice. Min tresemme naturals balsam, mandel olja och leave-in kräm från Hydratherma naturals. I helgen när jag tvättade håret använde jag dessa produkter. Jag började att spraya mitt hår blött och utredde därefter håret med tresemme naturals balsam, sov med hårinpackningen från Tresemme naturals över natten och sköljde sedan ut allting dagen efter. Avslutade hårtvätten med att återfukta håret med min leave-in kräm och stängde sedan in fukten med mandel oljan. Simpelt denna gång men simpelt är ju bra också ! :)

Don't touch my hair

Skrivet av Linda den 2013-09-09 klockan 21:20:00
För er som blir lite irriterade över att människor rör erat hår utan lov ska kanske fundera på att gå runt med en sån här tröja :D
 
 
 

Söt :)

Skrivet av Linda den 2013-09-09 klockan 21:10:00
 
 
 
 

Hårbotten!

Skrivet av Linda den 2013-09-05 klockan 22:22:00
För att bevara gott skick på ditt hår....börja med att vårda din hårbotten...
 

 
En frisk hårbotten är en garanti för skönhet och friskt hår!

Diskussion med kollega

Skrivet av Linda den 2013-09-05 klockan 22:07:00
På vår lunchfika pratar jag med en kollega:
 
Kollega: Linda, brukar du någon gång avända peruker?
 
Linda: (Ler) Lång paus. Jo jag har en peruk just nu.
 
Kollega: Du skämtar?
 
Linda: Nej
 
Kollega: Jag trodde att ditt hår var rakpermanentat
 
Kollegan och jag skattar.
 
(Min kollega skrattar nog för att hon är chockad över mitt svar. Jag skrattar då jag är chockad över att min kollega, som är svart colombian med afrotextuerat hår, faktiskt kunde tro att peruken var mitt hår = D
 
Bild på min peruk (Gammal bild)

Hårfrisyr!

Skrivet av Linda den 2013-09-05 klockan 21:43:00
Snyggt och sofistikerat !!

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-09-04 klockan 23:53:00
 
Unik hårtyp! Stort och snyggt!

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-09-04 klockan 23:33:00
Hejsan
1. Jag har funderat på att sy in allt hår och använda löshår. Är det bäst för the edges att bli insydda också eller ska dem bara vara? 
 
Det är väldigt individuellt. Endel personer har väldigt sköra ''edges'' (hårlinje) och för dessa personer är det bäst att låta det vara. Om du märker dock att du har ganska tåliga ''edges'' så går det självklart bra att sy in dem också. Dock är det bra att tänka på att inte sy för tight. Även om man råkar ha tåliga ''edges''. Att ha för tighta hårfrisyrer är påfrestande för hår och hårbotten. I vissa fall kan dessa tighta frisyrer leda till håravfall och det vill vi gärna undvika. ;)
 
 
 

2. Vet du vart man kan köpa en satin scarf? 
 
Jag skulle säga att det går att köpa satin scarf lite överallt, i de flesta klädaffärer. Exempelvis Åhlens, H&M m.m.
Det går även att hitta en hel del silkdukar och mössor på olika webbshop eller via Ebay.
 
Om man vill pröva mössor så kan man köpa ex. satin/silk mössor på
Beautyparadise ---->''här''
 
3. Vad använder du för olja för att smörja in hårbotten? 
 
Jag använder ingen olja för att smörja in min hårbotten. Eftersom att min hårbotten inte är torr. Hårmassage och regelbundna hårinpackningar och varm oljebehandlingar har hjälpt mig mycket. Om jag dock skulle behöva smörja in min hårbotten så skulle jag använda rosmarin olja, lavendel olja, mandel olja, jojoba olja eller kokosnötolja. Rosmarin och lavendel olja är dock bäst att använda tillsammans med någon annan naturlig olja, dvs. en bärande olja! (Detta då Rosmarin och lavendel är så kallade ''väsentliga'' oljor som inte bör användas själv. Exempel på bärande oljor är jojoba olja, oliv olja, mandel olja och kokosnötolja)
 
Jag använder dock Castor olja på mina ''edges'' (hårlinje) 1ggr/ i veckan i samband med hårtvätt. (mina edges är lite sköra och jag använder denna olja för att motverka att jag tappar hår vid min hårlinje). Jag skulle rekommendera att du försöker hitta en olja som ditt hår är i behov av. Är din hårbotten i behov av renande ämnen? Återfuktande? Tjocka till håret ? Näring? De flesta oljor kan bidra och verka för olika saker. 

Återgå till rutiner igen..

Skrivet av Linda den 2013-09-04 klockan 22:50:00
Oj. Vad konstigt det har varit att återgå till gamla rutiner igen. Sedan har det varit mycket saker som varit på gång i privatlivet också. Jag hann inte ens att tvätta håret i förra helgen, så denna helg får jag försöka ta igen det :) Funderar på att göra en nattlig hårinpackning denna helg. Kram på er alla mina läsare. Hoppas att ni har haft en fin vecka.