Frågestund till mina läsare

Skrivet av Linda den 2013-12-29 klockan 12:15:00
 
Jag är lite nyfiken på mina läsare och era tankar kring erat afrohår:)
 
Det skulle vara jätteintressant att höra vad det var som fick er att börja ha erat naturliga hår? Var det något särskilt?
 
Ni som inte har naturligt, så skulle det vara intressant att höra varför ni inte har det? exempelvis varför ni har valt att ha relaxed hår etc.? 

Tips på frisyr

Skrivet av Linda den 2013-12-29 klockan 12:03:00
 
Enkel uppsättning men otroligt sofistikerat och snyggt!

Längd uppdatering!

Skrivet av Linda den 2013-12-29 klockan 11:58:00
Denna gång kan jag säga att håret mitt inte har vuxit så mycket sedan senaste längd uppdateringen som jag gjorde nu i somras. Klicka här för att se tidigare längduppdatering --> Längd uppdatering i Juni 2013.  Trots att håret inte tycks ha växt i längden så kan jag se att håret iallafall har blivit betydligt tjockare. Fortsättning följer :)
 
Nästa längd uppdatering får bli om ca 6 månader ... ;)
 
December 2013
 
 
 Afropuff i november 2013

Tillbaka till Stockholm igen

Skrivet av Linda den 2013-12-29 klockan 11:22:00
Under juldagarna var jag på en liten trip i Göteborg. En otrolig mysig stad och människorna verkar allmänt glada och är supertrevliga! Det gillar jag! :) Det jag också la märke till var att Göteborg verkade en aningen mer fokuserade på ekologiska produkter, främst när man var ute på restaurang och åt. Men även på hotellet som vi bodde på, Scandic Opalen på Engelbrektsgatan hade en frukostbuffé som enbart var ekologiskt samt hårprodukter och tvålarna som var inne på hotellet....I love Göteborg<3
 

....

Skrivet av Linda den 2013-12-26 klockan 17:44:00
Hoppas att ni alla haft en fin julafton
En underbar bild på en liten tjej vars vita adoptiv mamma har gjort dessa friryser på dottern och hennes docka :) Så fint <3
 

Tankar om balsam och balsammetoden

Skrivet av Linda den 2013-12-23 klockan 21:50:00
Några kloka ord från Mahoganycurls från youtube.
 

Tävlingen är avslutad

Skrivet av Linda den 2013-12-23 klockan 21:45:00
Gud vad svårt det är att faktiskt bara välja en vinnare. Dessvärre är det ju lite så med tävlingar, tillslut är det ju bara en som kan bli vinnare. Nu är tävlingen tyvärr avslutad och nu har det lottats ut en vinnare. Stort grattis Hannah! Jag kommer inom kort att höra av mig till dig för vidare info. Alla ni andra som deltagit i tävligen för denna jul, känn er inte besvikna. Möjlighet till att vinna kommer att finnas framöver, håll utkik efter framtida tävlingar;)
 
 
 
 

God jul till er alla!

Skrivet av Linda den 2013-12-22 klockan 11:34:00
 
 
Jag vill passa på att önska alla mina läsare en riktigt god jul! Jag hoppas att ni alla får en mysig juldag med era nära och kära. Jag vill för andra gången i rad ge en julklappspresent till en av mina läsare. Denna gång tänkte jag lotta ut en vinnare som senast imorgon, måndag den 23 december kl 12:00 skriver God jul till min e-postadress: blackhair@live.se (OBS! denna gång är det inte först till kvarn som gäller). Så då kanske blir just DU som vinner! Lycka till! :)

Min hårskötsel under vintern

Skrivet av Linda den 2013-12-22 klockan 10:21:00
Under vintern som många utav oss vet, är att håret och hårbotten har en tendens att bli mycket torrare pga av kyligare klimat. Då är det därmed bra att se till att håret förses med ännu mera fukt. Jag måste säga att denna gång har mitt hår inte tagit lika mycket stryk...det har inte har varit så kallt och snön har heller inte dykt upp ännu. Så himla skönt! :) Jag håller tummarna på att det inte blir någon rejäl och kall vinter detta år! Gillar ni vintern?
 
 
Min vinterhårskötsel brukar se ut såhär:
 
-Mer värmeoljebehandlingar (hot oil treatments)
-Använder mandel oljan istället för kokosnötolja. (Kokosnötolja passar bättre under sommaren för mitt hår)
-Stänger in fukt i håret med leave-in balsam och naturlig olja lite oftare
 
Sedan gör jag inget mer än så, min hårskötsel ser förövrigt likadan ut. Jag fortsätter alltså att tvätta håret 1ggr/veckan med likadana produkter.. 

Hälsokraft

Skrivet av Linda den 2013-12-22 klockan 09:58:00
 
I helgen var jag förbi butken Hälsokraft i Farsta för första gången i mitt liv. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag kan ha missat denna underbara butik! De säljer hälsosamma och skonsamma produkter alltifrån kosttillskott, hudvårdsprodukten och även hårvårdsprodukter. Jag fann bland annat Aloevera juice, naturlig henna, bra kosttillskott, ekologisk kokosnötolja och hårprodukterna från Dessert Essence <3 Underbart! 
 

#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-12-18 klockan 23:43:00
 
Jag slutade med rakpermanenta i mars 2012. Jag hade precis fått min första barn och visste ju inte att man tappar hår efter en förlossning utan jag va bara glad över att mitt hår hade växt så bra under graviditeten. 
Jag tappade jätte mkt hår och fick klippa jätte mkt av håret. Nu är jag lite rädd för rakpermanent. Gör du rakpermanent själv eller på en salong? Hur går man et på ett "skonsamt" sätt? Jag vet att min moster brände sitt hår för att hon hade i det för länge till exempel. För någon kommer jag vilja rakpermanenta håret igen.... Om jag vågar :P
 
Svar: Jo, jag kommer att rakpermanenta själv hemma men det är inget jag rekommenderar till alla, framförallt inte till personer som inte är försiktiga. 

Jag förstår din rädsla! Rakpermanenting är faktiskt svårare att sköta än det naturliga håret! Håret blir ju en aningen skadat när man rakpermanentar och därför är det ännu viktigare att se till att stärka håret! När man vårdar rakpermanentat hår så behöver man förse håret med mera proteinhårinpackningar. Protein=stärkande! En bra balans mellan fukt och protein är ännu mer viktigare när håret är rakpermanentat! 

Att tänka på om man väljer att rakpermanenta håret för första gången: 

-Det naturliga håret skall vara hälsosamt! 

-Det är bra att ha en ''hälsosam'' hårbotten. Rekommenderas ej till personer som har eksem eller sår i hårbotten. 

-Att inte ha i rakpermanentlösningen i en längre tid. Rakpermanentningen ska inte vara i håret längre än vad som står i instruktionerna på paketet! 

-Försöka så gott man kan att inte få rakpermanentlösningen i hårbotten när man väl håller på att rakpermanenta. (Skydda gärna hårbotten med valfri olja innan applicering av rakpermanentingen). 

När man väl har rakpermanentat hår: 

-Rakpermanenta endast på hårets ''new growth'' och skydda gärna resterande hårlängder som redan är rakpermanentade med valfri naturlig olja. New growth= ny hårväxt som har börjat växa och som därmed inte har blivit rakpermanentade ännu. 

-Slutligen att se till att inte rakpermanenta för ofta! Det sägs att minst 1 månad är ok att vänta innan man rakpermanentar nya hårväxten igen. Jag skulle dock själv rekommendera att man väntar minst 2-3 månader. Om man kan vänta ännu längre är det bara bättre! 

Hårtvätt: Protein behandling + klippa hårtopparna

Skrivet av Linda den 2013-12-18 klockan 23:36:00
 
I helgen var det äntligen dags för det efterlängtade protein behandlingen. Jag kan nästan inte minnas när jag gjorde min senaste protein behandling men det var verkligen dags för en kan jag säga! Denna gång använde jag en hårprodukt från Aubrey(protein) och Olive oil replenishing(mild protein). Jag passade också på att klippa hårtopparna igen då det nu har dröjt ett tag faktiskt, sist var i slutet på juli i år =D . så det var mer än nödvändigt!  :)

Qhemet biologics hårprodukter

Skrivet av Linda den 2013-12-17 klockan 23:12:00
Åh, vad glad jag blir när mina läsare tipsar om olika saker... alltifrån hårprodukter, håraccessoarer eller allmänna idéer <3
 Här har vi en läsare som vill tipsa om hårprodukten Qhemet biologics! Dessa hårprodukter har naturliga ingredienser som bl.a innehåller oliver, amla, te och ricinolja. Underbart! :)
 
Hejhej, har du hört om produkten Qhemet biologics? 
Läste några bloggar från Amerika och kollade runt på youtube och alla sa att de va de bästa dom testat och rekommenderar det starkt. Tyvärr så fraktar dom inte till Europa på deras oficiella hemsida men de finns en annan hemsida som heter www.mariposaimport.com, men där var dom något dyrare! 
Ska till London om någon vecka och tänkte köpa det där. Får se hur det funkar på mitt hår men jag är väldigt positiv angående dem. 
Tyckte det hade varit roligt och dela med mig av de jag läst är bra då jag inte var säker på om du skrivit något om just dom produkterna förut, Så kan du rekommendera vidare till folk på din blogg :)
 
 
 
Förmodlingen går det att köpa produkterna från webbutiken sagenaturalceuticals.com (är dock osäker på om de fraktar till Sverige). För mer info om hårprodukterna hittar du på deras hemsida: www.qhemetbiologics.com

Jästex - min favorit!

Skrivet av Linda den 2013-12-16 klockan 22:03:00
Min absolut favorita kosttillskott är produkten Jästex som för ett tid sedan brukade säljas på apoteket och andra naturapotek. Med denna produkt kunde  jag väldigt snabbt se resultat i hår, hud och naglar, i särklass mot alla andra kosttillskott som jag har prövat. Dessvärre säljs denna produkt inte någon mer och det är verkligen jättetrist...!

Herbal essence i Stockholm

Skrivet av Linda den 2013-12-16 klockan 21:42:00
 
 
Hej på er! Hoppas att ni alla haft en fin helg och att ni känner er förväntansfulla inför julen:)
För en tid sedan skrev jag här ---> ett inlägg om hur jag har hittat Herbal essence i Sverige. Endel utav er ville veta namnet på affären men tyvärr hade jag glömt att notera namnet. Men nu i helgen var jag förbi Skärholmen igen och nu passade jag på att ta en bild på affären. Den ligger precis vid bussstationerna i Skärholmen.
 

Fråga en dietist - Vilken frukt främjar hårväxt?

Skrivet av Linda den 2013-12-10 klockan 23:43:00

Hej! Tänkte fråga, om du skulle kunna hjälpa mig att svara på lite frågor:) i och med att du är dietist! Jag undrar om du har någon tips på en frukt eller grönsak som allra bäst kan främja att håret växer snabbare? Nämn endast en!

Svar: Alla frukter innehåller vitaminer och mineraler, som skyddar och ger näring åt håret. Det förutsätter att du äter en allsidig kost för övrigt. Jag promotar dock halvmogna bananer samt avokado, bra näring och bra fetter vad gäller avokadon. Jag hoppas att detta var till hjälp.

 

Hot!

Skrivet av Linda den 2013-12-10 klockan 23:29:00

=D

Skrivet av Linda den 2013-12-10 klockan 23:28:00
 
Heheh =)
 

Rakpermanentning på barn i Hårsalong

Skrivet av Linda den 2013-12-10 klockan 23:22:00
I förr förra helgen när jag var på barnkalas hos en vännina. En av hennes vänner berättade att hennes 6-åriga dotter ganska nyligen hade besökt en hårsalong i Stockholm för att göra en rakpermanentning.
 
 
Nog tycker jag att det är fel att hårsalonger gör detta på barn. Hårsalonger om någon borde ju veta bättre! Som 6-åring har ju håret inte ens utvecklats tillräckligt.
 
Det allra värsta är när 6-åringen när hon har i rakpermanentningen, efter ca 8 minuter, säger hon uppriktigt och ärligt till frisörskan att det gör ont i håret. Men frisörskan svarar att det inte är någon fara och lät sedan 6-åringen att fortsätta ha i smörjan i totalt 20 minuter. :(
 
Skärpning hårsalonger! Tycker iförsig även att föräldrar också har mycket eget ansvar också! Någon som har någon annan åsikt?

Min plan

Skrivet av Linda den 2013-12-10 klockan 23:05:00
När jag valde att raka av allt hår i januari 2012 var min allra första plan att rakpermanenta håret efter ca 1 år efter.
Nu har det dock gått mer än 1 år, nu har det snart gått 2 år istället! :) Min nya plan är att rakpermanenta håret kring sommaren 2014. Im gonna miss my natural hair men jag ser samtidigt fram emot att få ha rakpermanentat också.  <3
 
  
Jag satt nyss och funderade lite på hur tiden har varit. Tänk att det i januari 2014 har gått exakt 2 år sedan jag rakade av mig allt hår:) Det känns inte som att det var så länge sedan. Jag minns hur jag tänkte att 2 år skulle ta jätte lång tid men nu är jag snart där :) Ytterligare 2 års väntetid känns nu som en piece of cake! Mitt mål är ju som sagt att få håret ner till midjan (Mid back length). Inom 2-3 år bör man ju kunna vara där, eller vad tror ni?
 
Men mitt fokus ligger främst på självaste hårvården just nu och hårlängden är bara som en extra bonus:)
Jag hoppas att det går bra för alla mina läsare och att ni lyckas nå det mål ni önskar med erat egna år.
 

Rakpermanentning på barn

Skrivet av Linda den 2013-12-10 klockan 22:32:00
Child abuse.. Ja eller nej?
 

Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-12-06 klockan 21:46:00
 
 
Snygg och tjockt hästsvans! <3 

Har du weave?

Skrivet av Linda den 2013-12-01 klockan 08:49:00
Igår var jag på en hemmafest hos en vännina.
 
En bekant frågar: Åh, vilken fin weave du har. Vilket löshår andvänder du? Är det Brazilian?
Jag säger: Nej! hehe. Jag använder peruk faktiskt.
En bekant svarar: Ja, hehe oj, det kan man faktiskt inte tro. Man skulle kunna tro att det är weave.
 
 
Funny moments :)