Hur ofta ska man återfukta sitt afrohår egentligen?

  • Hur ofta ska man återfukta sitt afrohår egentligen?
Afrolockar är i naturen väldigt torrt och i och med detta är det viktigt att se till att håret har tillräckligt med fukt, att se till att håret får fukt förminskar i sin tur möjligheten till att håret bryts av och på sätt kan vi bibehålla längden på håret. Det brukar sägas att afrohåret skall återfuktas (med leave-in balsam och naturliga oljor) dagligen men då alla människors hår är olika så är det bättre att lyssna på sitt eget hår. 
 
Mitt råd är att återfukta när mn känner att håret är torrt.. för endel kan det ske efter några timmar, för andra kan ske efter flera dagar. Alltså återfukta när håret behöver återfuktas.
  • Hur vet man om ens eget hår är tillräckligt återfuktad? 
Känn på ditt hår genom att massera det i några sekunder med dina fingrar. När du ser sedan tittar på dina fingrar så skall fingrarna inte vara dränkta med hårprodukter, de skall inte heller vara helt torra utan lagom fuktiga. Om fingrarna är en aning glansiga så är ditt hår lagom återfuktad.
 
Man kan också säga såhär. Så som ditt hår känns dagen efter en hårtvätt (hårtvätt inkluderad med shampoo och balsam). Så skall håret också kännas under alla andra dagar.
 
 
 
Marijayne
2013-05-04 @ 23:25:40
URL: http://marijayne.wordpress.com/

Hej Linda, krympningen är värst. Mitt krulliga afrohår sträcker sig till nästan axel-långt nu:)
Om du klickar på länken kan du se hur mitt hår har växt sen jag klippte bort allt kemiskt behandlat hår.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=xC8LW8A0_nA&NR=1

Ha en nice kväll
M.jayne




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0