#Läsarfråga

Skrivet av Linda den 2013-12-18 klockan 23:43:00
 
Jag slutade med rakpermanenta i mars 2012. Jag hade precis fått min första barn och visste ju inte att man tappar hår efter en förlossning utan jag va bara glad över att mitt hår hade växt så bra under graviditeten. 
Jag tappade jätte mkt hår och fick klippa jätte mkt av håret. Nu är jag lite rädd för rakpermanent. Gör du rakpermanent själv eller på en salong? Hur går man et på ett "skonsamt" sätt? Jag vet att min moster brände sitt hår för att hon hade i det för länge till exempel. För någon kommer jag vilja rakpermanenta håret igen.... Om jag vågar :P
 
Svar: Jo, jag kommer att rakpermanenta själv hemma men det är inget jag rekommenderar till alla, framförallt inte till personer som inte är försiktiga. 

Jag förstår din rädsla! Rakpermanenting är faktiskt svårare att sköta än det naturliga håret! Håret blir ju en aningen skadat när man rakpermanentar och därför är det ännu viktigare att se till att stärka håret! När man vårdar rakpermanentat hår så behöver man förse håret med mera proteinhårinpackningar. Protein=stärkande! En bra balans mellan fukt och protein är ännu mer viktigare när håret är rakpermanentat! 

Att tänka på om man väljer att rakpermanenta håret för första gången: 

-Det naturliga håret skall vara hälsosamt! 

-Det är bra att ha en ''hälsosam'' hårbotten. Rekommenderas ej till personer som har eksem eller sår i hårbotten. 

-Att inte ha i rakpermanentlösningen i en längre tid. Rakpermanentningen ska inte vara i håret längre än vad som står i instruktionerna på paketet! 

-Försöka så gott man kan att inte få rakpermanentlösningen i hårbotten när man väl håller på att rakpermanenta. (Skydda gärna hårbotten med valfri olja innan applicering av rakpermanentingen). 

När man väl har rakpermanentat hår: 

-Rakpermanenta endast på hårets ''new growth'' och skydda gärna resterande hårlängder som redan är rakpermanentade med valfri naturlig olja. New growth= ny hårväxt som har börjat växa och som därmed inte har blivit rakpermanentade ännu. 

-Slutligen att se till att inte rakpermanenta för ofta! Det sägs att minst 1 månad är ok att vänta innan man rakpermanentar nya hårväxten igen. Jag skulle dock själv rekommendera att man väntar minst 2-3 månader. Om man kan vänta ännu längre är det bara bättre! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback