Syftet med skyddande hårstil

En sann skyddande hårstil behöver nödvändigtvis inte vara tråkig som många kanske tror. Det finns otroligt många olika skyddande hårfrisyrer som man kan göra, det är fritt fram att vara kreativ men det är dock bra att tänka på tre saker; (se nedan)
 
En skyddande hårstil handlar om:
  • att skydda hårtopparna
  • förminska tovigt och trassligt hår
  • att förminska fällande hår samt att håret förstörs eller bryts av
Sedan spelar det ingen roll exakt vad det är för typ av hårstil man gör. Om man väljer att ha rastaflätor, inbakade flätor, weaves m.m. så spelar det ingen roll. Det som är viktigast är att se till att dessa inte sitter alltför tight. Framförallt är hårlinjen är väldigt ömtålig!
 
Ett exempel: 
 
Box braids är en mycket skonsammare hårstil i jämförelse med micro braids
 
'                                                           Boxbraids
 
                                                            Microbraids
 
Större och lösare inbakade flätor är mycket skonsammare än tighta och små inbakade flätor
 
                                           Större och lösare inbakade flätor
 
                                         Mindre och tightare inbakade flätor
 
Tänk på att när du har en skyddande hårstil så är det också viktigt att man ser till att fortfarande bibehålla fukten i håret. I annat fall blir den skyddande hårstilen ganska lönlöst.
 
När man exempelvis väljer att ha rastaflätor eller liknande så rekommenderas det att inte ha i dessa längre än 2 månader. När man har tagit ut flätorna är det också bra att ta en liten paus. En paus på minst 2 veckor innan man sätter i nya rastaflätor/weaves etc. igen.. Anledningen till detta är för att håret behöver lite tid till att ''andas'' och återhämta sig.
 
Info från hemsidan: madamenoire.com sökord what is protective styling
Nathalie
2013-04-14 @ 18:53:08

Varför är smala flätor mindre skonsamma? Har inte riktigt fattat det än? Slits håret mer då?

Linda
2013-04-16 @ 06:47:36
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Generellt sätt brukar flätorna bli mer tightare när dem är mindre.. (Om man lyckas göra små flätor mer löst så är det jättebra!).

Håret är även ''starkare'' när man använder mer hår vid flätning än tvärtom.. dvs att dra i ca 4 hårstrån blir ju mer känsligare än att dra i 16 hårstrån etc. Hoppas att du förstår hur jag menar! Sedan är allt sådant såklart individuellt också. Det finns en del personer som har rätt ''starkt'' hår och då klarar håret i sin tur av mycket påfrestningar..




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0