Förändringar som sker med afrohåret när det befinner sig i ett kyligare klimat

Har läst på lite på hemsidan www.centre-clauderer.com och sökt efter frizzy hair. Då hittade jag lite intressant information om afrohår och krulligt hår. =) Enligt hemsidan så sägs afrohåret vara en slags organ som finns för att skydda hårbotten mot solen. Det förklarar varför afrohåret är tjockt och kompakt. Alla hårstrån är organiserade på sätt att afrohåret helt och hållet täcker hårbotten. Det krulliga hårstråna är också anpassad för att klara av värmeklimatet då både hårbotten och hårstråna är väldigt torra. Personer med afrohår har generellt sätt torrare hårbotten än personer med andra hårtyper, huden är också tjockare och porerna i huden är tightare.
 
I länder som Europa och Amerika kan väderklimatet bli kyligare vilket skapar förändrar i personer med afrotextuerat hår. Detta leder bland annat till att porerna i huden blir ännu tightare och som då gör att afrohåret och dess hårbotten går igenom följande saker:
 
  • De tighta porerna som i normalfallet utsöndrar ut de naturliga ''oljan'' från håret och från hårbotten, stagneras istället och stannar kvar in i huden. ''Gift'' bildas pga av bakterier som bildas och  sedan omger sig kring hårrötterna. Detta riskerar att förstöra hårets vanliga konstbevattning.
  • Hårbottens uttorkning i kyligare klimat kan också leda till fjällig och flagnande hårbotten. Det kan gå från lätt mjällproblematik till en seriös hudirritation. Detta kan även öka när man inte tvättar håret så ofta eller daglig bruk av smörjande krämer (grease products). Stress, orsakad av stadsliv och mindre sol är också än orsak till fjällig och flagnande hårbotten.
  • Ökad uttorkande av hårbotten leder till tightare hårlockar som i sin tur gör att det blir svårare att kamma håret.


Alltså kan man sammanfatta det hela med att säga att afrohåret mår som bäst vid varmare väderklimat =)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0