Afrohår och regn

Suck, vad det har regnat som bara den i de senaste dagarna... i samband med det kom jag och tänka på afrohåret och hur det påverkas av regn. Det finns ju en myt om att regn inte ska vara bra för afrohåret, näst intill skadligt.............
 
 
Detta stämmer inte riktigt. Enligt hemsidan på ehow så sägs regn endast ha den effekten att det torkar ut hårets fukt, i sin tur kan hårstråna bli lite svagare. För att afrohåret ska må bra så behöver det fukt.
 
Därmed är det bra att skydda håret på så sätt att du ser till att håret har tillräckligt med fukt. Leave in balsam och att man stänger in fukten i håret med en naturlig olja är att rekommendera. Undvik produkter som innehåller alkohol och sulfate (Främst under regniga dagarna, dessa ämnen torkar ut afrohåret).
 
Så kom ihåg, regn är inte farligt för afrohåret, regn torkar bara ut ditt hår.
Nathy
2012-10-31 @ 14:21:14

Jag har märkt en sak. Håret är ju väldigt torrt å när man använder sig av hårmasker så känns det som att håret absorberar den som om det vore en vanlig conditioner. I går fick jag kännedom att det är helt OK att leave in masken/inpackningen om håret är extremt torrt. Jag testade att göra det i går å det kändes inte fel. Vad tycker du om den tanken?

Linda
2012-11-01 @ 23:04:22
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Jo, det kan jag absolut tänka mig! =) Fuktgivande hårmasker framförallt kan verkligen vara superbra för torrt afrohår. Hårmask är ju som någon slags ''kur'' behandling för håret. Vad använde du för hårmask till ditt hår?

Nathy
2012-11-03 @ 09:49:38

Den från the body shop. Men den enda nackdelen är att den innehåller nån slags alkohol...

Linda
2012-11-09 @ 19:08:37
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Själva ämnet alkohol är egentligen inget dåligt ämne i sig. Nackdelen är bara att det torkar ut afrohåret men det går säkert att jämna ut det hela om man håller afrohåret i fukt i övrigt. (Med hjälp av andra hårprodukter såsom leave in balsam och naturliga oljor m.m. samt att man tvättar håret regelbundet. Sedan kan man undersöka exakt var ämnet alkohol finns i ingredienslistan på hårprodukten, ju längre ner den finns i listan dessto bättre!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0