Afrohår och regn

Skrivet av Linda den 2012-10-31 klockan 07:34:00
Suck, vad det har regnat som bara den i de senaste dagarna... i samband med det kom jag och tänka på afrohåret och hur det påverkas av regn. Det finns ju en myt om att regn inte ska vara bra för afrohåret, näst intill skadligt.............
 
 
Detta stämmer inte riktigt. Enligt hemsidan på ehow så sägs regn endast ha den effekten att det torkar ut hårets fukt, i sin tur kan hårstråna bli lite svagare. För att afrohåret ska må bra så behöver det fukt.
 
Därmed är det bra att skydda håret på så sätt att du ser till att håret har tillräckligt med fukt. Leave in balsam och att man stänger in fukten i håret med en naturlig olja är att rekommendera. Undvik produkter som innehåller alkohol och sulfate (Främst under regniga dagarna, dessa ämnen torkar ut afrohåret).
 
Så kom ihåg, regn är inte farligt för afrohåret, regn torkar bara ut ditt hår.

Kommentarer
Postat av: Nathy

Jag har märkt en sak. Håret är ju väldigt torrt å när man använder sig av hårmasker så känns det som att håret absorberar den som om det vore en vanlig conditioner. I går fick jag kännedom att det är helt OK att leave in masken/inpackningen om håret är extremt torrt. Jag testade att göra det i går å det kändes inte fel. Vad tycker du om den tanken?

2012-10-31 @ 14:21:14
Postat av: Linda

Jo, det kan jag absolut tänka mig! =) Fuktgivande hårmasker framförallt kan verkligen vara superbra för torrt afrohår. Hårmask är ju som någon slags ''kur'' behandling för håret. Vad använde du för hårmask till ditt hår?

2012-11-01 @ 23:04:22
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Nathy

Den från the body shop. Men den enda nackdelen är att den innehåller nån slags alkohol...

2012-11-03 @ 09:49:38
Postat av: Linda

Själva ämnet alkohol är egentligen inget dåligt ämne i sig. Nackdelen är bara att det torkar ut afrohåret men det går säkert att jämna ut det hela om man håller afrohåret i fukt i övrigt. (Med hjälp av andra hårprodukter såsom leave in balsam och naturliga oljor m.m. samt att man tvättar håret regelbundet. Sedan kan man undersöka exakt var ämnet alkohol finns i ingredienslistan på hårprodukten, ju längre ner den finns i listan dessto bättre!

2012-11-09 @ 19:08:37
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback