Hur skulle det vara...

 
Ikväll när jag var istan gick jag förbi en svensk hårsalong, den var verkligen jättefin, stor, stilren och i klass! Snabbt kom jag och tänka på hur det skulle vara om jag bara fick för mig att en dag vara en kund på en svensk hårsalolong..hahah jag undrar vilka reaktioner frisörerna skulle ha om jag bara som vanligt satte mig i frisörsstolen och talade om att jag ville tvätta och klippa topparna. Skulle frisörena låtsas som att de visste vad de gjorde och börja experimentera lite med mitt hår? Eller skulle de vara helt ärliga och säga att, tyvärr tjejen! Du bör nog gå till en afrohårsalong istället.... Hmm...I dont know..
 
Delores
2012-11-02 @ 16:35:11

Jag har faktiskt provat svenska frisörsalonger 2-3 gånger. och deras ansiktsuttryck när de inser att det är någon med afrohår som är deras kund är minst sagt chockat/paniskslaget men de flesta kör på och försöker så gott de kan och resultaten har ändå blivit helt okej. Det besök som jag kände mig mest illa berörd av var när frisören sa rakt ut innan jag ens satt mig ner -Du vet väl om att detta är inte är någon afrosalong? Ja visst sa jag och satte mig bekvämt i stolen :P
Jag tycker att det är ett problem att frisörutbildningen i Sverige inte lär ut hur man ska handskas med afrohår då vi tydligen ändå är en rätt stor grupp som faktiskt lägger ner väldigt mycket tid och pengar på vårt hår. Visst är det superbra att det finns salonger som är specialiserade på vårt hår men jag upplever det som begränsande då dessa salonger ses som ens enda alternativ.

Queen Moreen
2012-11-03 @ 21:49:35
URL: http://www.queenmoreen.blogg.se

Jag tycker att du ska öppna en salong faktiskt... tänk vad mycket penagr du skulle tjäna????

Linda
2012-11-09 @ 19:35:05
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Dolores: Intressant! Och tusen tack för att du har besvarat min fråga!! =) Helt otroligt att du fick en sådan bemötande av en frisör på det viset men vad bra att du ändå inte vek dig och körde på som vanligt! Grymt! =)Jag håller med dig helt och hållet! Vi personer med afrohår blir ju begränsade när vi inte får lika mycket alternativ att välja på så som personer med andra hårtyper. Jättetrist faktiskt!

Linda
2012-11-09 @ 19:48:27
URL: http://blackhaircare.blogg.se

QueenMoreen: Haha...Nja, i dont know! =) Jag tycker iförsig att det är jätteintressant med hår! Men inte så intressant att jag skulle bli en hårfrisörska=) men men jag får se. Själv då? =)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0