8 orsaker till att svarta kvinnor har ett tunnt hårfäste

Tunnt hårfäste, främst längst ut på kanterna av håret kan vara vanligt för endel svarta kvinnor: Här kommer det nämnas 8 möjliga orsaker till varför man får ett tunnt hårfäste.
 
1. Du stylar ditt hår för mycket och låter inte hårfästerna på kanterna vila tillräckligt.
 
Hårfästet kanter är de mest sköraste delarna i jämförelse med övrig delar av håret, att dra i håret som oftast är vanligt vid hårstyling vilket gör att man spänner till håret och stressar hårets hårsäckar, i sin tur leder det till tunnare hår. Om du lägger märke till att hårfästets kanter har blivit tunnare, försök att ha håret i en skyddande hårstil i några veckor och smörj/spraya hårfästets kanter dagligen med olja och en daglig leave in balsam. Efter en tid kommer du att se att håret växer tillbaka igen.

2. Du har fint hår
Om du har tunnt och fint hår så är tunnt hårfäste oftast ganska vanligt att det förekommer. Om dina hårstrån är sköra och har lätt för att brytas, då behöver du en mycket mildare hårstyling och mildare hårrutiner. Samt är det viktigt att se till att inte hårtstyla för mycket vid hårfästet och låta hårfästet vila ut från allt hårstyling.
 
3. Tighta inbakade flätor, tighta twists, tighta flätor, tighta rastaflätor, tighta håruppsättningar
Oftast vill man ha tightare hårstylingsfrisyrer för att få en snyggare look men vi får inte glömma att vara realistiska också. Tight hårstyling påverkar hårfästet då det är skörast! Om vi vill uppnå snygg look och samtidigt se till hårfästet ser bra ut så kan ett alternativ vara att använda shea butter på hårfästet, sedan linda om hårfästet med en silkes eller satin tyg över natten. Denna metod skall kunna se till att hårfästet blir mjukare. Det kan också se till att håret vid hårfästet ligger ner tight mot huden. På så sätt kan man undvika att behöva dra i hårfästet vid en hårstyling.
 
4. Din hårband, huvudbonad m.m. (ofast tighta)
All typ av huvudbonader som skapar spänning kan möjligtvis orsaka skador för hårfästet. Om din satin eller silk huvudbonad skapar tunnande hårfäste, försök då att dra bak huvudbonaden längre in mot håret eller tvärtom, att du har huvudbonaden över öronen. Hårband kan också orsaka skada om de antingen är för tighta eller att man använder dessa väldigt ofta. Det bästa är att känna efter hur mycket ditt hårfäste klarar av och utifrån det kan du veta hur ofta du kan använda dessa...
 

 

5. Du försummar ditt hårfäste när du använder olika hårprodukter.

Det kan kan vara lätt att glömma bort hårfästet när man applicerar hårprodukter i håret, detta då hårfästet är kortare än resterande del av håret. Men försök att ge hårfästet minst lika mycket uppmärksamhet som de övriga delarna på håret när du använder dina hårprodukter.

6. Dåliga hårprodukter

Då hårfästet är som mest skörast i jämförelse med de andra delar på håret så är det ännu mer känsliga över dåliga hårprodukter. Hårprodukter som torkar ut håret eller hårprodukter som orsakar ´´build ups´´ påverkar ditt hårs hårfäste och kan resultera i att håret bryts av och/eller faller av.


7.  Hand-i-hår syndrom

Håller du på med ditt hårfäste när du är nervös eller stressad? Om du har fått en vana att snurra på ditt hår runt ditt hårfäste så kan du i sin tur skapa flintskalliga delar på håret, se Naomi Čampells bild ovan.

 

8. Du använder borstar ditt hårfäste och använder gel.
Att borsta ditt hårfäste efter att du har applicerat gel är mycket tärande för hårfästet, framförallt om du inte har så starkt hår. För personer som har starkt hår så är detta inte något problem, detta då personer med starkt hår otast har hår som klarar av denna typ av stresshantering. Om du inte har starkt hår så kan detta orska att ditt hårfäste förstörs.
Informationen taget från hemsidan Blackgirlwithlonghair, sökord thinning edges



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0