6 orsaker till att afrohåret inte växer

Skrivet av Linda den 2012-11-09 klockan 18:39:00
  • Du ignoerar att håret fäller mycket. Om du märker att ditt hår är inom samma hårlängd i en längre tid, så är det mycket möjligt att du har fått klyvna toppar som gör att ditt hår fäller av i samma takt som ditt hår växer. Det du behöver göra att regelbundet klippa dina toppar. I övrigt är det viktigt att vara varsam med håret, kamma rätt, använda bra och skonsamma hårrutiner.
  • Du över bearbetar håret. En del skyddande hårstilar kan ge motsatt effekt om hårstilen exempelvis används i en längre tid eller att du stressar håret (genom att ha tighta hårfrisyrer osv). Du märker om du har över bearbetat håret om håret fäller av extra mycket, trasslar till sig och/eller att du får knutar i håret. Det bästa är att hitta något som ditt hår gillar och sedan hålla dig vid det.
 
 
  • Du letar efter en magisk hårprodukt som skall få ditt hår att växa. Det finns egentligen ingen hårprodukt som kan få ditt hår att växa. Sträva istället efter att lära känna ditt hår och ta reda på vilka hårprodukter som ditt hår mår bra av och utgå sedan därefter. (Bra att ha hårprodukter som består av protein ämnen samt hårprodukter som består av fuktgivande ämnen). Men tänk också på att äta hälsosamt, träna och drick vatten också!
  • Du härmar någon annan persons ''hår schema'' dvs hår regimen. Tänk på att varje afrohår är lika unikt som ett fingeravtryck! Varma inpackningar kanske funkar på dig men inte på din vännina. Kokosnöt olja kanske funkar bra för din systers hårs men inte på dig. Därmed skall du i din hårresa använda information om hår enbart som en guide men i slutändan skall du faktiskt lyssna till ditt egna hårs behov!
  • Du använder mycket värmeverktyg såsom plattång. Endel har hår som klarar av mycket värme och andra har hår som inte klarar av mycket värme. Det är olika helt enkelt! Om du väljer att platta håret är det är viktigt att ta reda på hur mycket ditt egna hår klarar av. 
  • Du ignoerar topparna. Topparna är de äldsta delarna i håret och behöver därmed mest uppmärksamhet. Glöm därför inte att smörja in topparna med leave-in balsam och naturliga oljor precis som du gör med resterande del av håret.
Info från hemsidan Blackgirl with long hair, sökord 5 reasons you're not gaining length
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback