Träffade på en hårolog

Skrivet av Linda den 2012-08-22 klockan 19:24:00

Igår kväll efter jobbet gick jag och mina kollegor på ett gratis zumpa pass. Vi var på ett träningsställe någonstans i Haninge (minns ej namnet på träningsstället, experia någonting tror jag att det hette ?) Träningsstället har även olika hälsovårdsbehandlingar, väl där inne stötte jag på en Hårolog. Jag har aldrig hört talats om någon Hårolog tidigare. Har ni?

 

 

Enligt hemsidan horologi.se så finns följande information om en Hårolog;

  • En hårolog har genomgått en specialistutbildning, för att kunna behandla dig och ditt hår som den unika individ du är. Hårologen studerar ditt hår och hårbotten och gör ett hårtest. Sedan kan hon/han med stor säkerhet ge dig professionella råd, produktrekommendationer och behandlingar. En exklusiv service som Hårologer är ensamma om.

''Ditt hår är som ditt fingeravtryck. Ditt hår är alltså unikt''. ''Hårologi betyder läran om hår.''Hårologer är inte nödvändigtvis frisörer.''

 

  • Hår analysen görs genom att hårologen klipper av ett hårstrå och lägger sedan i hårstrået in en specialiserad maskin som analyserar håret.
 

Bild 1. Hårstå
 

Jag funderar på om det är möjligt att gå till en hårolog i Sverige trots att man har hårtypen afrohår? Jag är nog lite skeptiskt till det, det känns som att utbildningarna för hår och hårvård endast är riktade till personer med andra hårtyper.Dock vet jag att USA har hårologer som är inriktade enbart för personer med afrotextuerade hårtyper.

Hårologen gav mig iallafall informationblad och lite mer utförlig information om hur de arbetar. I informationsbladet nämner hon bland annat att man ska undvika hårprodukter som innehåller mineralolja, parabener, silikoner och mycket parfymer, dessa ämnen är inte är bra för ens hårbotten. Högt pH värde i hårprodukter är inte heller bra för ens hårbotten. Det optimala pH värde på ett schampo skall ligga på ett värde 4,5-5,5.

Undrar vad det optimala pH värdet på ett schampo skulle vara för personer med afrotextuerat hår? Hursomhelst lät det jätte lockande att pröva gå dit någongång för att se hur ens hår mår. =)

Imorgon torsdag har de öppethus och då kan vem som helst göra ett hårtest och analys gratis. Jag kommer att gå dit någon gång i framtiden när mitt hår har väst till sig lite mer. :p


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback