Fuktkräm gör att afrohåret mår bra

Kan afrohåret växa?
 
 
Det finns en del personer med afrohår som tror att deras hår inte växer. Detta stämmer inte, utan det som egentligen händer är att håret växer i samma takt som håret faller av och därmed kan man inte behålla längden och håret faller av.
 
Varför faller håret av? Jo, för att afrohåret är generellt sätt torrt och därmed är afrot i stort behov av fukt. Alltså torrt afrohår är likamed förstörd hår och förstört hår faller av tillslut. Därmed är det JÄTTE viktigt att se till att håret innehåller fukt dagligen. Det räcker alltså inte bara att smörja in hårbotten med fukt utan hela håret samt topparna! Fokusera mest på topparna framförallt om du har rakpermanentat hår. Topparna är det äldsta delen av ens hår och som därmed behöver mest ''uppmärksamhet''. Använd aldrig fuktgivande krämer som innehåller mineral olja och petrolatum då dessa ämnen inte penetrerar fukt in till hårstrået. Att kombinera en fuktkräm med naturliga oljor så kommer ditt hår att helt enkelt älska dig!
 
nyväxt hår (från ett rakpermanentat hår)
 
För er som har rakpermanentat hår måste ju se till att rakpermanenta håret igen efter minst 2 månader, bara det visar på att ditt hår faktiskt växer! Allt handlar bl.a om kunna ta hand om sina toppar, om topparna mår bra så faller inte håret av och vi kan därmed behålla längden i takt med att håret växer...



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0