Svar på frågestund, del 1

Jessica 
När jag gör inpackning på t.ex. yoghurt, olja och ägg så när jag tvättar ut det blir håret strävt och känns torrt, och inte lent och glansigt som jag förväntat mig. Det blir dock bra då jag lagt i balsam efter.Men är det normalt eller borde jag testa något annat? :)
 
Svar: Att ha protein i håret är ett sätt att stärka håret och på vis blir håret ''hårdare''. Fukt gör håret återfuktad och därmed mjukare. Yogurt och ägg är protein vilket förklarar varför ditt hår upplevdes vara strävt och torrt. Om håret känns torrt och strävt är det ett tecken på att att ditt hår antingen hade tillräckligt med protein i sig redan. Då skulle du ha avvaktat med protein behandlingen.. Eller att du lade i för mycket protein i din egen balsammix. Då kanske du ska använda en lite mindre mängd av protein och möjligtvis jämna ut det hela genom att ha i mer fuktprodukter i din balsammix. Här får du pröva dig fram och se hur ofta du du ska pröva protein inpackningar på ditt hår. Protein inpackningar är viktiga men det gäller att lista ut vad ditt hår gillar för mängd, samt hur ofta :) Generellt sätt brukar det sägas att det räcker med proteininpackningar 1 ggr/ månaden. 

Alternativt att du bara gör som du redan gör. Använder en proteininpackning (och om håret känns strävt) avslutar du hårtvätten med en fuktgivande hårinpackning. 
 
Denise
Tack för en uuuuunderbar blogg! 
1. Jag är i en transitioner period och har bestämt mig för att sy in hår. Mitt raka och lockiga hår är till nyckelbenen, är det bäst att klippa håret innan the sew in? (7cm kort) 
2. Hur länge kan man ha in sytt hår tycker du utan att fläta in? :) 
3. Äter du fortfarande silica och hur tycker du dem fungerar nu, fortfarande bra? 
 
Svar: Tack Denise! :)
1. Vad roligt att du är igång med en transition. Spännande resa du har framför dig! Det spelar faktiskt ingen roll om du väljer att klippa innan eller inte. Dock måste jag säga att det är ganska klurigt att ta hand om två olika hårtyper på samma gång. Svårare att utreda etc. samt att de olika hårtyperna behöver olika typer av vård. Men valet är ditt!  Det viktigaste är att du fortsätter att ta hand om ditt eget hår under löshåret och att inte ha i löshåret alltför längre. (max 8 veckor). Lycka till med din resa! :)
2. Är lite osäker på din fråga 2, skulle du kunna förtydliga din fråga. 
3. Nej, jag har tagit ett avbrott från Silican faktiskt. Jag gillar Silican väldigt mycket fortfarande men jag fick lite problem med magen. Magen blev lite luftig på något vis :S. Just nu prövar jag Hair Vitamins från Allvia sedan 1 månad tillbaka. Jag gillar den också jättemycket. Nackdelen med Hair Vitamins är att de är lite starkare än Silican och det är viktigt att dricka mycket vatten, i annat fall kan man få utslag i ansikte och finnar pga av att det är för mycket B-vitamin. Mitt nästa projekt blir att pröva Original Silicea som min lillesyster prövar just nu. Hon är jättenöjd med dessa och har framförallt fått en jättefin hud. 
 
Joy:
Har du några erfarenheter av henna? Är lite sugen på att testa det. 
Vet du vart man kan köpa heat dryer som man kan sitta hemma under och göra hårinpckning =) 
Vilka protective styles tycker du bäst om? :) 
 
Svar: Jag har ingen erfarenhet av henna själv men jag har hört så mycket gott om henna. Henna är en ganska stark proteinprodukt. Det är en är jättebra behandling för att stärka håret. Henna sägs färga håret och även tjocka till håret. Henna bidrar också till att lockarna i håret blir mindre lockiga. Om du väljer att pröva henna så dela gärna med dig av din upplevelse av produkten :)
 
Sådana riktiga heat dryers som man kan finna i hårsalonger går att köpa på Ebay. De priserna som jag har hittat ligger på mellan 800-1200 svenska kronor. Dock har jag inte räknat med fraktpriset. Sedan finns det även heat caps att köpa på exempelvis butiken Ebony Afro american cosmetics i Hötorget, Dessa brukar ligga mellan 400-600kr.
 
Min favorit protective hairstyle är twists, twist outs, bantu knots och peruken :)
 
Mood:
Har du tips på ett leave in som inte gör håret stelt eller fettigt?
 
Svar: Du bör kolla efter leave-in med mera naturligare ämnen och ekologiska ämnen. Leave-in som gör håret framförallt stelt kan bero på att produkten innehåller ämnen såsom petrolatum, sulfater, parabener och mineral olja.
 
Om leave-in gör håret fettigt så kan du försöka inte använda en stor mängd av den. Det finns de personer som använder etc. en halv tärning av leave-in kräm i hela håret med ans andra lägger i betydligt mycket mer. Sheamoistures och jessicurls är exempel på hårprodukter som har ämnen som är naturliga och ekologiska. Lycka till:)
 
Dic
2022-03-25 @ 07:44:05

Hello, I'm good girl and looking for good man. If you are interested, I'll send my photo. Thank's https://tinyurl.com/ycn8bp4r

Scottjaf
2023-05-09 @ 10:01:34

Affordable Handyman Services for a Hassle-Free Home Maintenance Experience https://www.7cups.com/@hunterwatson74 - Painting and decorating!..

Frankdobre
2023-06-02 @ 21:00:14

https://plumbers-palmers-green.co.uk http://gt7.de/Df3 - More info!

Jasontic
2023-06-28 @ 07:36:31

Grow Your Income with Our Cryptocurrency Exchange Affiliate Program
https://yaplink.com/affiliate?ref=30721

Williampaift
2023-10-07 @ 23:59:11

Vi inbjuder dig att besöka en ny unik Sex individual Dating Endast vi har riktiga och verifierade frågeformulär
De mest befriade användarna i din region
Registrera dig med en kampanjkod - 969489 och få en ingång till en privat klubb!
Vi väntar på dig på vår - www.rudating.pro

사설 카지노
2023-11-16 @ 15:58:44

흔한 온라인 바카라 사이트 배팅 방식으로는 대부분인 사람이 쉽게 접할 수 있는 합법적인 스포츠배팅이라 불리는 스포츠토토(일명:종이토토)와 온,오프라인으로 간단하게 토토배팅이 최소한 배*맨을 예로 들수 있을것 입니다. 그러나 마음보다 이와 같은 종이토토와 배*맨의 사용도는 오프라인상에 존재하는 사설 먹튀검증업체의 사용자수에 비해 현저히 떨어지며그 선호도한편 굉장히 대다수인 차이가 있는것으로 검출되고 있을 것이다.\

[url=https://abc-1111.com/]온라인 카지노[/url]




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0