Månadens hår

Skrivet av Linda den 2013-11-05 klockan 06:41:00
Lovely curls <3
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej!

Jag undrar om du har tips på någon bra inpackning?

Hälsningar
Emma

2013-11-05 @ 23:46:42
Postat av: Linda

Hej Emma! När det gäller hårinpackningar (hårinpackning är inte = balsam) så anser jag att de hemmagjorda hårinpackningarna är bra hårinpackningar överlag.

De allra bästa ska också vara protein kombinerat med fukt! (Dock behöver det inte alltid vara det). För många personer funkar det att också ha i protein lite mer sällan.

- Exempel på protein är (Majonnäs, Yogurt, Ägg).

- Exempel på fukt är (Naturlig olja/oljor (valfritt), Honung, Aloevera)

En kollega till mig brukar alltid göra en hårinpackning med äggvita(protein) och oliv olja(fukt). Hennes hår är superfint!

Det finns oändligt mycket bra tips på bra hemma gjorda hårinpackningar som man kan hitta om man söker på nätet. Jag skulle föreslå att du testar dig fram och ser vad ditt hår gillar. Lycka till;)

2013-11-13 @ 22:03:59
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Hej Linda!

Jag hamnade här av en slump när jag letade efter Shea Moisture i Sverige. Som det ju verkar vara dåligt av…

Såg att du hade handlar från ebay. Fungerade det bra?
Jag tänkte tipsa om att jag hittade shampona i en webshop i Storbrittanien. Den heter Curly Emporium. Jag har precis lagt en beställning så verkar gå att få det till Sverige. Hemsk frakt dock på 200 kr! Jag tänkte jag vill så gärna testa det här shampot och balsamet så tänkte jag ska testa så får jag lösa det senare med att hitta en billigare frakt. Kan ju vara att man kan passa på och köpa på sig mycket då med samma frakt.

Ett annat tips är att kolla in Everyday Shea på IHerb. Kostar 70 kr för en liter och har väldigt lika ingredienser som Shea Moisture. Det jag kände mig osäker på är att Everyday Shea har ett ph på 9. Mitt hår blev fantastiskt fint och det mest återfuktande shampo jag testat. Men har läst att ph 9 i längden kan skada håret så jag gav det till min mer eller mindre "snaggade" man. ;-)
Om du kikat på min blogg så ser du ju att vi inte har samma hårtyp, men jag tänkte ändå jag skulle passa på och tipsa.

Är det du på bilden? Vem det än är så jättevacker hår! :-)

Tack för en bra guide också till Shea Moisture produkterna.

Hoppas du har en fin helg! :.-)

2013-11-16 @ 12:12:51
URL: http://www.bilboblueeyes.com
Postat av: Linda

Hej Malin! Vad roligt att du hittade hit och tack för din kommentar!:)
Nej, det är inte jag på bilden, varje månad lägger jag ut bilder på månadens hår:)

Ja, visst är det trist att Shea moistures inte finns i Sverige men hittills tycker jag dock att det funkar bra att köpa från Ebay. Det gäller att hitta en bra och seriös säljare. Oftast är butikerna de mest seriösa säljarna tycker jag. Men frakterna är tyvärr rätt så höga, ca 80-150kr om jag minns rätt. Fraktpriserna kan dock skilja sig beroende på vem man köper produkterna ifrån. Själv köper jag endast från säljare som har bra recensioner.

Tusen tack för dina tips! Alltid roligt att få nya tips!:) Jo, håller med! hårprodukter med 9 i PH-värde är nog lite för högt, även för mig. Är lite nyfiken på hur du fick reda på produktens PH-värde?'
Jag skulle själv behöva ta reda på vilka produkter som har ett PH-värde på kring 4-5.
Hur har du hört om Shea moistures hårprodukterna? :)
Ha en fortsatt trevlig kväll
Linda

2013-11-27 @ 21:31:57
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Hej Linda!

Kul att du tittade förbi min blogg. :-)
Jag tänkte jag skriver svaret här för säkert skull ifall du glömmer titta på min blogg.

Angående ph så mailade jag till Shea Moisture och frågade vad de hade för ph värde på sina produkter och det här var svaret;

Conditioners range 4.5-5.5
Shampoos 6.0-7.5
Masks 3.5-5.0

Sedan har jag kikat på en blogg som heter The Natural Haven och hon har gjort lista på hårvårdsprodukter och deras ph. Länk till listan hittar du i högerspalten på bloggen. Intressant blogg. Hon är forskare så blir mycket om ingredienser och ph m.m.

Min man har handlat nåt på eBay, men inte jag. Bra om det funkar. Men jag tänker lite som du skrev att det är svårt med garantier om det inte är ett företag.

Har du provat handla på iHerb? Det är en amerikansk shop som tar 35 kr i frakt om du håller dig under en viss vikt på paketet så de kan shippa med flyg. De har bl.a. Kinky Curlys saker till bra pris. 70 kr styck tror jag? Vill du prova handla på iHerb så håll dig under ca 300 kr då brukar tullen inte ta paketet. Annars ska alla varor från USA ha tull på sig, men är det små paket för privat bruk så brukar inte tullen bry sig. Tullen ligger 25% på paketets värde. Vill du veta mer om iHerb så fråga gärna mig om du vill eller/och kolla in Ingrid Be Beautiful hemsida. Hon har gjort några bra guide till IHerb. iHerb har hög säkerhet, men de behåller info om på det kort du använder. Jag har ett separat kort när jag handlar på nätet ifall nån skulle hacka det så har jag inga pengar på det.

Jag har fått mina saker från Shea Moisture som jag beställde från Curly Emporium. Kom på 4 dar. Jag beställde Hibiskus shampo och balsam. Underbart “halkigt” shampo som verkligen får in fukt i håret. Balsamet har inte alls lika mycket “halkig” känsla och känns inte lika återfuktande. Håret känns hårt när det torkar av balsamet, men mjuknar sen. Hårdheten kan bero att jag nyligen fick en “protein overload” och håret har fortfarande inte riktigt “lugnat sig.”

Jag har tur för några kompisar är i Usa nu så de ska handla mera Shea Moisture åt mig där. så blir lite billigare, ;-) Ska prova serien med gyllene etiketterna.

Jag skriver inte några länkar för jag misstänker att kommentaren hamnar i spam i sån fall.

Oj, pust! Det här blev långt! ;-)

Får återkomma om jag kommer på något jag glömt.

Hoppas du får en fin dag idag.

Malin

2013-11-28 @ 06:59:17
URL: http://www.bilboblueeyes.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback