Sanningen om de olika löshåren

Virgin hair:

Hårtypen som inte har blivit förändrad/ändrad eller kemiskt behandlad på något sätt. Om håret du har köpt kommer i #1, #2, #1b/#27 etc så är dessa hår inte virgin hair. Färgat hår har blivit kemiskt behandlad av kemikalerna från färg. Hår som kallas Afro Curly, Yaki och Brazilian Wave etc är också hår som har blivit behandlade för hårets textur. Om ett företag uppger att denne säljer virgin hair med färgat hår så är det i själva verket inte Virgin hair. Det spelar egentligen ingen roll om man köper behandlat eller obehandlat, men det är ju alltid bra som köpare att iallafall ha mer kunskap i de produkter man köper.

 

Remy hair:

Även kallat Remi, sägs vara av det högsta kvalité av löshår. Remy och Remi hår har upplägg av de olika hårstråna precis som donatorn. Det är det hälsosammaste löshåret. Denna typ av löshår brukar knappt bli tovigt. Dock finns det endel företag som uppger att de säljer Remy/Remi löshår när det i själva verket inte gör det. Falsk remy hår brukar knuta ihop sig och bli tovigt. Detta är också en anledning till varför en del företag exempelvis färgar endel löshår då löshåret generellt sett ser mer ut som håret kommer från en riktig person.

 

Human hair:

Hårfölängningar som sägs vara human hair brukar generellt sett vara mellan 10%-100% ''human hair''. De flesta hårförlängningar som är human hair kommer från personer med kinesiskt hår, alltså från landet Kina. Hårförlängningarna är oftast kombinerat med human hair och syntetiska fibrer eller hår från djur. Dessa hårförlängningar är oftast inte så dyra och kan köpas i de flesta butiker som säljer hår. Numera kan hårförlängingar som innehåller syntetiska fiber klara av värme verktyg såsom plattånger. Detta är ett sätt att få kunder att tro att de har köpt billig human hair, när det i själva verket inte är så

 

 

Brazilian, Malaysian, Peruvian,  Indian, Mongolian hair:

Med tiden ökar fler och olika typer av hårförlängingar. Det är även svårt att se några skillnader emellan dem. I det stora hela är det svårt att veta exakt vad det är ''hår'' man har köpt. Däremot bör man tänka såhär:

-Tror du att det finns tillräckligt med kvinnor i dessa länder som donerar deras hår, rakar av allt deras hår i jämförelse med hur många hårförlängningar som säljs i hårindustrin? ;)

 frånh hemsidan www. prestigeworldhair.com, sökord: truth about hair
Natha
2013-03-21 @ 10:01:37
URL: http://Nathalca.blogg.se

Intressant inlägg. Men jag vet inte.,. Att använda någon annans hår känns alldeles för personligt. Hade inte kunnat tänka mig att sy in eller fläta in en annan människas hår. Hur är du på den fronten?

Linda
2013-03-24 @ 11:32:08
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Jag slutade använda löshår för flera år sedan...detta för att jag hellre ville ta hand om mitt egna hår i första hand... och ville inte längre ta hand om någon ''annans hår'' någon mer.

När jag fick mer kunskap i afrohår och hårvård så slutade jag också med löshåren...




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0