Mejlfråga

i have been saving up my afro hair to make some short dreads later on but  i have a hard time with my hair for the first time cuz  i have never save it up  dis far but now i notice my hair aint shinin like back in the dayz its just look dead and now i have to fix it before it start setting me back with my mission of making those dreads  cuz i dont want my hair to look bad and then just make them dreads ...
 
what should i do ? 
  • Det finns mycket som man kan göra för att få glansigt hår men jag ska försöka fatta mig kort =) Kul att du sparar till dreads. Dreads är jättesnyggt!  När du säger att ditt hår inte längre är lika glansigt som det brukade vara förut är det bra att backa bandet och fråga dig själv...Vad har du gjort annorlunda i ditt hårregimen på senaste tiden? Vad gjorde du med ditt hår när ditt hår var glansigt förut osv.? Och sedan fundera på om du kanske ska fortsätta med det du gjorde förut ?
  • Sedan kan det också betyda att ditt hår möjligtvis inte är tillräckligt balanserad med fukt och protein, så därmed kan det vara bra att göra inpackningar med jämna mellanrum som innehåller fukt och protein.  
 
Några exempel på bra hårinpackningar:
 
Oliv olja + Ägg (Egg vitan endast, ej äggulan)
eller
Yogurt + valfri naturlig olja
eller
Majonäs + valfri naturlig olja (+ ägg om man känner för att ha i mer protein).
eller
Varm oljebehandling (Obs! endast fuktbehandling)
 
Om du känner för detta går det även bra att mixa inpackningen tillsammans med din vanliga balsam...vid dina vanliga hårtvättsdagar.
 
  • Sedan är det också bra att se till afrohåret har tillräckligt med fukt med hjälp av en leave-in balsam och därefter se till att stänga in fukten med en naturlig olja, detta bör göras i stort sett dagligen. Se till att håret tvättas ca 1 ggr i veckan, drick vatten och skydda ditt hår på natten (sov med en satin/silk mössa eller linda in håret med en satin/silk duk).
  • Se till att de schampo och balsam du använder inte innehåller, parabener, alkohol, mineral olja och silikoner... då dessa ämnen torkar ut håret och ser till att håret inte får tillräckligt med fukt...
 
Lycka till ;)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0