Varför är det bra att använda leave in balsam? (leave-in conditioner)

Ditt afrohår är alltid exponerad i saker som gör att håret blir torrt och vilket i sin tur kan leda till att håret förstörs. Solstrålar, varma verktyg och torrt väder kan göra ditt hår svagare genom att det öppnar hårets ''ytterhud''.
 
Dessa leave in balsam kan hjälpa håret att stänga ''ytterhuden'' och kan ge håret det extra fukt som håret faktiskt behöver. Det faktum att man inte tvättar ut leave-in balsam gör att det arbetar ännu hårdare med att se till att håret blir hälsosamt.
 
Det Leave in balsam gör:
  • Utreder
  • Återfuktar
  • Skyddar
 
Det är väldigt viktigt att använda leave-in balsam efter varje hårtvätt. Detta så att det ''stänger'' in vattnet i ditt hår. Ditt hår blir då mjukt och lent när håret sedan väl blir torrt..
 


Bästa leave-in balsam för afrohår:
Precis som det är med andra produkter, så är det bästa produkterna det som passar för DITT hår.

Här är dock lite guidelines när du någon dag vill köpa en ny leave-in produkt

  • Om ditt hår är tunnt så är det bra att använda helt flytande leave-in
  • Om ditt hår är extra torrt eller tjockt är det bra att använda krämig leave-in
  • Använd INTE leavin in som är ''greasy'' och/eller innehåller petrolatum och mineral olja. Dessa produkter återfuktar inte håret.
  • Om man vill ha naturliga leave in balsam så är det bra att använda dem som innnehållet glycerin och naturliga oljor. Dessa penetrerar hårstråna och absorberar fukt från luften.
Information från blackwomenbeautycentral, sökord leave in conditioners



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0