Hur börjar man?

Mycket kunskap behöver man för att veta hur man ska ta hand om afrohåret till punkt och pricka. Det är dock en lång process och det gäller att ha tålamod till det. Men det blir som sagt bara roligare när man får lära sig mer och mer och när man framförallt lär känna sitt egna hår på djupet.

En av de viktigaste sakerna man bör tänka på när man vill börja ta hand om sitt hår är följande:
 
  • Tvätta håret ca 1 gång i veckan
  • Kamma håret på rätt sätt (varsamt med en bredtandad kam, helst när afrohåret är blött och insmörjd i en ''silkig'' balsam)
  • Använd schampoo minst 1 gång i månaden
  • Kombinera vid användning av balsam, att exempelvis ha proteingivande balsam ena veckan och fuktgivande balsam den andra veckan (Alternativt att man känner efter när man behöver ha i protein i håret respektive fukgivande balsam)
  • Inpackning ca 1-2 gånger i månaden
  • Använd daglig leave in balsam och ''stäng in'' fukten med en naturlig olja (Bör göras varje dag, detta då det är viktigt att afrohåret får fukt. Afrohåret mår inte bra när det är torrt)
  • Klipp dina toppar regelbundet, ta hand om dina toppar då dina toppar är äldst. Smörj även in dem med daglig leave in och naturliga oljor. Tänk på att man lyckas bibehålla sin hårlängd om man tar hand om sina toppar!!!
 
 
När man har börjat med dessa saker så har man kommit en bra bit på vägen....
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0