Att reparera bränt afrohår

Om man har bränt sitt hår med hjälp av någon typ av värme verktyg så kan man tyvärr inte återställa håret igen enligt hårexperten. Det ända man kan göra är att faktiskt klippa av de hårstrån som är förstörda. Det är bra att klippa av de förstörda hårstråna några centimeter ovanför de brända hårstråna, detta för att det nya håret skall återigen kunna växa i ett hälsosam takt.
 
Det är ingen idé att hålla kvar till de brända och förstörda hårstråna...det kommer bara att orsaka klyvna toppar och i sin tur förstöra de andra hälsosamma hårstråna i ditt hår. Detta vill vi ju högst av allt undvika. Så det är helt enkelt bäst att klippa av de brända hårstråna och ge resten av håret ett djup och helande hårinpackning. Hårinpackning som innehåller protein är bra, såsom hemmagjorda inpackningar... majonäs och ägg.
 
 
Det bästa sättet för att undvika att håret bränns är naturligtvis att se till att använda värmeskyddande hårprodukter. Undvik att lägga olja i håret innan du ska plattar håret. Detta då olja orsakar att hårstråna förstörs, skadas och i värsta fall bränns.
Information från Ehow, sökorden Burnt hair
Nati
2012-10-29 @ 09:40:43

Kan håret brännas även om man plattat d endast en gång å lagt in olja eller något för tidigt?

Linda
2012-10-29 @ 17:39:17
URL: http://blackhaircare.blogg.se

Det beror på hur mycket värme du har haft och hur starkt ditt hår är, så det är svårt att svara på det direkt. Rent allmänt så brukar man själv märka om håret har blivit bränt efter att man har plattat det med olja. Om du inte har har lagt märke till det så är ditt hår nog inte brännt.. men det bästa är ändå att använda värmeskyddande produkter än olja innan hårplattning, detta för att skydda håret så att det inte skadas av värmen (till skillnad från vad oljan kan göra) Om man vill ha i olja på håret bör man isådantfall smörja in det i efterhand. (Det vill säga, när man har plattat färdigt).




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0