ALLMÄN HÅRFAKTA

Har varit och surftat runt lite på nätet och hittat endel intressan information om människans hår i allmänhet och afrohår ...=) Ibland kan det kännas som att afrohåret har betraktas som ett område bortom all förstånd, något som är mycket mer ''annorlundare''. Personligen tycker jag inte att det är så mycket som skiljer sig från afro hårtyper och andra hårtyper.. Eller vad tycker ni?
 
HÅRFAKTA ....
 
  • Faktan gäller för personer med afrotextuerathår och även personer med en andra hårtyper.

+ Håret är det som växer näst snabbast i våran kroppsdel, benmärgen är dock den del som växer allra snabbast

+ Vår hårbotten har generellt sett mellan 100,000 och 150,000 st hårstrån

+ Ca 20-35 meter hårfibrer produceras varje dag i våran hårbotten

+ 90% av de hårstrån som finns i ens hårbotten är aktiva och växer, resterande 10% vilar.
 
 

+ Det är normalt att förlora ca 40-150 st hårstrån per dag
 
+ Hårstrån är mellan 0.02-04 milimeter i tjocklek

+ Vi människor är födda med alla hårsäckar, som vi är menade att ha, redan sedan barnsben. Det går alltså inte att öka antalet hårsäckar när man har blivit äldre.

+ Endel droger kan orsaka håravfall

+ Brist på järn kan orsaka tillfälliga håravfall samt dålig diet

+ Stress kan orsaka tillfälliga håravfall
 
+ Att håret blir grått är pga av pigmentetcellen i hårstråt som inte längre ''arbetar'' och som inte längre är aktiv på samma sätt. Produktionen i hårsäcken är även långsammare pga av åldern eller pga av stress.
  • Faktan gäller endast för personer med afrotexturerat hår.
 
+ Afrohår tenderar att vara mycket torrare i jämförelse med andra hårtyper.
 
+ Två personer med afrohår har inte samma typ av hår
 
+ Två personer med afrohår och samma kategori av hårtyp exempelvis 4b (jättekrulligt hår), har nödvändigtvis inte samma typ av hår.
 
+ De flesta personer med afrohår har hår som växer mellan 0.6 m.m-0.8 m.m. per månad (Personer med asiatisk påbrå har hår som växer ca 1.5 cm per månad, en västerländsk persons hår växer ca 1 cm per månad)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Informationen är taget från hemsidorna, ehow.com, centre-clauderer.com och blackhairgrowth med sökorden hairfacts+afrohair, och facts about black hair
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blackhaircare.blogg.se

Personer med afrotextuerat hår kan få hälsosamt och friskare hår. Personer med afrotextuerat hår kan även växa ut sitt hår så långt som de själv önskar. Målet med denna blogg är att bryta myten gällande personer med afrotextuerat hår och ge ökad kunskap kring ämnet afrohår och hårvård.

RSS 2.0